Konu: Otomatik CK Sistemi  (Okunma sayısı 1202 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#30 - 05.08.2020 20:31
Desteklemiyorum.

Şahıs 3-4-5 kere düştü mü? Üstüne hala rambo gibi ateş etmeye devam ediyor, ağır yaralı rolü yapmıyor mu? Bir savaşta adamı 3 kere düşürdün ama ertesi gün elini kolunu sallaya sallaya rahat dolaşıp millete yine mi bulaşıyor? Vice Roleplay »Sunucu Bilgileri »Oyuncu Şikayetleri »Oyuncu Şikayeti »Yeni Konu

Kendiniz dediğiniz gibi Hard-Rp sunucusu, böyle bir durumda tabii ki yönetim karşı çıkacaktır. Size en iyi örneği Bobby Cassano karakteriyle gösterebilirim. Kendisi tamamen rolsel olarak Payne Wayne karakterine, Payne Wayne şehirde kaos yaratırken Vice Sosyalden laf atıp kapışmaya davet etmişti. Payne Wayne kendisini vurdu ve Bobby Cassano karakteri ağır, delici mermiler ile vurulduğu için 1 ay koma rolü yaptı. Fast olan bir şey de yok, NC atıp gerçekten Bobby Cassano ismi altında oynamadı. Belki bu durumda fear-rp olayı da giriyor, sonuçta terörist olarak adlandırılabilir birine laf atıyor ve cezasını kesiyor, fakat burada ne demek istediğimi anlamanızı istiyorum.

Ayrıca siz düşünüp, fikirlerinizi güzelce anlatıyorsunuz ve birisi gelip "saçmalık" yazmış olduğu için sinirlenmiş olabilirsiniz, bu olağan fakat o kişinin fikrini o şekilde belirtmesi de bence olabildiğince olağan. Bana göre, sonuçta size karşı agresif bir tavrı yok, fikrinize fikrinizi belirtmiş. Bu kadar sert çıkışmanız bence iyi değil.

Öncelikle düzgünce saygı çerçevesinde fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim. Ben düzgünce desteklemediğini söyleyen katılmadığını söyleyen kimseye kızmam sert çıkmam , 8 9 senedir tartışma kültürüyle iç içeyim , farklı görüşler duymak farklı görüşler öne sürmek benim için çok normal bir durum , ama özenle ciddi yazılmış bir öneriye direk "saçmalık" demek pek saygılı bir yaklasım değil , onu da geçtim "daha saçma öneri az gördüm" gibisinden iyice aşağılayıcı ifadeler hiç kabul edilebilir şeyler değil. Bu tür yaklasımları ancak tartışma kültürüne , farklı ve yeni fikirler görmeye duymaya (özellikle kendilerinin çok değer verdikleri bir şeye ufak da olsa zarar geleceğini düşündüklerinde) alışmamış kişiler yapabilir.

Verdiğiniz örnek çok güzel , ama kaç kişi Boby gibi davranır? %0.5 ? Malesef çoğu kişi "bu bir oyun" demesine rağmen gerçekten bunun "bir oyun" olduğunu unutarak , karakterlerinin ismi uğruna bu sisteme karşı çıkıyor , hiç sağlıklı bir durum değil.

Dediğinizde haklısınız, kaç kişi böyle davranır? Fakat bunlar oyuncu kaynaklı sorunlar. Bir sorunun kaynağını eşeleyerek, o sorunu kaynağından çözmeyip, sorunu başka şeyler ile iyileştirmeye veya bir kısmını örtmeye çalışırsanız, sadece örttüğünüz yeri kapatmış olur ve sorunun başka yerden sızmasına sebep olursunuz. Oyuncu kaynaklı bir sorunu bir takım kodlar ile yazılmış sistemler ile örterseniz, bu sefer bu CK sistemi başka sorunlara yol açacağı aşikar. En basit örneği "Beni gün içinde saçma sebepler ile öldürüp durdu boş yere karakterim gitti.". Bu tarz şikayetlerin günde kaç kere açılacağı aşikar. Ki bazı şeylerde bazı oturmuş şeyler vardır. Değiştirmek istesen de olmaz. VCRP ne kadar bu düşüncenin dışına çıkmaya çalışsa da bence bu sisteme uğraşmaz. Hatta bu konunun altına bir yönetici büyük ihtimalle "Bu tarz rollerin oyuncular arasında anlaşmalı olmasını istiyoruz" deyip konuyu kapatacaktır. Çok kez de belirtildi: "CK işlemlerinin oyuncular arasında olmasını istiyoruz." Bu gibi CK olmama rollerine katlanmamız başka sorunlar yaşamamıza engel olacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#31 - 05.08.2020 20:33
Olayı farklı bir noktaya çekmek istediğim yok,  CK nasılsa, ERP de aynı mantık.
Kişi ERP yapmak istemiyor. (Olay bitti.)
Kişi CK olmak istemiyor, ondan dolayı Fear RP yapmak zorunda kalıyor. (Olay bitti.)
Kimse rollerini uzun uzadıya yaptığı ve emeklerini sarf ettiği. SS'leri ile karakter tanıtımını 300'lere çıkardığı karakterini  bir çırpıda silmek istemez, NC atmaya da zorlanamaz.
ERP mevzusuna çok girmeyeceğim ama o da aynı, kimse emeklerini sarf ettiği karakterinin tecavüz edilmesini de hoş karşılamayabilir, rolüne belli bir rota oluşturmuştur o rotadan çıkmasına vesile olur çünkü.
Yani ikisi de "İstememekten geçiyor ve karakterine biçtiği belli değerleri aşmamaktan geçiyor."
Aynı durumlar, farklı kafa yapısı.

Desteklemiyorum tekrar x10

11
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#32 - 05.08.2020 20:42
Bence aşırı mantıksız ve saçma bir sistemden bahsediyorsunuz. Belirtilen sayı kadar DM yersem otomatik CK olacağım. Bir kimse rol öncesine dayandırarak sık sık gelip beni düşürebilir. Ağzımı açığ birşey diyemeden CK olurum. CK etmek için karaktere focuslanma olayı yaşanır. 3-4 kişi gelir ve düşürüp gider. Herkesin karakterinin bir kariyeri vardır. Kimse kendi izni olmadan karakterinin hiç olmasına ağzı açık bakacak değil. Ayrıca adam vurulduğu zaman saatlerce yerde yatacak hali yok, herkes oyun oynuyor sonuçta. Iki taraf arasında yeni bir olay olduysa zaten sistemsel veya rolsel yere düşen taraf otomatikmen çekimser davranıyor. Olay bir süreliğine soğuyor. Her düşürdüğün adamın ortalıkta gezmemesini bekleme.
« Son Düzenleme: 05.08.2020 20:44 TOSUNUM »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#33 - 05.08.2020 20:51
Ahiret sistemi gibi olmuş.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#34 - 05.08.2020 21:01
1- Suistimale çok açık olduğunu düşünüyorum. Ek olarak fikir özgürlüğü bulunmakta kimseyi silah zoruyla destekletemessin.
2- Realistik olsun diyorsun o halde sunucuda bir çok CR var, arabalar uçuyor. Araba takla attığında bir insan ölebilir, CK oldu.
3- Normal bir insan 3-4 mermi yediğinde zaten ölür. CK.
4- Hurdaya çıkmış bir araba 4-5 saniye içerisinde tamir edilemez. ((REALİSTİK OLSUN DİYORSUN))
Aklıma gelen daha bir çok şey var fakat yazmak istemiyorum.

DESTEKLEMİYORUM
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#35 - 05.08.2020 21:11
D E S T E K L E M İ Y O R U M.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#36 - 05.08.2020 21:38
Saçma. Ticket yolu ile birinin ck iznine başvurulabilir vs. desen bi' nebze anlaşılabilir de söylediğin şey kaos yaratır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#37 - 06.08.2020 08:29
Desteklemiyorum.

Şahıs 3-4-5 kere düştü mü? Üstüne hala rambo gibi ateş etmeye devam ediyor, ağır yaralı rolü yapmıyor mu? Bir savaşta adamı 3 kere düşürdün ama ertesi gün elini kolunu sallaya sallaya rahat dolaşıp millete yine mi bulaşıyor? Vice Roleplay »Sunucu Bilgileri »Oyuncu Şikayetleri »Oyuncu Şikayeti »Yeni Konu

Kendiniz dediğiniz gibi Hard-Rp sunucusu, böyle bir durumda tabii ki yönetim karşı çıkacaktır. Size en iyi örneği Bobby Cassano karakteriyle gösterebilirim. Kendisi tamamen rolsel olarak Payne Wayne karakterine, Payne Wayne şehirde kaos yaratırken Vice Sosyalden laf atıp kapışmaya davet etmişti. Payne Wayne kendisini vurdu ve Bobby Cassano karakteri ağır, delici mermiler ile vurulduğu için 1 ay koma rolü yaptı. Fast olan bir şey de yok, NC atıp gerçekten Bobby Cassano ismi altında oynamadı. Belki bu durumda fear-rp olayı da giriyor, sonuçta terörist olarak adlandırılabilir birine laf atıyor ve cezasını kesiyor, fakat burada ne demek istediğimi anlamanızı istiyorum.

Ayrıca siz düşünüp, fikirlerinizi güzelce anlatıyorsunuz ve birisi gelip "saçmalık" yazmış olduğu için sinirlenmiş olabilirsiniz, bu olağan fakat o kişinin fikrini o şekilde belirtmesi de bence olabildiğince olağan. Bana göre, sonuçta size karşı agresif bir tavrı yok, fikrinize fikrinizi belirtmiş. Bu kadar sert çıkışmanız bence iyi değil.

Öncelikle düzgünce saygı çerçevesinde fikir belirttiğiniz için teşekkür ederim. Ben düzgünce desteklemediğini söyleyen katılmadığını söyleyen kimseye kızmam sert çıkmam , 8 9 senedir tartışma kültürüyle iç içeyim , farklı görüşler duymak farklı görüşler öne sürmek benim için çok normal bir durum , ama özenle ciddi yazılmış bir öneriye direk "saçmalık" demek pek saygılı bir yaklasım değil , onu da geçtim "daha saçma öneri az gördüm" gibisinden iyice aşağılayıcı ifadeler hiç kabul edilebilir şeyler değil. Bu tür yaklasımları ancak tartışma kültürüne , farklı ve yeni fikirler görmeye duymaya (özellikle kendilerinin çok değer verdikleri bir şeye ufak da olsa zarar geleceğini düşündüklerinde) alışmamış kişiler yapabilir.

Verdiğiniz örnek çok güzel , ama kaç kişi Boby gibi davranır? %0.5 ? Malesef çoğu kişi "bu bir oyun" demesine rağmen gerçekten bunun "bir oyun" olduğunu unutarak , karakterlerinin ismi uğruna bu sisteme karşı çıkıyor , hiç sağlıklı bir durum değil.

Dediğinizde haklısınız, kaç kişi böyle davranır? Fakat bunlar oyuncu kaynaklı sorunlar. Bir sorunun kaynağını eşeleyerek, o sorunu kaynağından çözmeyip, sorunu başka şeyler ile iyileştirmeye veya bir kısmını örtmeye çalışırsanız, sadece örttüğünüz yeri kapatmış olur ve sorunun başka yerden sızmasına sebep olursunuz. Oyuncu kaynaklı bir sorunu bir takım kodlar ile yazılmış sistemler ile örterseniz, bu sefer bu CK sistemi başka sorunlara yol açacağı aşikar. En basit örneği "Beni gün içinde saçma sebepler ile öldürüp durdu boş yere karakterim gitti.". Bu tarz şikayetlerin günde kaç kere açılacağı aşikar. Ki bazı şeylerde bazı oturmuş şeyler vardır. Değiştirmek istesen de olmaz. VCRP ne kadar bu düşüncenin dışına çıkmaya çalışsa da bence bu sisteme uğraşmaz. Hatta bu konunun altına bir yönetici büyük ihtimalle "Bu tarz rollerin oyuncular arasında anlaşmalı olmasını istiyoruz" deyip konuyu kapatacaktır. Çok kez de belirtildi: "CK işlemlerinin oyuncular arasında olmasını istiyoruz." Bu gibi CK olmama rollerine katlanmamız başka sorunlar yaşamamıza engel olacaktır.

Bu çözülebilecek bir sorun değil dostum , kimse rk yapmak istemiyor ki istemeyecektir sonsuza kadar da , insanlar bir şeyi ihtiyac ya da zorunluluk duymadan yapmak istemez doğası gereği , çoğu kişi de rkdan zevk almıyor zorunluluk da olmadığı için umursamıyor. 4 Saat 24 saat gibi brawl ve çatışma kurallarına uymayanlar bile varken bunu beklemek ya da bu oyuncu sorunu bunu çözelim demek hayali. Bunu çözemeyiz. Benim dediğim sorunu örtmek değil böyle bir sorunun olduğunu ve bunun çözülemeyeceğini dürüst olarak kabullenerek daha farklı açıdan bir gerçekçilik artışı sağlamak. Bir fikrin üstünde düşünmeden okur okumaz saçma demek tartışmaya alışmamış kişilerin işi. Millet okuyunca vurulma hakları bittiğinde direkt ekranlarının kararacağını anında ck olacaklarını falan düşünüyor halbuki bu böyle olacak diye bir diyalektik zorunluluk yok bu yönetim ekibinin kendisine göre ayarlayabileceği bir şey. Örneğin 2 gün 3 1 hafta gün süre tanınabilir sistem tarafından DM ihlali ile vurulma durumunda bunun şikayetinin açılması ve hak kaybının oluşmaması adına, ya da bu illa kodsal sisteme dökülmek zorunda da değil ss ile de kanıtlanabilir bir sistemde oluşturulabilir , DM nin cezası arttırılarak, çatışma kuralları düzenlenerek  "DM -focus" mantığı çözülebilir vb bir çok modifiye sağlanabilir konsensus eşliğinde , buradaki anafikir defalarca silahla vurulmuş düşmüş kişinin bir şey yok gibi ortada gezmesinin hardp rpye yakışmadığı ve gerçekciliğini düşürdüğü ve buna bir çözüm getirilmesi gerektiği ki ondan zaten sayılar üstünde yönetim karar verebilir 3 mü 5 mi ya da total bazda 10 mu 15 mi dedim.Şuanki sistemde silah çekip vurmak o kadar kolay ki sanki freeroam oynuyoruz çünkü bunun bir sonucu yok ne karşıdaki silah çekilir diye korkuyor ne de çeken bunun bir etki sağlayacağını düşünüyor sadece yapıyor. Canlılık doğası gereği dışardan gelen her şeye tepki göstermeye meyilli ama biz insanlar olarak sadece canlı kategorisinde değiliz bu yüzden tepki göstermeden üstünde oturup düşünmek gerekir "başımıza icat çıkarma" mantığı insana yakışan bir mantık değildir , tarihte ortaya atılmış fikirlerin çoğu ilk başlarda fikrin atıldığı yakın çevrede "saçma ,aptalca" olarak değerlendirilmiştir ama tarih göstermiştir ki bir fikre "saçma" demeden önce 40 fırın ekmek yemek gerekir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#38 - 06.08.2020 08:42
Kesinlikle saçmalık birlikler savaş dönemindeyken 3-5 kereden fazla düşüyor herkes. Böyle bir sistem gelirse rol yapılamayacak hale gelir bu savaş dönemleri veya sadece iki karakter arasındaki problemli ilişki bile. Desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#39 - 06.08.2020 13:49
Dediğin bir adamı 10 kere vurmamıza rağmen lay lay lom hiç fear yapmadan devam etmesi çok büyük sorun malum yakın tarihte bu olayı yaşadık adam vuruluyor zaten kalkıp tekrar sıkarım diye düşünüyor ve kalkınca tekrar sıkmaya başlıyor ölüm korkusu yok.

Fakat bunun çözümü bu değil daha farklı şeyler olmalı katı kurallar gelmeli, oyuncular buna göre rol yapmalı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok