Konu: Hava Durumu  (Okunma sayısı 1198 defa)

#20 - 22.08.2020 16:02
Açıkça event olarak bahsetmiyorum. Algoritma olarak kodlanabilir. Çeşitli zamanlarda otomatik olarak sistem tarafından güncellenebilir. @Safavid

Spoiler: GösterGizle
AR-GE Önerisi: Çeşitlilik açısından bir algoritma kodlanıp kimi zamanlar oyunun imkanlarıyla yağmur, kum fırtınası, sis gibi şeyler eklenebilir. Sürekli açık, güneşli hava yerine rol görüntülerine de çeşitlilik katacaktır.

Zaten rolsel olarak Vice City'i Miami benzeri bir yer kabul ediyoruz. Kışın bile 20 derecelerde olan bir yer burası, çok nadiren yağması ve bunun event olarak gerçekleşmesi en mantıklısı.
Miami Beach'in nasıl fırtınalı bir yer olduğunu bilmiyorsun sanırım? 2014 Yazında bizzat tecrübe ettim, Florida genelini bir kenara bırakıyorum Miami Beach kısmı (Vice City) aşırı derecede nemli bir bölge. On dakika dışarıda gezseniz sırılsıklam oluyorsunuz. Bu sebeple de yazın ortasında sürekli fırtına ve yağmura maruz kalıyor.

Ek olarak aşağıdaki siteden de takip edebilirsin. Google Meteoroloji Raporu'nun görselini de aşağıya bırakıyorum. Eventtan ziyade konsepti tamamlayan bir şey olur.
https://weather.com/weather/today/l/25.79,-80.13?par=google&temp=c 
« Son Düzenleme: 22.08.2020 16:06 Vonagall »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 22.08.2020 16:13
destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 22.08.2020 17:07
Destekliyorum, her ne kadar bilgisayarım kötü olsa da yetkililer bir yolunu bularak FPS kaybı yaşanmasını önleyecektir. Oyuna renk katacağı fikrindeyim ben...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 22.08.2020 17:28
Destekliyorum roller renklenecek güzel ve realistik bir atmosfer en azında
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 22.08.2020 22:34
Destekliyorum :o :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 23.08.2020 00:27
Bilemiyorum ama eğer algoritma rastgele bir zamanda hava durumu değiştirecekse o ana bağlı olarak bir rol gerçekleştirilebilir ancak hava değişimini bir saat kadar öncesinden belli edecekse hava durumu rolü çıkabilir medya kuruluşları için.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 23.08.2020 21:23
Bilemiyorum ama eğer algoritma rastgele bir zamanda hava durumu değiştirecekse o ana bağlı olarak bir rol gerçekleştirilebilir ancak hava değişimini bir saat kadar öncesinden belli edecekse hava durumu rolü çıkabilir medya kuruluşları için.
Hava durumu rolü yapılması açısından bence de önceden belli olması mantıklı olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 24.08.2020 03:30
oyun performansı açısından sorun yaratabilir; ama yağmur yağarken sokakta kalabalık oluşmayacağına göre, ayrıca kış fantezim olduğuna göre, destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 24.08.2020 11:12
Ne kadar desteklesem de veya istesem de bu AR-GE'yi  ama genel olarak düşünülmesi gerek. SAMP'ı RTX'li ekran kartlı oynayanlarda var 2000 yılında çıkmış rezalet bir ekran kartı ile oynayan var. Bu açıdan düşünmek lazım ve bulutlu-yağmur-sis vs. hava durumları FPS cidden düşürüyor. Kış aylarında kar modu ve yol modları mevcut, diğer yağmur vs. mevcut fakat anlaşmalı rol olarak yapman gerek. A kişisi ''Yağmur yağıyor'' der fakat B kişisi ''yoo hava güneşli ve yağmur yağmıyor '' demesi bile bir sorun. O yüzden böyle kalması daha iyi olduğunu düşünüyorum ve açılan AR-GE'yi desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 24.08.2020 11:56
Ne kadar desteklesem de veya istesem de bu AR-GE'yi  ama genel olarak düşünülmesi gerek. SAMP'ı RTX'li ekran kartlı oynayanlarda var 2000 yılında çıkmış rezalet bir ekran kartı ile oynayan var. Bu açıdan düşünmek lazım ve bulutlu-yağmur-sis vs. hava durumları FPS cidden düşürüyor. Kış aylarında kar modu ve yol modları mevcut, diğer yağmur vs. mevcut fakat anlaşmalı rol olarak yapman gerek. A kişisi ''Yağmur yağıyor'' der fakat B kişisi ''yoo hava güneşli ve yağmur yağmıyor '' demesi bile bir sorun. O yüzden böyle kalması daha iyi olduğunu düşünüyorum ve açılan AR-GE'yi desteklemiyorum.
O halde şöyle diyelim mi; eğer kodlanabiliyorsa zayıf performans ile oynayan oyuncular için hava durumu kapatılabilir olsun. /havadurumu ac, /havadurumu kapat, /havadurumu bilgi şeklinde üç komut ile çözülebilir.

Kapalıda oynayan oyuncular için /havadurumu bilgi kısmından anlık bilgi verilebilir. Örneğin /havadurumu bilgi > [Saat ??:??:??] Hava Durumu: Yağışlı gibi. Böylece "Yuooo hava güneşli" diyecek adam kontrol ederek ona göre rol yapabilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok