Konu: [26.08.2020] Vito Contadino, DM, Fear-RP, Savaş ve gasp, /Q  (Okunma sayısı 356 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.08.2020 22:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Vito Contadino, @scaletta21

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ismael Garcha @phobia

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.08.2020 21:04

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle

Alıntı
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
Savaş ve gasp
9.) 5 level altı hiçbir karakter diğer birliklere karşı illegal rollere girişemez, savaşa dahil olamaz. Yalnızca DM amaçlı kayıt olan/karakter açan hesaplar birliklerinin de kapatılmasına neden olabilir.

Alıntı
Sivil karakter ile illegal işlere bulaşıyor. Herhangi bir birliğe dahil değil.
Alıntı
/Q
Alıntı
Fear-RP

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: DM kapsamında cezalandırılması için arkadaşlar olan rol geçmişimiz; Arkadaş mekanımıza geldi ve sohbet ettik, arka kapıyı gösterdi ve çıkmak istediği söyledi çıkmasına izin vermedim (Patron ofisine yani özel odaya giden ışınlanma noktası ismini bilmiyorum), çıktı ve arkasından Rita Barkev çıktı. Sonrasında sms ile bana Rita Barkev'den "YARDIM" mesajı aldım ve arka çıkışa koştum. Arkadaş onaylı hood içerisinde olmasına rağmen FearRP uygulamadı söylediklerimi tekrarladım ve en sonunda yanımızdan ayrıldı, buraya kadar bir sorun bulunmuyor. Hoodun önünde rol yaparken arkadaş geldi ve emot vererek bana silah ateşledi. 21:04'de silahını bana doğru ateşledi, sistemsel düşmedim ve aradan 7 dakika geçtikten sonra arkadaşın oyundan çıkması. Silahımı çekip arkadaşlarımla bu arkadaşı vurmaya gidebilirdim fakat oyundan çıkmış. tek başına onaylı hood basamaz, arkadaş 5 level üstüne birliği bulunmuyor ve tek başına onaylı hood bastığı için Fear-RP ihlali uyguluyor ve bana sıktıktan 7 dakika sonra oyundan çıkıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Arkadaşı kovuyorum ve onun yüzüne ettiğim en büyük küfür "siktir git" ti.

Araçla yanımıza gelmesi ve silahını ateşlemesi.

/Q

45 dakika sonra tekrar aratıyorum

5 level altı, legal karakter ve birliği bulunmuyor. (ss'i arkadaşım aldı)

Ek açıklamalar(varsa): Silahının silinmesini istiyorum ve ihlal ettiği cezalar kapsamında cezalandırılması.

« Son Düzenleme: 26.08.2020 22:09 Fabrodo »

#1 - 27.08.2020 01:52
Elime geçen rol sslerine bakicak olursak arkadaşın karakteri @Aureus ve @Atilla tarafından ck edilmiş.
Ama halen bu arkadas ölü karakter ile role giriyor üstüne bana ateş ediyor. DM atmaktan başka bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Ck rol ssleri;

#2 - 27.08.2020 02:04
@scaletta21 savunma yapın.

#3 - 27.08.2020 02:28
Kişiyi biz bir kaç hafta önce sslerdende görülebileceği üzere CK ettik hatta kendilerine hapis attıralım mı yoksa direk NC mı atacaksınız diye sorduğumzuda biz NC atacağız birazdan diye dönüş yaptılar. Elime o konuşmanın SS'i geçerse atacağım.

#4 - 27.08.2020 14:57
Karakterim ck edilmişti doğrudur. Bizi ck edenler ile bahsettikleri muhabbeti ettiğimi hatırlamıyorum. NC atacağım doğrudur ancak NC atacak arkadaşımın (parayı yatırmak icin) forumunda bir sıkıntı yaşamasından dolayı henüz NC atamadım. Bende bağımsız bir şekilde mekanlarına rol yapmak için gittim ancak rol gelişimi olarak şahıslar benimle tartıştı ve yüksek bir yerden attılar . Bende bunun gelişimi üzerine kendilerine sadece korkutma amaçlı ateş açtım. Ihlalimin ne yazık ki farkındayım ancak amacımın troll olmadığını kesin bir dille belirtmek isterim. Sadece NC bekleme sürecinde yaptığım bir hataydı. Tekrardan özür diliyorum

#5 - 27.08.2020 15:27
Bu arada tekrar okuyunca fark ettim. Üzerime gereksiz şekilde bir sürü şikayet açmışsınız ancak burada ki tek ihlalim CK olmuş olmama rağmen rol yapıyor olmam. Onun dışında sizin birliğinizde fear ihlali yapmadım beni gayet güzel yüksekten attınız ve bende daha sonra gelip özür dilemek istiyorum dedim.Arkadaşınız sonra özür dilersin vs. gibi laflarda bulundu ve sonrasında karakterim ile gelip korkutma amaçlı ateş açtım.Oranın onaylı bir hood olduğunun farkında bile değildim. Oyundan çıkma sebebim ise zaten belli. Karakterim CK olmuştu ve NC bekliyordum.Bir de sizinle böyle talihsiz bir rol yaşayınca yaptığım ihlali daha çok devam ettirmek istemedim ve oyundan ayrıldım.

#6 - 27.08.2020 15:28
Karakterim ck edilmişti doğrudur. Bizi ck edenler ile bahsettikleri muhabbeti ettiğimi hatırlamıyorum. NC atacağım doğrudur ancak NC atacak arkadaşımın (parayı yatırmak icin) forumunda bir sıkıntı yaşamasından dolayı henüz NC atamadım. Bende bağımsız bir şekilde mekanlarına rol yapmak için gittim ancak rol gelişimi olarak şahıslar benimle tartıştı ve yüksek bir yerden attılar . Bende bunun gelişimi üzerine kendilerine sadece korkutma amaçlı ateş açtım. Ihlalimin ne yazık ki farkındayım ancak amacımın troll olmadığını kesin bir dille belirtmek isterim. Sadece NC bekleme sürecinde yaptığım bir hataydı. Tekrardan özür diliyorum

Chatlogda gözüktüğü gibi kendisinin korkuluklardan atlamasını istedim kişiyi ben itmedim, rolsel olarak yüksek bir yerden düşmemesi için en alçak yeri tercih ettim ve şahıs beni takip etti, ona atlayacağı yeri gösterdim. Hatta chatloga bakarsanız kendisi karşı çatıya atlamaya çalışıyor ve yere düştükten sonra "Ağh." yazıyor, biz de yere çakıldığı için onunla dalga geçiyoruz. Arkadaşın savunmasında yazdığı "Yüksek bir yerden attılar." kısmı yanlış veya yalandır. Atladığı yer ise 2. görselde ki gibidir. NC konusuna gelicek olursak bu karakterine CK ban talebi atıp 2. karakterine mal varlığı aktarabiliyorsun diye biliyorum (/offtransfer) yanlışım varsa yetkililer düzeltir.

#7 - 27.08.2020 15:29
Bu arada tekrar okuyunca fark ettim. Üzerime gereksiz şekilde bir sürü şikayet açmışsınız ancak burada ki tek ihlalim CK olmuş olmama rağmen rol yapıyor olmam. Onun dışında sizin birliğinizde fear ihlali yapmadım beni gayet güzel yüksekten attınız ve bende daha sonra gelip özür dilemek istiyorum dedim.Arkadaşınız sonra özür dilersin vs. gibi laflarda bulundu ve sonrasında karakterim ile gelip korkutma amaçlı ateş açtım.Oranın onaylı bir hood olduğunun farkında bile değildim. Oyundan çıkma sebebim ise zaten belli. Karakterim CK olmuştu ve NC bekliyordum.Bir de sizinle böyle talihsiz bir rol yaşayınca yaptığım ihlali daha çok devam ettirmek istemedim ve oyundan ayrıldım.

Normalde ben olayı IC çözme taraftarıydım. Arkadaşıma da şikayet açtırtmadım, ta ki sen oyundan çıkana kadar. Tek başına onaylı hood basıyorsun nasıl ck dan başka ihlal yapmıyorsun?

#8 - 27.08.2020 15:33

4 levelsin, birliğin yok sivil karaktersin, üstüne onaylı hood basıp beni vurmaya kalkıyorsun. Fear-RP ihlali olarak belirttiğim gibi tek başınıza onaylı hood'da ateş açtınız, orası yetkililere kalmış ceza verip vermeme durumu. Oranın onaylı hood olmadığını bilmemen benim sorunum değil, rolde gerektiği kadar agresif olmamaya çalıştım. Seni mekandan kovdum, laflar savurmana rağmen üzerimde silah bulunuyordu istesem sana ateş edip onaylı hood'da seni gasp edebilirdim.

#9 - 27.08.2020 19:49
Yaptığım savunmalar bellidir.Tekrardan dediğim gibi CK sonrası rol yapma ihlalim dışında diğer ithamları hakedecek bir şey yaptığımı düşünmüyorum ve kabul etmiyorum. Şahısların ekstra ekleyeceği bir şey yoksa lütfen artık admin kararı bekleyelim.