Konu: [19.08.2020- Howard Powell ] Surekli RP  (Okunma sayısı 227 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 19.08.2020 20:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Howard_Powell @Rifleman

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 19.08.2020 20.:54

[b11-) SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.[/b]

[quote

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: kişinin afk olduğunu bilmiyordum ancak kişiyi vurdum  ic olarak savaş durumundayız kişiyi rolleri yaptım ancak kişi oyuna döndü ve direk aracına binip kaçtı.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/710586320870834298/745701080276533248/sa-mp-213.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/710586320870834298/745702782698520749/sa-mp-214.png
Ek açıklamalar(varsa): Yok.

« Son Düzenleme: 19.08.2020 21:30 Stopper »

#1 - 19.08.2020 22:07
Alıntı yapılan: Howard Powell, Rifleman
Merhabalar. Susturmam olduğu için savunmamı metefetamin kardeşim yapıyor. Sunucu kuralları madde 12'yi tam olarak buraya bırakıyorum:

Alıntı
12-) YASAKLANMIŞ ROLLER
 Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
Müslüman rolleri
Türk rolleri
Tetikçi rolleri
Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
Yüksek seviyeli hacker rolleri
Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

20:39'da işlerimden dolayı AFK kaldım, 20:49'da geri döndüğümde karşılaştığım manzarayı anlatıyorum:

Motorunuzla katlı otoparka gelmişsiniz (Burayı nasıl bulduğunuz meçhul)
Motorunuzdan pompalı tüfeğinizi alıp ateş etmişsiniz
Motorunuza pompalı tüfeğinizi koymuşsunuz
Beni araçtan çıkartmışsınız, motorunuza sürüklemişsiniz

Ben de sunucu kurallarının 12. kuralına binaen ortamdan uzaklaşıyorum. Kişi PM kanalından şikâyet açacağını söylüyor, kabul ediyorum. Şikâyet açıldıktan sonra da savunma için oyundan çıkıyorum.

Şimdi size sormak istiyorum. Beni buldunuz ki burası meçhul. Nasıl bulduğunuz konusunda yorum yapmayacağım. Kural bu kadar açıkken, neden AFK olan bir oyuncuyla role giriyorsunuz? AFK olan birisine saldırgan rol yaparak bir ihlali gerçekleştirmiş bulunmaktasınız. Hazır AFK iken yakalamışım, emote veririm paketlerim diye mi düşündünüz? Motorunuza sürükleyip araca bindirir diye emote vermişsiniz, hepsini geçtim, AFK kuralını da geçtim, hadi diyelim yaralandım, beni motorunuzda nasıl götürmeyi planlıyorsunuz? Yaralı bir kişiyi motorda götürmek ne kadar doğru, araçla gelmeniz gerekmiyor mu? Ben size ait bir araç göremedim, sadece motor görebildim. Videoda da burası belli oluyor.

Olayın videosunu buraya bırakıyorum. Alton Walker'ın bir anda belirmesinden, emoteların bir anda gözükmesinden ve saat değişikliğinden oyunun ALT+TAB'a alınmış olduğu net bir şekilde anlaşılabilir. Videoda gittiğim kısmı da koydum, yalan beyanda bulunmamak için. Sadece saatlere dikkat ederseniz yeterli, özellikle ESC bastığım da belli.

Ayrıca, sunucu kuralları madde 12 üzerinden (AFK kuralı) aldığım uyarının bulunduğu şikâyeti de buraya atıyorum.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=77861

İyi akşamlar, iyi roller ve iyi forumlar dilerim. :)

#2 - 19.08.2020 22:13
Selam, NameTag'ında afk simgesi yok burda afk olduğunu bilmiyorum ve orada sizi şans eseri buldum samp aleminde hiç hile açmadım açmayıda düşünmüyorum fazla yazmışşınız kısaca özetleyebilridiniz, aracınıza duzkontak atıp sizi kendi aracınıza bindirdim gördüğünüz üzere motor kapalı kanıt sunmama gerek yoktur umarım. Daha sonrada role uymayıp kaçıyorsunuz :/

#3 - 19.08.2020 22:22
Alıntı yapılan: Howard
Ben size savunma yapmıyorum, yetkililere savunma yapıyorum. Ve kurallarda da aktif rol ortamı içerisinde olmadığı sürece AFK olan adamla role girmeniz, ona saldırı kurmanız vurmanız yasak. Ben orada herhangi bir aktif rol bölgesinde değilim, otoparkın içindeyim ve siz gelip bana sıkıyorsunuz. Burada ihlali zaten siz yapıyorsunuz. Yetkililere gerekli savunmamı yaptım, kararı bekleyebiliriz.

#4 - 19.08.2020 23:03
ya dostum nerden bileyim ben senin afk olduğunu?

#5 - 20.08.2020 07:59
AFK vaziyette olan birine kaçırma rolü yapıyorsunuz ve kendisi haliyle bilgisayar başında olmadığı için cevap veremiyor, sizde o sırada oyuna çıkıp tekrar giriyorsunuz. Bu bağlamda siz orada yoksunuz, sonradan girdiniz ve sizin de yaptığınız burada SürekliRP ihlali olabiliyor. Anlayacağınız bu bir çeşit SA:MP ve internet ortamının genel bug'ı.

Temel olarak AFK birine kaçırılma rolleri yapılması ve kişi oyuna döndükten sonra buna uyulmasının beklenmesi işin içinde biraz art niyet oluyor.

Herhangi bir cezai işlem yok, iyi forumlar.