Konu: Stephen Barton 14.08.2020  (Okunma sayısı 256 defa)

#0 - 15.08.2020 00:09

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Stephen Barton @Rennie

Olaya dahil olan şahit karakter adı: 11 ağustosta clan del suarez hoodundaki kişiler şikayeti görürlerse polisin kalabalığı ezmesi rolüyle ilgili hak verebilirler.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 14.08.2020 23.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
[/b]

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Stephen arkadaşımız beni bugün yaptıkları bir çevirmeye motorlu bir polisle soktular. Ben de girdim. Kaskım olmamasından dolayı ceza yazılacağını bildiğim için rahat rahat çevirmeye girdim rolümü yapar cezamı yer giderim diye düşünürken motorumdan inmemi istedi. Ben de indim ve üstüme atlayıp bir anda beni tutukladı ve sonrasında ne düzgün bir açıklama ne de bir şeyle birlikte üstümdeki silahımı adminnle birlikte aldıktan sonra beni hapise attı. Üstüme atlamasının nedeni aranmam varmış. Aranmamın nedenini sordum 11 ağustos günü atticada bir parti vardı. Orda polisler baskın yaptı ve büyük bir kalabalığı ezdiler. Ordaki çoğu kişide tepki olarak araca saldırdı ben de motorumla polis aracına arkadan kalabalığın arasından tükürdüm ve hemen gazlayıp kaçtım.. Emotemi görmüş olacak ki bana aranma açmış. Benim ne yüzümü görmüştür ne kimliğimi sormuştur hiç bir rol yok aramızda. Pmden bana söylediği senin plakandan aranma açtım. Burda da bir sorun var motorumu o an başkası sürüyor olabilir. Aracın arkasından yaptığım ve kalabalık içinde olduğum bir rolde nasıl beni gördü tespit etti arama açtı. Nasıl emin olup çevirmede üstüme atlıyor? Çevirmede zaten kimlikte sormadı. Motorumun plakasına baktığına gördüğüne dair bir rolünü de görmedim. O gün muhtemelen kafamdan yada emotemden ismimi görüp bana aranma açmış bugünde denk gelince beni hapse tıkmak için direkt rolsüz bir şekilde beni alıp içeri attı. Bu rolün mantığı açıklamasını ben anlayamadım. Polislik yetki ve hakları bu kadar basitçe kullanılmamalı. Artık çoğu polisle role girmeye çekinir oldum. Ya sonum hapiste bitiyor yada rolde karakterim aşağılanmış bir şekilde bitiyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/12147923/sa-mp-095.png
https://www.upload.ee/image/12147925/sa-mp-096.png
https://www.upload.ee/image/12147926/sa-mp-097.png
-

Ek açıklamalar(varsa):Rolün iptalini ve kişinin polislikte uyarı normal olarak ceza almasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 15.08.2020 00:24 sukutt »

#1 - 15.08.2020 00:36
Öncelikle merhaba konuyu yanlış yere açmışsınız ama yönetici arkadaşlar taşıyacağı için konu altında cevap vereceğim.

11 Ağustos günü kalabalıkta demişsiniz ama kalabalıkta değildik orada 2 veya 3 kişi geldiniz siz özelikle iki defadan fazla geçtiniz bunu unutmayalım en sonunda motorla geçerken araca tükürdünüz ben takip etme niyetinde idim ama aracı süren @Mnemosyne  biraz takip ettikten sonra altınızda motor olduğu için ve sahada aktif MIKE olmadığı için takip etmeyi vazgeçip plaka üstünden sorgulamayla isminize ulaştık isminize ulaşmakla beraber yüzünüzü çok net şekilde yanımızda geçerken gördüğümüz için ve aktif bir sürücü lisansınız olduğundan ötürü yüzünüzü teyitlemiş olduk bu arada kask vs takmıyordunuz yüzünüzü gayet net şekilde görebiliriz. Kalabalık dediğiniz kısma geliyorum evet ilk başta kalabalık bir ortamda idiniz zaten orada dikkat etmedik size biz aracı geri geri yukarı sokağa çekerken 2 veya 3  kişi geldiniz hatta biriniz bayan karakterdi ben silahı çekip indim arkadaşım da beanbag ile indi bu sırada gittiniz tekrardan Ganton köprüsünden geçerken gördük yukarıda dediğim gibi takibe alacaktık fakat altınızda ki motordan dolayı yukarıda yazdığımız işlemleri yaptık arkadaşım da bu olayı destekleyecektir hakkınızda BOLO+ABP kaydı açtık BOLO kaydını resmi olarak 72 saati doldurduğu için sildik fakat ABP kaydı açık kaldı sizi tutuklama aşamasına gelirsek isminizi ben görmedim cidden orada ışıklarda bekliyordunuz isminizi görmedim MIKE birimi arkadaşa ileterek bekleyen bir sanchez var çevirmeye yönlendirmesini istedim zaten oraya geldiğiniz sırada yüzünüzde kask yoktu aynı motor idi yukarıda yazdığım detaylar sonucu aşağı indirirek üstünüze çullandım motorunuz plakası hatta son hanesi 642-3 gibi bir rakamla bitmesi lazım.

@Mnemosyne olay sırasında oradaydı kendisi de yorum yapacaktır.

#2 - 15.08.2020 00:46
Dostum ne bayanı ne beangbangı ben tektim. Kalabalıkta fırsat kolladım ve araca arkadan tükürüp kaçtım. Beni ne takip ettiniz ne başka bir şey oldu. Siz o kalabalığı ezdikten sonra sokağa tekrar girdiniz ve kalabalık içinden tükürüp kaçtım. Beni nasıl gördünüz? Gece karanlıkta olan bir olayda motordan hızlıca tükürdüğümü yan koltuktan nasıl gördün? Ben peggynin tarafına arkadan tükürdüm. Olayın yaşandığı saat 11 12 idi karanlıkta idi. Gece geç saatlerde hızlı bir motor süren kişinin bir bakışta yüzünü ve plakasını nasıl ezberledin? Hadi plakayı gördün diyelim. Benim olduğuma emin olmana imkan yok. Dediğim gibi olayı kalabalık içinde gece karanlığında ve arkadan yaptım kaçtım. Bugün çevirmede ne plakama baktın ne rol yaptın. Muhtemelen üstten ismimi okuyup üstüme çullandın. İki rolde de kimliğimi ismimi sormadın. Daha fazla kendimi açıklamak istemiyorum. Polislik yetkilerini bu kadar rolsüz ve basit kullanmanız cidden rahatsız edici. Admin kararı bekleyelim.
Soru sorarak şikayeti nereye açmam gerektiğini sordum ooc şikayetleri normal şikayetlere açmam gerektiği söylendi o yüzden buraya açtım.
« Son Düzenleme: 15.08.2020 01:12 sukutt »

#3 - 15.08.2020 00:54
Dostum ne bayanı ne beangbangı ben tektim. Kalabalıkta fırsat kolladım ve araca arkadan tükürüp kaçtım. Beni ne takip ettiniz ne başka bir şey oldu. Siz o kalabalığı ezdikten sonra sokağa tekrar girdiniz ve kalabalık içinden tükürüp kaçtım. Beni nasıl gördünüz? Olayın yaşandığı saat 11 12 idi karanlıkta idi. Gece geç saatlerde hızlı bir motor süren kişinin bir bakışta yüzünü ve plakasını nasıl ezberledin? Hadi plakayı gördün diyelim. Benim olduğuma emin olmana imkan yok. Dediğim gibi olayı kalabalık içinde gece karanlığında ve arkadan yaptım kaçtım. Bugün çevirmede ne plakama baktın ne rol yaptın. Muhtemelen üstten ismimi okuyup üstüme çullandın. İki rolde de kimliğimi ismimi sormadın. Daha fazla kendimi açıklamak istemiyorum. Polislik yetkilerini bu kadar rolsüz ve basit kullanmanız cidden rahatsız edici. Admin kararı bekleyelim.
Soru sorarak şikayeti nereye açmam gerektiğini sordum ooc şikayetleri normal şikayetlere açmam gerektiği söylendi o yüzden buraya açtım.

Tekrardan merhaba bu tükürme rolünden önce aracın yanında iki veya üç defa geldiniz ve aracın yanında  gelip tükürme emotesini yaptınız benim oturduğum yerden doğru bu yüzünüzü görmek için yeterli bir sebep ışıklı bir ortamda bir mahalle idi bunu unutmayalım bunun dışında plakanız dashcam sistemine düşüyor aracın kamera sistemi yani kamera kontrolü sonucu plakanız veritabanın da arayınca motor adınıza ait çıktı Florida eyaletine bağlı ehliyetiniz bulunduğu içinde bu ehliyetlerde fotoğraf olur yüzünüzü teyit etmiş olduk kaldı ki aracın dibine gelip emote yazıp tükürdünüz bu süre bile yüzünüzü görmeye yeter ortam da bir kalabalık mevcut değildi bu olayı yaptığınız sırada max dediğim gibi 2 veya 3 kişi vardı geri geri aracı üst mahalleye çektik bugün ki rolde evet direk üstünüze çullandım çünkü çevirmeye girdiğiniz zaman yüzünüzü kapatan bir şey yoktu yada kask yoktu aynı motor idi ABP kaydınızı açan memur olarak sizi tanıman yukarıda ki kriteri oldukça karşılayacaktır bu çevirmeye girmenizi istemem ise şu şekilde Idlewood ışıklarında kaldırımda bekliyordunuz MIKE'da bulunan arkadaşım sizi çevirmeye yönlendirmek için gitti orada şüpheli şekilde beklediğiniz için çevirme noktasına geldiğinizde ise yukarıda yazdıklarım geçerli. Başka yorum yapmayacağım yönetici kararını bekleyeceğim iyi geceler dilerim.

#4 - 15.08.2020 01:07
Kardeşim sen başka hikaye anlatıyorsun ben başka admin kararı bekleyelim en iyisi. Boşa tartışmaya girmek istemiyorum. Ben eminim ki dediğin gibi olmadı. Arkadan tükürüp kaçtığıma yüzde yüz eminim.
Tükürdüm ve bir ara sokağa girip kendi sokağıma döndüm.

#5 - 15.08.2020 01:20
Merhabalar, o akşam motorunuzla yanımızdan iki üç kere geçtiniz ve uzaklaşmanız için birkaç kez sizi uyardık. Ardından motorunuzun plakasını aklımda tuttum ve ikinci ya da üçüncü geçişinizde araca doğru tükürdüğünüz zaman arkanızdan geldik. Fakat sahada MIKE birimi -motorlu devriye birimi- olmadığı için sizi kovalayamadık ve araç plakasından sistemden yüzünüzü doğrulayıp aranma kaydınızı açtık. Ayrıca kasklı olduğunuzu falan da söyleyecekseniz de hemen onun açıklamasını yapayım; sistemsel maske almadığınız sürece sizi tanıma rolü yapabiliriz. Bu yüzden ben rolde bir hata görmüyorum, iyi forumlar.

#6 - 15.08.2020 01:49
Merhabalar, o akşam motorunuzla yanımızdan iki üç kere geçtiniz ve uzaklaşmanız için birkaç kez sizi uyardık. Ardından motorunuzun plakasını aklımda tuttum ve ikinci ya da üçüncü geçişinizde araca doğru tükürdüğünüz zaman arkanızdan geldik. Fakat sahada MIKE birimi -motorlu devriye birimi- olmadığı için sizi kovalayamadık ve araç plakasından sistemden yüzünüzü doğrulayıp aranma kaydınızı açtık. Ayrıca kasklı olduğunuzu falan da söyleyecekseniz de hemen onun açıklamasını yapayım; sistemsel maske almadığınız sürece sizi tanıma rolü yapabiliriz. Bu yüzden ben rolde bir hata görmüyorum, iyi forumlar.
Merhaba. Sizin içinde baştan başlayayım. Baskında önünüzü kesen kalabalığı ezdiniz ve kalabalıkla birlikte sizi yaya olarak kovaladık. Sokakta birini ezmenize rağmen tekrar sokağa döndünüz 2 kişi. Bunu yapmanız bile bence yanlışlık. Bu dönüşünüzde kalabalık tarafından tekrar kovalanırken motorumla arkadan yaklaşıp polis aracına tükürdüm ve bir ara sokağa girerek kaçtım. Tekrar belirteyim gece vakti ve kalabalık var. Motorla sizin etrafınızda dolanmadım. Ayriyeten dediğiniz gibi bir uyarı asla vermediniz. Ve sizin dediğiniz gibi olduğunu varsayalım buna rağmen dediğiniz şeyler de mantıksız. Size daha bir şey yapmamış birinin motorla etrafınızdan geçti diye niçin plakasını ve yüzünü ezberleme gereği duydunuz? Bunu neden uapasınız? Bence bunu uydurdunuz. Sizi motorumla kovalamadığımı tekrardan belirteyim. Artık herkes savunma yaptığına göre şikayet sonuçlansın iyi roller.

#7 - 15.08.2020 02:00
Ben de tekrar açıklayayım o zaman, öncelikle kimseyi ezmedik, lag girmiş olabilir ve öyle görmüş olabilirsiniz ama bunu yapmışız gibi söylemeniz yanlış. İkincisi ise riskli bir bölgedeyiz ve iki üç kez yanımızdan geçen motorun plakasını almamda hiçbir sakınca yok -ki zaten kontrol amaçlı plaka alıyorum-. Sonrasında ise tükürüp kaçıyorsunuz ve plakanızdan sizin kimlik bilgilerinizi buluyoruz, ayrıca sistemde sizin fotoğrafınız da çıkıyor, tüm bilgilerinizle birlikte. Yani sizin yüzünüzle karşılaştırıp teyit ettikten sonra aranma kaydınızı açtık. Polis aracına tükürüp kaçıyorsunuz ve plakanızdan araç sahibine bakıp sizinle eşleştiriyoruz ve doğruluyoruz. Bunun neresi yanlış? Yaptığınız IC olarak bir ihlal zaten, nasıl mix yapıldı bu rolde açıklar mısınız?

Size daha bir şey yapmamış birinin motorla etrafınızdan geçti diye niçin plakasını ve yüzünü ezberleme gereği duydunuz? Bunu neden uapasınız? Bence bunu uydurdunuz.

Yanımızdan geçiyorsunuz tamam sorun yok, yüksek riskli bir bölgede olduğumuz için özellikle dikkat ediyoruz bu durumlara, yani oradan geçen herkesin yüzüne bakıyoruz. Size özel bir şey değil. İki dakika önce o bölgede ekip aracımızı üç dört kişi kovalıyor ve aynı bölgede sürekli yanımızdan geçiyorsunuz. Plakanızı alıp yüzünüzü hatırlamamız gayet normal.
« Son Düzenleme: 15.08.2020 02:04 Mnemosyne »

#8 - 15.08.2020 02:11
Ben de tekrar açıklayayım o zaman, öncelikle kimseyi ezmedik, lag girmiş olabilir ve öyle görmüş olabilirsiniz ama bunu yapmışız gibi söylemeniz yanlış. İkincisi ise riskli bir bölgedeyiz ve iki üç kez yanımızdan geçen motorun plakasını almamda hiçbir sakınca yok -ki zaten kontrol amaçlı plaka alıyorum-. Sonrasında ise tükürüp kaçıyorsunuz ve plakanızdan sizin kimlik bilgilerinizi buluyoruz, ayrıca sistemde sizin fotoğrafınız da çıkıyor, tüm bilgilerinizle birlikte. Yani sizin yüzünüzle karşılaştırıp teyit ettikten sonra aranma kaydınızı açtık. Polis aracına tükürüp kaçıyorsunuz ve plakanızdan araç sahibine bakıp sizinle eşleştiriyoruz ve doğruluyoruz. Bunun neresi yanlış? Yaptığınız IC olarak bir ihlal zaten, nasıl mix yapıldı bu rolde açıklar mısınız?
Clan del suarez uyelerinden ve oraya partiye gelen bir kaç kişiyi o gün ezdiniz. Eğer şikayeti görürlerse bana hak veren kişiler ortaya çıkar. Ezdiğiniz ve yapılan roller loglarla kontrol edilebilir. Sanırım suarez birliğinin liderlerinden biri ezildiği için hastaneye bile gitti. Hastanede çatışma çıkmasının arka planında bu ezilme rolü ve baskın rolü var. Bana uyarı vermediğiniz de kontrol edilebilir. Şikayeti gereksiz yere uzatıyorsunuz. Ben gerekli açıklamayı yaptım gerisi adminlerin kararına kalmış. Metagaming konusuna gelirsek. Sizin chattan tükürme rolümü görüp role gerek duymadan hakkımda arama kaydı oluşturduğunuzu düşünüyorum. Ve ben yaptığımın ihlal olmadığını söylemiyorum tamamıyla ic bir ihlal/suç. Ama benim keyfimi kaçıran sizin rol yapmadan arama kaydı oluşturmanız. Bu beni bulup orayı bulup şunu yapıp sherlockluk yapmanızı çok basit şeylere indirgiyorsunuz. Oyuna gerçekçilik katması için getirilen vücut kamerası, araç kamerası ve diğer benzeri şeyler rollere güzellik katması içindir. Sizin bunları bahane edip paçayı sıyırmanız için değil.
Her neyse pek şikayet açan biri değilim. Sanırım şikayeti yanlış yere açtım. Şikayetin doğru yere taşınıp sonuçlanmasını rica ederim.
« Son Düzenleme: 15.08.2020 11:27 sukutt »

#9 - 15.08.2020 11:15
Merhabalar birlik adı ve rolle alakalı kısa bir iki kelam etmek istiyorum. O rolde o kadar kuru bir kalabalık vardı ki sizin o kadar insanın içinde bu adamı seçip onun hakkında aranma açmanız bana biraz abest geldi. Mahalleli araçlara taş atma vs gibi roller yaptı yani böyle düşündüğümüz zaman tepki gösterdik diye tüm birliği tutuklayacak mısınız, tutuklayacaksanız polis ekipleri orada niye müdahale etmedi gibi sorular geliyor akıllara. Bu arkadaş dediği gibi bölgede birkaç arkadaşıyla bulunuyordu fakat o kadar kalabalığın içinden bu adamı seçmeniz çok zor diye düşünüyorum. Tabi ayrı bir durum varsa orası sizin takdirinizdedir kişiler arasında  geçen rollerden haberdar değilim.