Konu: 03.09.2020 | Stanley Castilla | PG  (Okunma sayısı 216 defa)

#0 - 03.09.2020 16:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Stanley Castilla @Mounted

Olaya dahil olan şahit karakter adı:
Calvin Paul
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:
03.09.2020 | 14:28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Tek bir ss herşeye yeterli, ek1 altında yayınladığım ekran görüntüsünde görüldüğü üzere 15 yaşında çocuk 30 yaşında adamı sürüklüyor bu roleplay'in tamamiyle dışında bir olay, bir diğeri ise ben "haksız" yediğim ooc cezanın hemen ardından bana kışkırtıcı mesaj göndermesi (ek2)
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
ek1

ek2

Ek açıklamalar(varsa):

Ekran görüntülerimin kırpılmamış halleri ;

Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 03.09.2020 16:23 Aytuk »

#1 - 03.09.2020 16:14
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

« Son Düzenleme: 03.09.2020 16:17 Aytuk »

#2 - 03.09.2020 16:33
Merhaba şahit yazmamışsın ama arabanın içerisinde ben de vardım.Senin böyle bir şikayet açacağını biliyorduk.Arkadaşlaarın yasaklandı, ceza aldın.Şikayet açman normal.Arkadaşım birazdan savunmasını yapar, iyi forumlar.

#3 - 03.09.2020 16:34
Şahitliğimi onaylıyorum.

16 yaşında olan bu arkadaş beni kucağına alır ve taşır emote'si veriyor ben 80 kiliyom.

Ek olarak arkadaş /b den emoteler delete diyor sürekli rp ihlali.

#4 - 03.09.2020 16:42
Herkese selam! Öncelikle ekran görüntülerinin bir kısmı kırpılmış olduğu için kanıt olarak sayılmıyor fakat gene de savunma yapacağım, PowerGaming' yapılması imkansız olan şeylere denir, karakterin yaralı ve karakterim Stanley'e karşı bir güç uygulayamaz, direnemez. Bundan dolayı seni koltuk altından tutup sürüklemem çok olağan bir durum. Oradaki kargaşa sebebiyle bunu uzun uzun yazamadım fakat kaslı ve neredeyse seninle aynı boyda bir çocuk. OOC hayattan örnek verirsek benden küçük olup benden kalıplı olan bir çok kişi var, bunu Skine bakarak yargılaman saçma. Ek olarak karakterlerimizin arasında " dokuz "  kilo var. Roldeki yaptığınız saçma haraketlerden ve kural ihlallerinden ceza aldınız, hatta sizinle beraber çatışmaya dahil olan bir arkadaş (aynı zamanda mix yaparak sizi kaçırdı) hileden ceza aldı. Böylesine ihlal zinciri barındıran bir role girdiğim için hiç mutlu değildim, bunu şikayete taşıyacaktım fakat ceza aldınız. Rolün ortasında o çatışmanın ortasında olmamıza rağmen role uymadın, dakikalarca /pm'den kural ihlali yaptığımızı iddia ettin. Bu da hileci arkadaşına zaman kazandırdı. /pm olayına gelirsek kırpmışsın ve gözükmüyor, sana " wrong " yazdığım açıkça belli alttaki SS'te, lütfen bir dahakine ekran görüntülerinde oynama yapma.                                                                                                                     

#5 - 03.09.2020 16:53
Şikayeti dikkatli incele, en altta tüm sslerin kırpılmamış hali spoiler içersinde, ben RolePlay'e geçen cumartesi başlamadım, bana benim hatalarımı yazarak gelme, ben yıllardır samp ortamındayım yaptığım şeylerin ne olduğunu biliyorum ve hak ettiğim cezayı zaten yedim, ben kalkıp şunu yapmadım bunu yapmadım demiyorum burada konu ben değil sensin, vücut durumun sıska, yaşın ortada uzatmaya gerek yok, ha arkadaşlarımın ceza yemesi mi? İnan bu benim hiç umrumda değil herkes hak ettiğini yedi.

Oradaki kargaşa sebebiyle bunu uzun uzun yazamadım fakat kaslı ve neredeyse seninle aynı boyda bir çocuk. OOC hayattan örnek verirsek benden küçük olup benden kalıplı olan bir çok kişi var,

Reel yaşını bilmiyorum fakat ben burada 30 yaşında karakteri canlandırıyorum yaşını tahmin edersem eğer 18-19 yaşlarında birisini değil, böyle bir role ben de dahil olmak istemezdim ki farkındaysan beni ilk kez görmüşsündür siz daha önce çatışmışsınız şu olmuş gram umrumda değil.

#6 - 03.09.2020 16:57
Merhaba şahit yazmamışsın ama arabanın içerisinde ben de vardım.Senin böyle bir şikayet açacağını biliyorduk.Arkadaşlaarın yasaklandı, ceza aldın.Şikayet açman normal.Arkadaşım birazdan savunmasını yapar, iyi forumlar.
Burada yeni bir konu açtım, ben hak ettiğim cezayı yedim, konu sizsiniz şuan ben değil. Ayrıca kim arabada kim değil bilmem, sana şikayet açmadım şahit olarak da eklemedim, lütfen yorum yapma.

#7 - 03.09.2020 16:58
Dostum ben gereken savunmamı yaptım yönetici kararını bekleyeceğim.

#8 - 03.09.2020 16:59
Dostum ben gereken savunmamı yaptım yönetici kararını bekleyeceğim.
Teşekkür ederim arkadaşım, iyi roller dilerim, kalbini kırdıysam kusuruma bakma.

#9 - 04.09.2020 15:51
@pankek Şahit olarak yazılmamışsınız, bu konu altında savunma yapmanız gereken bir şey yok. Savunma zaten yapmamışsınız, konuyla alakası olmayan kişilerin yazmasının yasak olduğunu biliyorsunuz. O halde bu konuya neden yazı yazıyorsunuz? Burada bir kışkırtma söz konusu olabilir mi? Bütün bu soruları objektif bir açıdan değerlendirin, forum üzerinden cezai işlem göreceksiniz. İnsanları rahatsız etmeye yönelik girişimlerinizin platform içerisinde görmezden gelinmeyeceğini unutmayın.
ilgili kural: GösterGizle

Yıllardır SA:MP platformunda bulunuyorsanız bilmelisiniz ki çatışma rollerinde sürekli böyle durumlar yaşanır, bu durumu bu kadar önemsediğinize göre rolsel olarak kişi sizi kaldırma emote'u verdiğinde /do'dan "Stanley'n Francesco'u kaldırması mümkün değil, arada büyük bir kilo farkı var." gibi bildirmeniz gerekiyordu. Kişi de rolünü buna göre şekillendirip sizi kaldırmaz, sürüklemezdi ya da sizi dinlemeyip bunu yapmaya devam ederdi, bu kapsamda konuyu tekrar değerlendirirdik. Ek olarak kaldırmak değil ama sürüklemek olarak 55 kilo birinin 80-90 kilo birini sürüklemesi gerçek dışı bir durum değil, mümkün.

Toparlayalım, rolün akışından rahatsız olunduğunda ya da bunun yapılamayacağı düşünüldüğünde rolü bölmeden, doğal akışta /do kanalından taşıyamayacağı belirtilmeliydi bu bağlamda farklı bir açıdan incelenirdi, işlem olabilirdi. (Sürükleme değil, Calvin'n kaldırılıp taşınma rolünde geçerli, o zaman da kaldırmak yerine sürüklemek olarak emote kullanılırdı, yine bir problem olmazdı.) Rol sırasında bu söylenmeden ekran görüntüsü alınıp şikayete döküldüğünde dışarıdan pek hoş bir görüntü değil. İstediğiniz rolün sağlığıysa buna göre hareket edip insanlara hoşgörüyle rol sırasında yaklaşın, IC yaklaşımınızı, fiziki durumları bildirin ve sorun çözülsün.

Keyifli forumlar.
« Son Düzenleme: 04.09.2020 15:53 Thorin »