Konu: [29.07.2020 - Kurt Bowman] Yetersiz rol bilgisi  (Okunma sayısı 759 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.08.2020 14:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kurt Bowman @Chevalier

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 29.07.2020 19.30

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Yetersiz rol bilgisi, Türk rolü, hatalı emote kullanımı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Oyun içinden "kabadayı" diyebiliyor, bildiğim kadarıyla bu türkçe bir terim. IC olarak anlattığı hikaye Sıfır Bir dizisine ait, aşağıya bırakacağım. Emote kullanımı da bariz bir şekilde ortada. "/do Monte ölmek istiyor mu?". Şikayet açmak için üç gün süresi vardı, bu gün üçüncü gün ve saat 19.00'da şikayet açsaydım geçersiz sayılacaktı. Yani, şikayet hala geçerliliğini koruyabilir, bunu savunmaması için belirtiyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/image/12086203/sa-mp-018.png https://www.upload.ee/image/12086204/sa-mp-019.png https://www.upload.ee/image/12086205/sa-mp-021.png
videoyu 30. saniyeden sonra izlerseniz, sonrasında son attığım ekran görüntüsüne bakarsanız anlarsınız.

Ek açıklamalar(varsa): Kişi bir birlik lideri ve yaptığı roleplay ortada.

« Son Düzenleme: 01.08.2020 15:11 bakhtiyar »

#1 - 02.08.2020 00:26
Merhaba herkese malumunuz kurban bayramı dolayısıyla oyundan biraz uzaktaydım kendime ve aileme ayırmam gereken bir vakit vardı onun için biraz savunmam gecikmek durumunda kaldı. Hereksin bayramını gönülden kutlarım burayı okuyacaklar için.

Sırasıyla yazılan suçlamalara karşılık vererek gitmek istiyorum. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum, üç gün sonra geçersiz oluyor ve ben işte bu saatte açtım demesinin sebebi gözdağı vermek gibi hareketlerde bulunuyor fakat burası OOC bir Forum ve IC rolün hatalı bulunması durumunda faydalandığımız bir platform burada kimsenin kimseye gözdağı vermek, korkutmak gibi bir planı olmasın yanlış bir platform olduğunu düşünüyorum, IC rolü gerçek hayatlarımızla karşılaştırmamak için her iki taraf içinde sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bu konuya neden girdim çünkü bugün @bakhtiyar adlı arkadaş "Boşuna post kasmayın 100 olmak istiyorsanız yaparız." gibisinden bir yorum atmış fakat ilk başta belirttiğim gibi bayram dolayısıyla pek görmek mümkün olmadı. Ferhat'ın acilen bu OOC Kin'i bir kenara bırakması ve her şeyi bir şekilde açık arama mentalitesiyle birleştirmesinden vazgeçmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bu benim şahsi görüşümdür, FM ekibi ya da Yönetim bu konu hakkında ne düşünür bilmiyorum, bence bu konu altında bu durumunda incelenmesinin gerektiğini düşünüyorum.

Kabadayı, kelimesinin türkçe terim olarak değerlendirlimesiyle ufak bir link bırakıyorum incelendiğinde sonuçlanacaktır diye düşünüyorum.
https://www.urbandictionary.com/define.php?term=thug
İngilizcede, Thug diye hitap edilir hatta yakından tanıdığım ünlü rapçi Tupac'ın felsefesi de bunu barındırır; bkz. Thug Life gibi durumlar söz konusudur.

/do Ölmek istiyor mu? emote'u de irdelenmiş /do Monte CK? gibi bir emote vermek istemedim o an yanımızda bulunan arkadaşlar bize, sıkalım öldürelim hiç uğraşmayalım dedi. Hatta SS'de belli olduğu üzere "Bu herifi öldürüyoruz değil mi?" hemen sonrasında emote verilmiş ve tamamiyle kişinin CK verip vermemesi üzerine yönetilmiş bir emotedur.

Geriye kalan rolü açıklamam ve ekran görüntülerinden de açıklanması gereken kısıma gelirsek, rolsel olarak Monte Deichamp'ın peşine Ronald Petrucci yani Petrucci ekibiyle düştük ve Petrucci ekibi bir türlü Monte Deichamp karakterini yakalayamadı, fakat o gün o rolün yaşanmasıyla birlikte Buffalo MC tarafından Monte Deichamp yakalandı ve @bakhtiyar adlı arkadaş bir süre role uyum sağlamadı, awork olan adminler yardımıyla birlikte, vurulduktan sonra arkadaş buga girmişti aracın altında samp'ın fiziksel hatalarıyla birlikte yanımıza bindirmemiz mümkün olmadı daha sonrasında adminlerden yardımla birlikte kendisini yanımıza aldık admin kararına karşı bir süre role devam etmedi admin ısrarıyla kendisinin ortak nezaket raddesini zorlaması üzerine kendisini rolde yanımıza aldık ve yaklaşık 5 kere emote verdim 5 kere 1-2 dakika aralığıyla kendisi bize yanıt vermedi, yine de rolümüzü sürdürmeye çalıştık. Daha sonrasında biz o görünen kanyona indiriyoruz, daha sonrasında kişi orada bir süre aktif rol esnasında AFK durumuna geçiyor bir süre rolü takip etmiyor daha sonrasında biz rol yapıyoruz bir şeyler soruyoruz sadece geçiştirir rol zevkini kırıp sadece sürmesi için cevaplar veriyor.
Orada yapılmak istenen, Petrucci'nin adamlarına Monte Deichamp'ı Buffalo MC'nin yakaladığı ve onlara Lion King'de Simba'nın gösterildiği gibi bir ufak göndermeyle sergilemekti fakat @feller'ın bilgisayarında bir problem oluştuğu için gösteremedik ve rolümüz o şekilde devam etti bir süre sonra hatta rolün akışını ve durumunu açıklamak için @Heavenly geldi daha sonrasında aramızda çatışma sürmesin diye @nimphelos geldi biz rolümüzü devam ettirmemiz için nerden bakılsa yaklaşık 1 saat belki 1,5 saat boyunca aktif rolümüzü sürdüremedik, en sonunda Monte Deichamp karakteri kendisine geldi ve planladığımız rolü yine de yapalım diye bir şekilde Monte'yi Lion King'in değerli karakteri olan kimsenin ele geçiremeyip bizim ele geçirdiğimizi hikayesiyle harmanlayarak anlatmaya çalıştım. Monte Deichamp karakterine IC olarak Lion King hikayesini biliyor musun diye sordum roldeki diğer tüm arkadaşlarda bilmiyormuş rolün akamaması daha sonrasından kimsenin bilmemesi üzerine öyle tıkandım kaldım ve bir şekilde anlatmaya çalıştım. Rolde herhangi bir aşağılayıcı, birlik liderini küçük düşürücü bir hareket yapmadım üstüne üstlük yüceltecek bir rol sergilemeye çalıştım. (Ek olarak yaşça küçük olan arkadaşlar, Lion King animasyonunu eğer izlemediyseniz benim jenarsyonun gözdesiydi bence, fakat sizler izlerseniz yada en azından hikayenin summaryisini okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınızdır, Simba karakteriyle bağdaştırmakta odur.) Rolde trolling, yetersiz rol bilgisi rolü sergilemek yada Türk Rolü sergilemediğim belli diye düşünüyorum.

Ek olarak ekran görüntülerini ve diğer durumlarla ilgili bağlantıları da buraya ekleyeceğim ki olayların akışını anlatmak için, aslında tüm olayların kanıtı olarak bir videom vardı fakat bilgisayarım arızalandığı için video da problem olduğu için sizinle paylaşamıyorum, elimde olaylara ilişkin ekran görüntülerini bırakıyorum. Kişinin ekran görüntülerinde role uymadığını, AFK kaldığını ve adminlere sürekli rol esnasında raporlar atarak rolün kişiye açıklanması durumunda bıraktığını göreceksiniz fakat ben bunlar için gerçekten kişiyle hem uğraşmamak için hemde artık bir şikayete açıklama yazmaktan yorulduğum için açmadım, kendisinin üç gün bekleyip son saniye bu şikayeti bekletip açmasının da sonunu ben OOC Kin göstergesi olarak tarafınıza bildirmek istiyorum. Özellikle FM ekibi tarafından incelenirse ve irdelendiğim konuların kişileri konuyu incelerse çok müteşekkir olurum.

#2 - 02.08.2020 00:33
bu kadar savunma mı yapılır? müsait bir zamanda okur, cevabını veririm

#3 - 02.08.2020 00:40

İnsan gibi her şeyi tek tek açıkladım, insan yerine koydum saygı duysan iyi edersin

#4 - 02.08.2020 01:02

İnsan gibi her şeyi tek tek açıkladım, insan yerine koydum saygı duysan iyi edersin

Sırasıyla yazılan suçlamalara karşılık vererek gitmek istiyorum. İlk olarak şöyle başlamak istiyorum, üç gün sonra geçersiz oluyor ve ben işte bu saatte açtım demesinin sebebi gözdağı vermek gibi hareketlerde bulunuyor fakat burası OOC bir Forum ve IC rolün hatalı bulunması durumunda faydalandığımız bir platform burada kimsenin kimseye gözdağı vermek, korkutmak gibi bir planı olmasın yanlış bir platform olduğunu düşünüyorum, IC rolü gerçek hayatlarımızla karşılaştırmamak için her iki taraf içinde sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Gözdağı ne alaka insan? Bir yerlerinden bir şeyler uydurma konusunda çok iyisin bakıyorum. Keyfim yarın okumak istiyor, yarın okuyacağım.

#5 - 04.08.2020 18:57
"Aslan Hikayesi" olarak nitelendirdiğiniz metni "Lion King" filminden alıntıladığınızı doğrulayın @Chevalier. Video veya ekran görüntüsü, hikayedeki metinlerle örtüşmeli.

#6 - 04.08.2020 20:19
Video kaydım, mavi ekran gerekçesiyle crash halinde fakat birkaç tane ekran görüntüsü almıştım.

#7 - 04.08.2020 20:20

#8 - 05.08.2020 08:40
Bana 10 yaşındaki çocukların izlediği videoları izletiyorsun.
 Heavenly'in sorduğu soru şu. Bana IC olarak anlattığın hikaye. Dört çakal bir aslanı düşürme hikayesi, Lion King filminde geçiyor mu? Onun kanıtı isteniyor. Senin attığın videolar ve ekran görüntüleri hiçbirini kanıtlamıyor, şarkı atıyorsun buraya.

#9 - 05.08.2020 14:21
Elimde olan ekran görüntülerini ve mentalitesini içeren rol görüntülerini attım. Videolara sana kendimi kanıtlamak için değil adminlere durumu anlatmak adına yazıyorum ona göre izlemek izlememek sana kalmış.
Lion King texti ne yazık ki elimde bulunmuyor ulaşması zor olan şeylerden bir tanesi galiba, aynı şekilde o dizinin de yaptığım rolleri de bir dizi, film ya da belgeselden kopyalama tarzında rol yapmıyorum. (SoA, Kurtlar Vadisi, Süleyman Çakır, Cio Baba sahneleri vs.)
Videoları atma sebebim de şudur, orada yaptığımız roller de geçen terimler; Simba, Aslan, Hakuna Matata gibi terimler tamamiyle Lion King filmine atıf yapılmış terimlerdir.

Bu kısımda da az çok hikayeden bahsediyor inceleyebilirsiniz, çakal yok Babun adlı hayvanlar var (habeş maymunu olarak geçiyor) fakat dediğim gibi bunları birebir aynı rolü yansıtmadığım için böyle bir şey açılan şikayetteki gibi mümkün değildir.
Spoiler: GösterGizle
The plot was centered in a battle being between lions and baboons with Scar being the leader of the baboons, Rafiki being a cheetah,[10] and Timon and Pumbaa being Simba's childhood friends.[12] Simba would also not leave the kingdom but become a "lazy, slovenly, horrible character" due to manipulations from Scar, so Simba could be overthrown after coming of age. By 1990, producer Thomas Schumacher, who had just completed The Rescuers Down Under, decided to attach himself to the project "because lions are cool".[9] Schumacher likened the script for King of the Jungle to "an animated National Geographic special".[13]