Konu: [Retarder-rp] Tariq Fowler @sofa king + Leroy Mitchell @burakiro  (Okunma sayısı 374 defa)

#0 - 13.09.2020 15:19

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Tariq Fowler @sofa kingLeroy Mitchell @burakiro

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.04.2020 22:13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarder-rp

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Arkadaşlar yanıma geldiler sohbet etmek için geldiklerini varsaydım rol aradığımdan o bölgedeydim ırkım zenci olduğundan bir kaç kelime ettim ters bir şey söylediğimi sanmıyorum tek kelime ettim o kelimede (Not fuck, Fena değil mamen.) Bundan sonrasında ise atıp tutmaya başladılar işte mahalle bizim işte burası bizden sorulur toz ol gibi sallamalar felan hakaretler tek kelime etmeden gittim yaptıkları rolün hatalı olduğunu bildiğimden, buradan ayrıl felan diyorlar fear-rp kavramında gitmem gerekti evet ama bu her orada takılan yada yoldan geçen oyuncunun önünü kesip bu yoldan bir daha geçme deme hakkına sahip olduklarını'da sanmıyorum

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa): Anlamadığım şey her onaylı hoodu olan kişilikler bu şekilde orada olan oyuncuları kovmaları felan mı gerek? Yoksa gelen oyuncu ile sağlam bir rol yapması felan mı gerek? İyi forumlar dilerim. :)

#1 - 13.09.2020 15:35
Spoiler: GösterGizle
Buraya ben savunma felan yapmıyorum sadece bir bilgi geçmek istiyorum, Idlegas köşesi için çetenin içinde ölenler var, orası için çete savaş verdi ve sürekli olarak birileri gelip o köşede uyuşturucu satıyor, sizi o bölgeden kovmaları gayet normal. Teşekkürler, iyi forumlar.

Bunu ben bilemem bunu bilinçli yapmaları yada yapmanız gereklidir, her oyuncuyu kovmak rol kısıtlamaya girer, söylediğiniz şeyle bunun bir alakası olmadığını düşünüyorum rolü akışına göre yapmak gerek bu şekilde yapıldığında bu Retarted-rp'ye kapı açıyor.

Sadece konu ile alakalı olan arkadaşlar yazarsa makbule geçer.

#2 - 13.09.2020 15:57
Idlegas birliğimizin aktif olarak uyuşturucu sattığı ve hak iddia ettiği bir köşe. Dolayısıyla "köşede duran" herkesi kovuyoruz bunun nedeni de aşağıdaki alıntıda belirtildiği gibi karakterler canlandırmamız ve oraya gelen herkesi potansiyel tehlike olarak görmemiz. Dolayısıyla muhabbet tellalı skini alarak bir sokak çetesinin aktif köşesine gelirsen böyle bir tepkiyle karşılaşman fazlasıyla olası. Aynısını Ankara'da Yenidoğan'da; İstanbul'da Tarlabaşı'nda; İzmir'de Kadifekale'de yapsan ne sonuç alacağını düşünmen aldığın karşılığın gerçekçiliğini aktarmaya yetecektir.

UFAK REHBERİMSİDİR:

Bakın arkadaşlar beyefendiler, hanımefendiler, çok tane tane açıklamaya çalışacağım. Umarım anlaşılabilir gelir. Bizim yaptığımız rolü fazlasıyla agresif bulan, mahallemize gelindiği zaman tatsız davranışlarla karşılaşan veya hemen illegal işlere giremeyen, hemen sokakta torba tutacağını zanneden bir grup arkadaş var. Daha evvel burada çok yazıldı ancak tekrar yazmakta yarar görüyorum biz rolde elimizden geldiğince realistik olarak Project DTO deniyoruz. Bu da bir REALİZM mevzusu.

Sizin bizi tahrik etme amacınız olmayabilir, siz dünyanın en iyi en sevimli insanı olabilirsiniz. Ama bizim rolde canlandırdığımız karakterler LEŞ, KÖTÜ, İĞRENÇ adamlar. Çoğumuz genel yapılan hatanın aksine gerçek kişiliğini oyuna yansıtmıyor. Aramızda çok büyük organizasyonlarda hayat kurtarmaya çalışan adamlar da var, hapishaneleri ziyaret edip oradaki insanlara ders verenler de, gerçek ameliyatlara girip hayat kurtaranlar da, şu zor zamanlarda karantinada gönüllü gösteri yaparak insanları eğlendirmeye çalışanlar da, yıllardır bana hiç yüz yüze karşılaşmamamıza rağmen kardeşi gibi davranan da. Ancak biz KENDİMİZİN rolünü yapmıyoruz. Biz o mahallede yaşayan ŞEREFSİZ HAYSİYETSİZ TEK AMACI PARA OLAN ADİ PEZEVENKLER rolü yapıyoruz. Siz de gelip o adamın mahallesinde normalde köşe tuttuğu alanda duruyor müzik açıyor takılıyorsanız, hacı abi bana keleş sat diyerek trollce geliyorsanız, abi bana hemen torba tutturun diyerek amaçladığımız realizmi bozuyorsanız, bu leş ve tek amacı para olan adamın ticari istikbalini engelleyecek hareketlerde bulunuyorsanız adam da size sert yapar.

İsteyen size istediği yerde istediği rolü yapmakta özgür. Siz de bu rolün karşısında duramıyorsanız bunun yeri OOC değil IC'dir  Idlewood'un içine giriyor iseniz size ters olan bazı OOC mevzuları dışarıda bırakarak girmeniz gerekiyor. Çünkü biz de gerçek hayatta bu kadar LEŞ ADİ herifler değiliz ancak tekrar ediyorum bu bir realizm mevzusu "Hiç bir suçumuz yoktur" mottosundan vazgeçin, bu bizim IC olarak aldığımız sizin de IC olarak karşılığında alabileceğiniz bir karar. BİZLER KÖTÜ ADAM ROLÜ YAPIYORUZ ve bu şekilde davranabiliriz karşılığını da IC olarak vermeye çalışın eğer IC olarak veremiyorsanız OOC tiltleyerek şikayet etmek, forumdan PM atmak gibi saçma hareketlere girişmeyin. Eğer oluşumdaki birileri size hasar veriyorsa, size sıkıyorsa, bıçaklıyorsa bunu DM kuralları çerçevesinde olmadan yapabilir. Kimsenin size "bahane" üretmesine gerek yok. Baltimore'da akşam tehlikeli bir mahallede yürürken 6 farklı sebepten öldürülebilirsiniz, bu Vice'da da Miami'de de Los Santos'da da LA'de de böyle beyler.  Idlewood boktan bir mahalle, Kingpin de burayı benimsedi ve rolsel olarak oraya çöktü. Bu çevrede takılırken insanlarla ters düşmemeye çalışın IC yaşadığınız bir çatışma bizim tarafımızdan size OOC olarak dönmeyecektir. Ancak IC olarak yaşadığınız "boktan" olayları bize OOC sataşarak çözemezsiniz.

En derin sevgilerimle.

#3 - 13.09.2020 16:08
Idlegas birliğimizin aktif olarak uyuşturucu sattığı ve hak iddia ettiği bir köşe. Dolayısıyla "köşede duran" herkesi kovuyoruz bunun nedeni de aşağıdaki alıntıda belirtildiği gibi karakterler canlandırmamız ve oraya gelen herkesi potansiyel tehlike olarak görmemiz. Dolayısıyla muhabbet tellalı skini alarak bir sokak çetesinin aktif köşesine gelirsen böyle bir tepkiyle karşılaşman fazlasıyla olası. Aynısını Ankara'da Yenidoğan'da; İstanbul'da Tarlabaşı'nda; İzmir'de Kadifekale'de yapsan ne sonuç alacağını düşünmen aldığın karşılığın gerçekçiliğini aktarmaya yetecektir.

UFAK REHBERİMSİDİR:

Bakın arkadaşlar beyefendiler, hanımefendiler, çok tane tane açıklamaya çalışacağım. Umarım anlaşılabilir gelir. Bizim yaptığımız rolü fazlasıyla agresif bulan, mahallemize gelindiği zaman tatsız davranışlarla karşılaşan veya hemen illegal işlere giremeyen, hemen sokakta torba tutacağını zanneden bir grup arkadaş var. Daha evvel burada çok yazıldı ancak tekrar yazmakta yarar görüyorum biz rolde elimizden geldiğince realistik olarak Project DTO deniyoruz. Bu da bir REALİZM mevzusu.

Sizin bizi tahrik etme amacınız olmayabilir, siz dünyanın en iyi en sevimli insanı olabilirsiniz. Ama bizim rolde canlandırdığımız karakterler LEŞ, KÖTÜ, İĞRENÇ adamlar. Çoğumuz genel yapılan hatanın aksine gerçek kişiliğini oyuna yansıtmıyor. Aramızda çok büyük organizasyonlarda hayat kurtarmaya çalışan adamlar da var, hapishaneleri ziyaret edip oradaki insanlara ders verenler de, gerçek ameliyatlara girip hayat kurtaranlar da, şu zor zamanlarda karantinada gönüllü gösteri yaparak insanları eğlendirmeye çalışanlar da, yıllardır bana hiç yüz yüze karşılaşmamamıza rağmen kardeşi gibi davranan da. Ancak biz KENDİMİZİN rolünü yapmıyoruz. Biz o mahallede yaşayan ŞEREFSİZ HAYSİYETSİZ TEK AMACI PARA OLAN ADİ PEZEVENKLER rolü yapıyoruz. Siz de gelip o adamın mahallesinde normalde köşe tuttuğu alanda duruyor müzik açıyor takılıyorsanız, hacı abi bana keleş sat diyerek trollce geliyorsanız, abi bana hemen torba tutturun diyerek amaçladığımız realizmi bozuyorsanız, bu leş ve tek amacı para olan adamın ticari istikbalini engelleyecek hareketlerde bulunuyorsanız adam da size sert yapar.

İsteyen size istediği yerde istediği rolü yapmakta özgür. Siz de bu rolün karşısında duramıyorsanız bunun yeri OOC değil IC'dir  Idlewood'un içine giriyor iseniz size ters olan bazı OOC mevzuları dışarıda bırakarak girmeniz gerekiyor. Çünkü biz de gerçek hayatta bu kadar LEŞ ADİ herifler değiliz ancak tekrar ediyorum bu bir realizm mevzusu "Hiç bir suçumuz yoktur" mottosundan vazgeçin, bu bizim IC olarak aldığımız sizin de IC olarak karşılığında alabileceğiniz bir karar. BİZLER KÖTÜ ADAM ROLÜ YAPIYORUZ ve bu şekilde davranabiliriz karşılığını da IC olarak vermeye çalışın eğer IC olarak veremiyorsanız OOC tiltleyerek şikayet etmek, forumdan PM atmak gibi saçma hareketlere girişmeyin. Eğer oluşumdaki birileri size hasar veriyorsa, size sıkıyorsa, bıçaklıyorsa bunu DM kuralları çerçevesinde olmadan yapabilir. Kimsenin size "bahane" üretmesine gerek yok. Baltimore'da akşam tehlikeli bir mahallede yürürken 6 farklı sebepten öldürülebilirsiniz, bu Vice'da da Miami'de de Los Santos'da da LA'de de böyle beyler.  Idlewood boktan bir mahalle, Kingpin de burayı benimsedi ve rolsel olarak oraya çöktü. Bu çevrede takılırken insanlarla ters düşmemeye çalışın IC yaşadığınız bir çatışma bizim tarafımızdan size OOC olarak dönmeyecektir. Ancak IC olarak yaşadığınız "boktan" olayları bize OOC sataşarak çözemezsiniz.

En derin sevgilerimle.

Herkesin potansiyel şüpheli olması biraz garip orada birini bekliyor olabilirim yada şöyle yapalım, Ben orada durup taksi yada bir araç bekliyorum manasızca yanıma yaklaşıp diyorsun ki S**tir git buranın babası benim, durduk yere neden sorun çıkartıp sonra orada böyle olay oldu demen zaten biraz saçma diğer arkadaş için diyorum, Onun dışında role girmeden önce Leveli mi kontrol bile edebilirsin ama bunu yapmak yerine gelip Retarted-rp kavramını kullanıp hakaretler felan savurup bir şey olmamış gibi davranamazsın da, yada daha önceden biz orada çatıştık orada duran yada bizden gibi giyinmeyen adamı gidelim bunu kovalım dersen zaten orada kimse rol yapmaya bile gelmez. Kimseyi potansiyel düşman ilan edemezsin ki bu nasıl iş? Yani diyeceğim şu önce bir gözden geçir sonra yargıla. Oyun dışı hayatta yargısız iş yapan kaybeder. Orada onaylı hoodun bile içinde değilken yanıma adımlayıp bu rolü gerçekleştiriyorsunuz.

#4 - 14.09.2020 19:45
Merhaba, incelendi.

Başlangıç aşamasında bu derecede agresif davranılacak bir husus yokmuş. Karşı tarafın kötü bir niyeti olmadan, normal takılırken direkt böyle IC'den karşıdaki kişiye hitaben İngilizce yardırmak, bu durumu Retarded RP kapsamında değerlendireceğiz. Bu rolde köşeyi korumak üzerine amaç dışına çıkılmış, birazcık da eğlenilmek istediği belli fakat bu eğlence karşı tarafın rol zevkini öldürme derecesine girmemeliydi.

Tariq ve Leroy karakterleri yukarıda belirtilen hususlar üzerine cezai işlem görecek, keyifli forumlar K&A
« Son Düzenleme: 14.09.2020 19:53 Thorin »