Konu: [25.07.2020 - Sergio_Paulo] Hile Kullanımı  (Okunma sayısı 529 defa)

#0 - 26.07.2020 03:20
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sergio Paulo @-hud-

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.07.2020 - 23:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Spoiler: GösterGizle
3. Parti Yazılımlar

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Forum üzerinde gezerken Clan del Suarez oluşumunun tanıtımına girdim ve şöyle bir gönderiye rastladım;
Bahsi geçen gönderi: GösterGizle

Videoyu yeni sekme üzerinden açtım ve tekrar tanıtıma geri döndüm. F5 çektiğim sırada bahsi geçen gönderi kaldırılmıştı -bahsi geçen konu üzerinden kontrolü sağlanabilir- fakat yeni sekme üzerinde youtube çoktan açılmıştı. Gönderiyi kaldırmaları üzerine kuşkuya düşüp videoyu dikkatli bir şekilde izlemeye koyuldum.
Video üreticisinin paylaşmış olduğu video kaydı: GösterGizle

Başlangıçta normal bir video olarak oyun kaydını izleme hissiyatına kapıldım, görünürde bir şey yoktu. Herhangi bir rahatsızlık da duyulmazdı, bir rol dönmüş ve çatışma/savaş başlamış. Taraflar güç gösterisine kalkışmış, bana göre çok doğal bir şey fakat videoyu dikkatli bir şekilde birkaç defa izledikten sonra şikayet konusu açığa çıkmakta. Ne olur ne olmaz diye bahsi geçen videoyu indirdim ve anlaşılır bir biçimde upload ettim. Deyim yerindeyse yedeğini aldım.
Anlaşılır video yedek kaydı: GösterGizle

Karakter ve bulunduğu oluşum: GösterGizle

Hemen yukarıda verdiğim kanıtlarda da göreceğiniz üzere Clan del Suarez adlı oluşumda yer alan Sergio_Paulo karakteri bariz bir şekilde mermi hilesi -adı her neyse artık- kullanmakta. Yalnızca videoda "17" kez shotgun model silahını ateşlemekte ve 17. mermisinden sonra dahi silahını rahatlıkla eline almakta. Bariz bir şekilde üstünlük sağlayan durum. Bu tarz rollerde etkin bir şekilde öne çıkıp bahsi geçen rolün gidişatını tamamıyla etki göstermekte. Daha öncesinde Craft adlı eski yetkili de bu türlü bir hile kullanımından dolayı karakteri yasaklanmıştı. Aynı oluşum içerisinde yaşanılan hile şüphelerinden bir tanesi de bu oldu...

Ek açıklamalar(varsa): Bir şey yapıyorsanız, farklı programlar ya da "hile" kullanıyorsanız diyebileceğim bir şey yok. Basit ve anlaşılır bir biçimde "rol" yapıyoruz. Bunun bir oyun olduğunu unutarak hareket edip, gözümüze soka soka hile ile öne geçilmiş videoları paylaşırsanız sonuçlarına maalesef katlanmanız gerekiyor. Lütfen bu ihlallerden vazgeçin ve normal bir şekilde yolunuza devam edin. İnanın bana zor bir şey değil.

#1 - 26.07.2020 03:25
Ek olarak bu karakter video bittikten sonra rolün devamında gelen Petrucci üyelerinede aynı silahla sıkmaya devam ediyor.  Mermisinin neden bitmediğini şimdi bu video sayesinde anlamış oldum.

#2 - 26.07.2020 03:37
Ayrıca elime şöyle bir görsel daha geçti. Costello adlı oluşumda da yer alan @-hud- eski karakteri olan Henry_Folcano bin türlü hile kullanmış.
Geçerliliği olur mu bilemem fakat üzücü durumlar.
Spoiler: GösterGizle

#3 - 26.07.2020 12:14
Sevgili dostum @-hud- 'un internetin de problem yaşaması nedeniyle bağlantı sağlayamadığı için kendisinin ağzından savunmasını ben yapmak durumundayım. Telefon üzerinden konu hakkında bilgilendirdim kendisinin mesajını kopyala yapıştır olarak sizlere atıyorum.

Videoyu 500 defa izleyeyim de belki açık yakalarım mantığıyla hareket etmeniz çok hoş  :D Videoyu konuda paylaştıktan sonra birlik liderim tarafından bu tarz videolar paylaşmamam konusunda uyarıldım bu nedenle videoyu attığım posu sildim. 17 mermi olayına gelecek olursak eskiden kalma silahlarda herkesin ve yönetiminde bildiği üzere mermi sayısı oldukça fazla 60 mermili bir shotguna sahiptim ve kullandım. Bunun ile ilgili daha önce sizin birliğinize bug abuseden şikayet açmıştık ancak bunun yönetim bilgisi dahilinde olduğu ve eskiden kalan silahların mermilerinin çok olduğunu söylediler ve ceza verilmedi. Yani sonuç olarak ortada bir hile yok fazla mermili eskiden kalma bir silahım var ve kullanıyorum bu kadar basit. Kayıtlarımda incelenirse bir hafta öncesine kadar uzun süredir sunucuya girmediğim gözlenebilir. Çok aktif birisi değilim vakit buldukça girmeye çalışıyorum ancak oda oldukça sınırlı oluyor o yüzden aktif olduğum zamanlar almış olduğum fazla mermili shotgunu kullanıyorum hala yeni sipariş veremedim. İkinci görsele gelecek olursak 3-4 ay önce başka bir şikayet kapsamında zaten paylaşıldı bende gereken yaptırımı aldım bozuk plak gibi aynı görüntüyü her şikayetin altına atmanızda ki amacı anlamıyorum. Daha önce de bunu attınız yine size verdiğim bu cevabı aldınız konu kapatıldı şimdi gene atıyorsunuz her şikayet açmak istediğiniz de aynı görüntü ile şikayet oluşturamazsınız zaten yaptırımı mı aldım bunu anlamak bu kadar güç mü?

« Son Düzenleme: 26.07.2020 12:38 CrawLy »

#4 - 27.07.2020 11:26
Mermi olayı için kanıtlı bir şekilde savunma yapılmış. Aşağıdaki ekran görüntüsü inceleniyor.

Alıntı yapılan: Crawly
"İkinci görsele gelecek olursak 3-4 ay önce başka bir şikayet kapsamında zaten paylaşıldı bende gereken yaptırımı aldım bozuk plak gibi aynı görüntüyü her şikayetin altına atmanızda ki amacı anlamıyorum."
@-hud- hesabının herhangi bir ceza/yasaklama kaydı bulunmuyor. Bu ekran görüntüsünden dolayı ne zaman yaptırım aldı? @CrawLy
« Son Düzenleme: 27.07.2020 11:34 balvenie »

#5 - 27.07.2020 21:15
Mermi olayı için kanıtlı bir şekilde savunma yapılmış. Aşağıdaki ekran görüntüsü inceleniyor.

Alıntı yapılan: Crawly
"İkinci görsele gelecek olursak 3-4 ay önce başka bir şikayet kapsamında zaten paylaşıldı bende gereken yaptırımı aldım bozuk plak gibi aynı görüntüyü her şikayetin altına atmanızda ki amacı anlamıyorum."
@-hud- hesabının herhangi bir ceza/yasaklama kaydı bulunmuyor. Bu ekran görüntüsünden dolayı ne zaman yaptırım aldı? @CrawLy

Hangi şikayette paylaşıldığını hatırlamıyorum oldukça uzun bir süre geçti kişilerde zaten bu şikayatten alıp görüntüyü paylaşmışlar burada Costello&Zanni birliği arasında yaşanan olaylar sırasında açılmış bir şikayete eklenmişti yaklaşık 4 ay önceye kadar uzanıyor sanırım tam emin değilim  o dönemlerde konuşulduğunu hatırlıyorum karşı tarafın açmış olduğu bir şikayetin içerisinde ekliydi bu ekran görüntüsüyle birlikte.

#6 - 30.07.2020 16:28
Sergio Paulo(Henry Falcone) geçmişte kullandığı hile sebebi ile yasaklandı. Daha önceden herhangi bir yaptırım almamışsınız, eğer hala aldığınızı iddia ediyorsanız, somut kanıtlar ile beraber ticket gönderebilirsiniz.