Zamanında karakterlerimizi kendimiz olarak görür asla ve asla öldürmemek için savaşlar verirdik, kabak tadı veren bir olay olsa da ben bunu bir ego olarak görüyorum. Zamanında benim de ölmek bilmeyen, serverdan servera atlayan, birlikten birliğe atlayan karakterlerim oldu. Ama Roleplay'in özünü anladığım zamanlarda yaptığım şeyin çok saçma bir şey olduğunu fark ettim. Karakter ismi neydi ki? Zaten yaptığınız rol, farklılıklar Roleplay'i gerçekten hissettiren şey değil mi? İsimin ne önemi var? Karakter gelişimi çok önemli bir şey, karakterinizi sıfırdan yaratıp bir şeyler yaşayarak deneyiminize deneyim katmak çok önemli bir detay fakat nerede duracağınızı, durmanız gerektiğini bilmelisiniz.
Layton Adams karakterini baz alayım, yarın öbür gün Idlewood'da bir şeyler oldu ve oluşumumuz kapandı, revaçta olan bir Crip çetesi var, buna gidip girmem ne kadar mantıklı? Bazı şeyleri nerede durduracağımız bilmemiz çok önemli, bu günlerde ölümden dönen karakterler, CK verip "yüz ameliyatı olarak" dönen karakterler görüyorum, gülüyorum sadece.
Yeni bir karakter açmak, yeni bir başlangıç yapmak her zaman eski karakterinizi yeni bir role uydurmaktan daha keyifli ve daha eğlenceli bir şey olacaktır.
İllegalden yola çıkarak bahsedeceğim, beyaz üstünlükçü bir karakteriniz var, yıllarca ırklara karşı savaş vermişsiniz ve beyaz ırkın ne kadar üstün olduğunu göstermek için kan dökmüşsünüz, savaşlara girmişsiniz... Birliğiniz kapandı, arkadaşlarınız oyunu bıraktı ama siz bir türlü karakterinizden kopamıyorsunuz. Doğru olan karakteri ya aynı şekilde üstünlükçü olan bir birliğe yanaştırmak ya da karkaterinize yavaş yavaş veda edip yeni bir rol planı çizmek. Tek başına takılıp yeni bir ortam yaratmaya çalışmakta mümkün, ama üstünlükçü karakterinizle gidip karakterinize hiç uymayan zıt bir platforma katılmak faction hooperlıktan başka bir şey değildir. Üstünlükçü bir beyaz karakterin bir siyahi çetesinde rol yapmasını ne kadar mantıklı buluyorsunuz? Üstünlükçü bir beyaz karakterin asyalı bir çete içerisinde devam etmesini ne kadar mantıklı buluyorsunuz?
Lütfen karakterinizi değiştirmekten / ara vermekten korkmayın zira bazı insanlar için Roleplay gerçekçi olduğunda güzel. Bu tarz text base serverlarda oynamamızın sebebi gerçekçiliği en iyi anlamda yaşamamız, eğer eğlenmek, kahkaha atmak isteseydik hepimiz sesli roleplay serverlarında "Comedy Show" basei ile eğlence roleplayi yapar, karadeniz şives, trakya şivesi kullanarak birbirimizi eğlendirirdik.
Emin olun açacağınız yeni karakter bir önceki karakterinizden farklı olmayacak çünkü onu da siz yarattınız, bu Singleplayer bir oyun değil, bitirdiğiniz oyunu tekrar oynamayacaksınız. Her açtığınız karakter, her yeni yüz sizin için yeni serüvenler hazırlayacak, yeni arakdaşlıklar doğuracak ve yeni deneyimler kazandıracaktır.
CK olmaktan korkmayın, karakterinizi bırakmaktan korkmayın, faction'dan factiona zıplamayın... Roleplay yapın, herkese iyi forumlar.