Konu: LaMarcus Watkins 09.06.20  (Okunma sayısı 271 defa)

#0 - 09.09.2020 18:19

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: LaMarcus Watkins @nimphelos

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS te

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Spoiler: GösterGizle
DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: SS'te de görüldüğü gibi Stanley Casilla emotesiz bir şekilde aracımı carjack yapıp kaçmıştır bende role devam ediyordum.İdlewood da dikilirken geçmelerini bekliyor idim tam geçerken ateş etmeye başladım aracıma LaMarcus denen arkadaş bir anda silahını çıkardı beni bayılttı alakası olmadığı halde ve arabayı kaçıran adamlar onların ekibinde olmadığı halde.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  PC saati yanlış olduğu için timestamp'a bakmayın sağ altta doğru saat yazmakta.

Arabamın kaçırılma kanıtı

Ateş edilme ve emotesinin olmayışı kanıtı.

Ek açıklamalar(varsa): Durduk yere bayılttığı için silahım ve uyuşturucularım gitti gereğinin yapılmasını rica ediyorum.

« Son Düzenleme: 09.09.2020 18:26 Doukanyrdn »

#1 - 09.09.2020 18:22
Arkadaşa pm'inde ss almasını söyledim şikayet açacağım için tamam diye karşılık verdi umarım almıştır.

#2 - 09.09.2020 18:32
Selamlar.

Öncelikle savunma yapmadan önce bir kaç konuya değinmek, soru sormak istiyorum.

1-) 2 level ve sivil gözüktüğünüz halde nasıl silah taşıyabiliyor ve illegal rol yapabiliyorsunuz?
2-) Idlewood'da çetenin en aktif olduğu bölgenin ortasında birine ateş ederken (ki bu olay yaşanmadan on saniye önce aktif bir çatışma ortamı mevcuttu) başına bu tarz bir şeyin gelmeyeceğini nereden çıkartıyorsun?
3-) Kendi silahınızla ateş ettiğinizin herhangi bir emote'u var mı?

Emote'un olduğuna dair SS.

Sırf silahınız gittiği için sinirden rahatsız edici bir üslupla attığınız PM'e dair SS.

#3 - 09.09.2020 20:19
Sizin ateş ettiğiniz yer idlegasın gerisi benim adama ateş ettiğim yer idlewood bana neden sıkma gereği duydun hocam peki?

#4 - 14.09.2020 20:01
Merhaba, detaylı incelendi.

Seviyeniz yetmemesine rağmen illegal role girişmeniz gibi bir durum var. Herhangi bir birliğiniz de yok, burası hatalı bir durum. Detaylı inceleme sunucunda bahsedildiği üzere bölgede aktif bir çatışma rolü mevcut, LaMarcus karakterinin elinde halihazırda silah varmış ve zaten kendilerinin hood bölgesinin hemen önündesiniz, olay alevlenip bu rol gerçekleşmiş. İyi niyet göstergesi olarak Matteo karakterinin durumunu da tolere edeceğiz.

Keyifli forumlar.