Konu: The server didn't respond uyarısı  (Okunma sayısı 156 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 08.09.2020 20:36
Sorununuzun detaylı açıklaması: Bilgisayarı her açtığımda ilk oyuna girmeye çalışırken sürekli "The server didn't respond. Retrying." yazısıyla karşılaşıyorum. Modem resetledim, ayrıca pingim yok, bunlardan dolayı olduğunu düşünmüyorum. Oyuna girmek için yaklaşık 10-15 kez denemem gerekiyor, bu da 5 dakikamı falan alıyor, her oyuna girmeye çalıştığımda bunun olması artık sinir bozucu hale geldi. Ayrıca ESC basıp haritaya girmek istediğimde ise oyun donuyor ve yanıt vermiyor. Relog attığımda ise yine "The server didn't respond. Retrying." uyarısı geliyor. Tekrar 10-15 kez denedikten sonra oyuna girebiliyorum. Bilgisayar kapanana kadar tekrar aynı hatayı almıyorum. Yani oyunda bir uyarı alıp relog atmaya çalıştığımda "The server didn't respond. Retrying." yazısıyla karşılaşıyorum. Hiçbir hata almadan oyunu kapatıp açtığımda ise bir sorun olmuyor. Birkaç aydır bu sorun var ve sürekli oyunu tekrardan kuruyorum, bunun da bir çözümü olmadı.
Eğer bilginiz varsa sorununuz neyden dolayı kaynaklanıyor?: -
Eğer alabiliyorsanız sorununuzla ilgili ekran görüntüsü:
Spoiler: GösterGizle

İşletim sisteminiz(Eğer sorununuzun donanımsal yada sistemsel olduğunu düşünüyorsanız): Win10
Denediğiniz çözüm yolları:
Ek açıklama: -
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 08.09.2020 20:55
Her ne kadar çoğu gecikme kaynaklı olsa da aynı zamanda bilgisayarın yoğunluğu, oyunun geç açılması da bu hatanın almasına tabii. Bir başka sunucuda bu hatayı almasanız da(örnek olarak ben de aynı hatayı alıyorum) bu sunucuda bu hatayı alabilirsiniz. Gerek sunucu veritabanı kaynaklı gecikmeleri, gerek sizin internet gecikmeniz, gerek bilgisayarınızın yoğunluğu(hafıza-disk kullanımının yüksek derecede olması, %70+ olması en büyük kaynaklarından birisi) retrying hatası almanıza neden olur. Ayrıca oyunu silip-tekrardan kurmanız da herhangi bir mod hatası olmadığı sürece pek bir işe yaramayacaktır.

Üstte belirtilen hataların yanı sıra eğer kullanıyorsanız, oyununuza bağlı ve sisteminizi zorlayabilecek düzeyde olan mod-enbler de oyuna girişinizi zorlaştıracaktır. Oyuna her ne kadar geç bağlanırsanız retrying hatası durumu bir o kadar artar.

Kısacası bu hatanın %100 önüne geçilebilecek bir çözümü bulunmuyor. Çözüm sunucu-kullanıcı internet gecikmeleri ve bilgisayarınızın sağlığına bağlı. Oyunu ne kadar fazla açıp-kapatırsanız girişiniz de ayrıca o kadar hızlanacaktır. Bu nedenle tekrar tekrar denediğinizde bu hata en sonunda pes eder.

Özellikle konuyu açtığınız sırada sunucuya oyuncular tarafından ağırlık geldiği için sunucu tabanlı bir gecikme oluşmuş olabilir ve sizin durumlarınızdan bağımsız, mecburi bir retrying hatası almışsınız-çünkü ben de yaklaşık 15 kez denedim-.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 08.09.2020 21:07
https://prnt.sc/udtepk

Client'da görülen ping değeri sabit kalıp oynamadığı sürece sunucuya girdiğinizde "The Server didn't respond" hatası alırsınız, sunucuya giriş yapmadan önce Client üstünde pingin sabit kalmadığından ve sürekli oynadığından emin olun, öyle giriş yapın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 08.09.2020 22:51
Muhtemelen modlarınızdan kaynaklı, yapacağınız işlem çok basit. Sampı açtığınızda ekrana yazı gelmeden alt+tab yapın daha sonra oyuna girin sorun çözülecektir. Muhtemelen her seferinde böyle yapmanız gerekecek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 08.09.2020 22:59
Muhtemelen modlarınızdan kaynaklı, yapacağınız işlem çok basit. Sampı açtığınızda ekrana yazı gelmeden alt+tab yapın daha sonra oyuna girin sorun çözülecektir. Muhtemelen her seferinde böyle yapmanız gerekecek.

Modlarla alakalı bir durum değil. Sunucu ile bağlantı kurulmadan sunucuya tıklayarak girilmeye çalışıldığı için oluyor. Burada açıklanan doğru.

https://prnt.sc/udtepk

Client'da görülen ping değeri sabit kalıp oynamadığı sürece sunucuya girdiğinizde "The Server didn't respond" hatası alırsınız, sunucuya giriş yapmadan önce Client üstünde pingin sabit kalmadığından ve sürekli oynadığından emin olun, öyle giriş yapın.

Çözümü yok, sunucuyla alakalı bir durum. Ping gelmeden tıklamamalısınız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok