Konu: Evcil Hayvanlar  (Okunma sayısı 249 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.09.2020 18:34
Oyundaki sistem eksikliklerinden biri de evcil hayvanların olmaması. Bu yüzden size bir öneride bulunacağım. Diğer sunucularda bulunan hayvan sisteminden farklı birkaç öneri vereceğim. İlk önce oyuna evcil hayvanları ve ekipmanlarını satın almamız için Pet Shop türü işyerleri eklenmeli. Ek olarak eğer hayvanımız ölür veya yaralanırsa diye Veteriner'de eklenebilir. Evcil hayvanımız yaralandığında en yakın veterinerde tedaviye alınır ve belirli bir süre sonra gidip veterinerden hayvanımızı belirli bir ücret karşılığında geri alabiliriz. Bu işyerlerinde satılabilecek şeyleri teker teker sıralayacağım.

-Kedi ve Köpek

Bir çoğunuz kedi ve köpeklere diğer sunuculardan aşinadır. Oyuna kedi ve köpekler eklenebilir. Çeşitli ihtiyaçları bulunan, emirlerimize uyan canlılar olarak kedi ve köpekler eklenebilir. Pet Shop'lardan bu hayvanları satın alırız ve belirlediğimiz bir evimizde hep spawn olurlar. İstediğim zaman evimize gidip "Rex takip et!" diyerek hayvanımızı peşimize takabiliriz. Hayvanımızın açlık, susuzluk, uyku ve can barları olabilir. Eğer hayvanımız aç, susuz ve uykulu ise koşamayacak ve emirlere uymayacak. Hayvanımızın can barı sıfırlandığında veterinere ışınlanacak ve belirli bir süre boyunca tedavi görecek. Ek olarak hayvanımıza verilen emirler şöyle olabilir: "Rex saldır!" "Rex otur!"

-Balıklar

Oyuna balıklar, yani akvaryum eklenebilir. Bu sistem şöyle işleyecek. Pet Shop türü mağazalardan gidip akvaryum satın alacağız ve mobilya koyar gibi evimize akvaryumu koyacağız. İlk olarak akvaryum boş olacak. Pet Shop'tan balık alıp içine koyabileceğiz. Bir akvaryumun maksimum 10 balık kapasitesi olabilir. Pet Shop'ta Japon Balığı gibi balık türleri olabilir. Aldığımız balığı akvaryuma koyduktan sonra /akvaryum yazarak akvaryumdaki balık sayısını, açlık düzeylerini ve kirliliğini görebiliriz. Eğer balıkları aç veya akvaryumu kirli bırakırsak balıklar ölür.

-Papağan

Oyuna papağan eklenebilir. Pet Shop'tan papağan satın alabiliriz ancak papağanı koymak için ise bir kafes gereklidir. Aldığımız kafesi aynı mobilya koyar gibi evimize koyabiliriz. Daha sonra papağanı içine koyarız. Tıpkı akvaryum sisteminde olacağı gibi kafes objesi ve içindeki papağan gözükecektir. /kafes yazarak papağanın açlık, temizlik barlarını görebiliriz. Papağanın en büyük özelliği söylenenleri tekrar etmesi olacaktır. Eğer yakınlarında konuşuyor isek nadiren söylediğimizi tekrar edebilir. Ayrıca /papaganal gibi bir komut ile omzumuza koyabiliriz. Efsane bir sistem olur bana kalırsa.

-Ekipmanlar

Ek olarak evcil hayvanlar için ekipmanlar olacak. Mamalar, oyuncaklar... Akvaryum ve kafesin yanında köpek klübesi gibi şeyler eklenebilir. Pet Shop'tan satın aldığımız mamalar ile hayvanları besleriz. Ek olarak aldığımız oyuncakları kullanarak onlarla oyun oynayabiliriz.

Aklıma bu kadar evcil hayvan geldi. Önerdiğim şeyler geliştirilip oyuna eklenirse cidden güzel roller dönebilir. Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 15.09.2020 13:48 Traviscott »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 15.09.2020 13:50
Güncelledim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 15.09.2020 14:07
4-5 ay önce köpek satış rolü yapıyordum(https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=6759.0), keşke olsa da daha dinamik roller gerçekleşse dediğim bir sistemdi. Ek olarak @Flaviano gelecek büyük sürüm güncellemesi için bu sistem hakkında uğraşıyordu diye biliyorum, destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 15.09.2020 17:35
Biraz mmorpg gibi olmuş, npc olmaz ise destekliyorum. Arada adminler kendilerine köpek skini verip nc atıp şehirde köpek rölü yapıyorlar. Ne kadar gerekli sistem bilemiyorum ama eklensede birşey kaybettirmez. Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 15.09.2020 18:17
Biraz mmorpg gibi olmuş, npc olmaz ise destekliyorum. Arada adminler kendilerine köpek skini verip nc atıp şehirde köpek rölü yapıyorlar. Ne kadar gerekli sistem bilemiyorum ama eklensede birşey kaybettirmez. Destekliyorum
NPC olmaz ise derken neyi kastettin? Köpeğin yerine geçip bir süreliğine onu kontrol etmeyi mi?
İki fonksiyon eklenebilir. Birincisi köpeğin yerine geçip kontrol etmek, ikincisi ise köpeği takip moduna alıp NPC olarak yanımızda gezdirmek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 15.09.2020 19:28
Samp oynuyoruz abartmıyor musunuz
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 15.09.2020 19:36
@depresifhadisler /do ile hayvanı varmış gibi rol yapıyor, aynı şekilde /do kanalı ile @Feliron VCPD Dog Ride etkinliği yapıyor. Evcil hayvan rollerini /do ile yapabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi bazen adminler köpek skini ile rol yapabiliyor, böyle bir sistem biraz abartı olabilir. Belki isteyenlere evcil hayvan rolleri izni verilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 15.09.2020 20:09
Samp oynuyoruz abartmıyor musunuz
Kanka SA:MP'ın altyapısının ne kadar geliştiğinden daha haberdar değilsin sanırım, artık bu tip sistemler her sunucuda bulunan sıradan sistemler haline geldi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 15.09.2020 20:10
@depresifhadisler /do ile hayvanı varmış gibi rol yapıyor, aynı şekilde /do kanalı ile @Feliron VCPD Dog Ride etkinliği yapıyor. Evcil hayvan rollerini /do ile yapabilirsiniz. Arkadaşların dediği gibi bazen adminler köpek skini ile rol yapabiliyor, böyle bir sistem biraz abartı olabilir. Belki isteyenlere evcil hayvan rolleri izni verilebilir.
Kanka nesi abartı ben onu anlayamadım, rastgele bir RPG sunucusuna gir bu sistemi görürsün zaten. Bu tip sistemler SA:MP için imkansız değil, öyle bir konuşuyorsunuz ki 2010 yılının SA:MP ortamında hissettim kendimi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 15.09.2020 21:07
Güzel fakat gereksiz düşünüyorum, olmasa da zaten rolsel olarak yapılıyor. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok