Konu: 27.08.2020 - Bared Hairazad - SürekliRP-OOC dolandırıcılık  (Okunma sayısı 295 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 27.08.2020 03:51

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Bared Hairazad @Replika

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: ss

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

(PASİF) Gasp: Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

CEZASI: Hapis.

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiyle otel odasında illegal masaj rolü yapıyorduk. Birden bire ayağı kalkıp, oteldeki olan başka birisine bir şeyler yazdı. Yazdığı kişiyi hiç bir şekilde tanımıyorum, loglar kontrol edilebilir. Daha sonra kendi kafasına göre rolü bitirip, otelden çıkıp gitti. Yarım saatimi boşa harcadı, masaj ücretinide ödemedi. Gerek var mı bilmiyorum, yönetici isterse rolün öncesinide atabilirim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 27.08.2020 04:39
Savunma yok, masaj rolüyle başlayıp rol E-RP'ye gitti, arkadaş eğlencesiyle sınıf arkadaşını çağırdı rolü seyretti. Sinirlendim role devam etmedim. Rolümü baltalıyorsunuz, rol zevki bırakmıyorsunuz.

#2 - 27.08.2020 04:40
Şunuda ekleyeyim, 2.5k için insanı dolandıracak değilim. 2000 küsür saatim var. Komik.

#3 - 27.08.2020 04:40
Ekleyecek başka bir şey yok cringe, toksik, troll  insanlarla rol yapacağıma ceza alırım. Keyifli forumlar.

#4 - 27.08.2020 14:10
Savunma yok, masaj rolüyle başlayıp rol E-RP'ye gitti, arkadaş eğlencesiyle sınıf arkadaşını çağırdı rolü seyretti. Sinirlendim role devam etmedim. Rolümü baltalıyorsunuz, rol zevki bırakmıyorsunuz.

Bahs ettiğin oyuncuyla hiç bir alakam yok. Oyuna zaten rol için giren birisiyim, uzun sürenin ardından tekrar başladım. En fazla 1-2 hafta oluyor, oyundaki kimseyle ooc olarak bir samimiyetim yok. Yaptığın tuhaf OOC haraketlerle, sen benim rol zevkimi bırakmadın. Açıklamalarınıda yaptığına göre yönetici kararı bekleyebiliriz. İyi forumlar.

#5 - 27.08.2020 17:36
Yazdığınızı okumayacağım, cevap vere vere konu uzar. Admin kararı.

#6 - 28.08.2020 17:41
OOC tavır alarak birden rolden çıkmak doğru bir tutum değil elbette. O an baskı altında ve sinirli hissedip rol alanını terk etmiş gibi görünüyor, fakat yine de 32 seviye bir oyuncunun kesinlikle yapmaması, yapılırsa da gözardı edilmemesi gereken bir tutum. Sunucuda geçirdiğiniz zaman kapsamında yaptığınız rolün imajınıza yakışmadığını belirtmeliyim. Refuse RP  kapsamında cezai işlem görecek.

İade yapılacak, iyi forumlar.