Konu: İlk Yardım Yeteneği  (Okunma sayısı 397 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 26.08.2020 20:53
Özellikle sağlık sektörü için ilk yardım yeteneği ilginç olabilir diye düşünüyorum. Sistemsel olarak düşen oyuncular; yumrukla düşmüşse 30, silahla yaralandıysa 60 dakika koşma, zıplama gibi eylemleri sistemsel olarak yapamaz olursa; ilkyardım yeteneği ve gerek duyulursa ilk yardım kiti ile iyileştirilebilir ve bu bloke süreci kaldırılabilir.

Farklı görüşler de olabilir tabi ama sivil rolleri arttırmak amacıyla böyle bir önerim var.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 26.08.2020 21:22
"Rolsel yapılabilir" diyenler gelmeden , destek. Sağlık sektörüne fonksiyon vermek şart ,  yoksa 3,5 kişi hariç kimse ambulans bile çağırma gereği duymuyor. Nasıl VCPD kodese atabiliyor , kelepçeleyebiliyorsa ASGH ekipleri de sistemsel fonksiyona sahip olmalı , böylelikle kavga ve silahlı çatışma öncesi bir kez daha düşünme de tetiklenecek ve gerçekcilik artacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 26.08.2020 21:31
İlk yardım kiti ile herkes yapacaksa belki olabilir. Fakat sadece ASGH yapacaksa sıkıntı büyük olur. Sistemsel yaralıya düştükten sonra ambulans çağırsak, sınırlı sayıda. Hastaneye gitsek doktor bulamama gibi bir ihtimal var. Bir de bug yüzünden yaralıya düşülebiliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 27.08.2020 14:00
İlk yardım kiti ile herkes yapacaksa belki olabilir. Fakat sadece ASGH yapacaksa sıkıntı büyük olur. Sistemsel yaralıya düştükten sonra ambulans çağırsak, sınırlı sayıda. Hastaneye gitsek doktor bulamama gibi bir ihtimal var. Bir de bug yüzünden yaralıya düşülebiliyor.
Bug sonucu düşmüşse rapor atabilir oyuncular zaten. Aksi halinde rapor atması zaten yönetimi kandırma girişimi olacağı için ceza alacaktır.

İlk yardım kitini herkes kullanabilir demeden önce şunu demek istiyorum; ilk yardım kitini ilk yardım seviyesi belli bir kademeye ulaşmış herkes kullanabilir. Örneğin 3.Seviye, 5.Seviye gibi gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 31.08.2020 14:43
Fikir olarak güzel ama iyileştirme kısmına katılmıyorum. Silahla vurulan birisini, derin bıçak yarası almış birisini ilk yardım çantasının içerisindekiler ile tedavi edemezsiniz. Sadece kanaması olan kişilerin belirli süre kanamalarını kesmesine yardımcı olabilir. İlk yardım çantası ile direkt tedavi edilirlerse hastanelerde olması gereken rol kalmayacak.

Mantıklı bir şekilde düşünürsek, sargı yapılan bir bölge (yara dikiş gerektiriyorsa) sargı uzun süre dayanmayacaktır. Kanama eklenirse ve o şekilde sürekli sistemi kullanarak ilk yardım çantasını kullananlarda olabilir. Bunun içinde ayrı bir fikir gerekiyor, tedavi olana kadar en fazla 2 kez ilk yardım çantasının kullanılabilmesi gibi. Bilmiyorum ne kadar yapılabilir ama ilk yardımın rol çıkması amacı ile hastaneler tarafından istenilen kişilere öğretilip, o şekilde seviye verilmesi / aktif hale getirilmesi de güzel olabilirdi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 31.08.2020 16:05
Gereksiz, her şey sisteme dökülmemeli.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 31.08.2020 16:13

/do kanaması var mı? /do kanaması falan yok dayı /me adamı yerden tutup kaldırır , "geçmiş olsun" "sağol dayı" "ok" "by"
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 31.08.2020 17:04
Fikir olarak güzel ama iyileştirme kısmına katılmıyorum. Silahla vurulan birisini, derin bıçak yarası almış birisini ilk yardım çantasının içerisindekiler ile tedavi edemezsiniz. Sadece kanaması olan kişilerin belirli süre kanamalarını kesmesine yardımcı olabilir. İlk yardım çantası ile direkt tedavi edilirlerse hastanelerde olması gereken rol kalmayacak.

Mantıklı bir şekilde düşünürsek, sargı yapılan bir bölge (yara dikiş gerektiriyorsa) sargı uzun süre dayanmayacaktır. Kanama eklenirse ve o şekilde sürekli sistemi kullanarak ilk yardım çantasını kullananlarda olabilir. Bunun içinde ayrı bir fikir gerekiyor, tedavi olana kadar en fazla 2 kez ilk yardım çantasının kullanılabilmesi gibi. Bilmiyorum ne kadar yapılabilir ama ilk yardımın rol çıkması amacı ile hastaneler tarafından istenilen kişilere öğretilip, o şekilde seviye verilmesi / aktif hale getirilmesi de güzel olabilirdi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 02.09.2020 22:00

/do kanaması var mı? /do kanaması falan yok dayı /me adamı yerden tutup kaldırır , "geçmiş olsun" "sağol dayı" "ok" "by"

Yıllardır böyle kardeşim. Şimdi neden değişsin? Bazı şeyler değişmemeli. Adam akıllı yapmak isteyen yapar ama daha sunucu da FD yok ve ASGH'de kapanmış sanırım. Sunucu geneli adam akıllı yaralı rolü yapmıyorsa burada suç oyuncuların veya /do'dan adam akıllı betimleme yapmıyorsa bu "oyunucu bazlı". Biraz daha açayım, rolü anlamayanlar ve kendilerini tanrı gibi zannedenler için adam akıllı rolü dönmüyor. Kimse de bu rolü sevmiyor ama sevilmiyor diye sisteme dökmek saçma. Saçma rol yapılırsa da gidersin şikayetini açarsın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 04.09.2020 09:18
"Rolsel yapılabilir" diyenler gelmeden , destek. Sağlık sektörüne fonksiyon vermek şart ,  yoksa 3,5 kişi hariç kimse ambulans bile çağırma gereği duymuyor. Nasıl VCPD kodese atabiliyor , kelepçeleyebiliyorsa ASGH ekipleri de sistemsel fonksiyona sahip olmalı , böylelikle kavga ve silahlı çatışma öncesi bir kez daha düşünme de tetiklenecek ve gerçekcilik artacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok