Konu: Telefon konuşmaları.  (Okunma sayısı 541 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.07.2020 15:13
Uzatmadan fikirlerimi sıralayacağım:
  • Telefonda konuşurken kısık sesle konuşunca ( /c ) karşı tarafa da dediklerimiz gitmeli. -Hatta daha değişik ve güzel bir sisteme gidilip telefonda kısık sesle konuşunca yazdıklarımızın bazıları karşı tarafa net bazıları karışık veya eksik gidebilir. Telefonda kısık sesle konuşunca tam olarak bazen gerçekte de denilenler anlaşılamayabiliyor. Tabii biraz telefonun kalitesine ve çekim gücüne de bağlı bir durum.- (Bazen etrafa bir şey demek ve telefona gitmemesi için de /c kullanabiliyoruz. Bu rolsel olarak "/c *telefonu ağzından uzaklaştırmıştır* Ne demeliyim sizce?" tarzında yapılabilse bile suistimale yol açabilir. Bundan dolayı /tc gibi bir fısıldama komutu gelebilir. Eğer /c ile konuşursak dediklerimiz telefonda konuştuğumuz kişiye gitmez ama etrafımızdakilere gider. /tc kullanırsak etrafımızdakiler de telefonda konuştuğumuzda sesimizi kısık sesle alabilir)
  • Telefonla konuşurken ikinci veya üçüncü dilimizle konuşabilmeliyiz.(/k ve /kc) Karşı tarafın dil bilgisine göre yine aynı şekil dediklerimiz anlaşılabilir ya da anlaşılamaz.
  • Etrafımızda olan kişiler (olabildiğince yakın olanlardan bahsediyorum yoksa telefon konuşması karışabilir) /s ile konuştuğunda karşı tarafa onların dedikleri de gidebilir. Bu olurken yazı rengi değişebilir ve yazışmanın başında [??] gibi kimden bu sesin geldiğini anlaşılmadığını anlatan bir olay da olabilir veya direkt tekrar farklı bir yazı rengi ile kimden geldiğininde belli olduğu şekilde olabilir.
  • Üstteki maddeye benzer şekilde, eğer telefonda konuştuğumuz kişi veya biz /s ile konuştuğumuzda karşı tarafa bağırarak konuştuğumuzu belirtebilir. Tabii bunu yapmak için genelde harfleri büyülterek yaparız fakat burada fark, eğer /s ile konuşursa karşıdaki kişi yanımızda olan kişiler (yine yakın bir mesafeden bahsediyorum) anlaşılabilir veya eksik/anlaşılamaz ("Ne diy...un s...!" gibi veya "??" gibi) şekilde konuşmayı duyabilir.

Üstteki maddelere bağlı olaraktan:
  • Eğer telefon hoparlörde ise ve konuştuğumuz kişi kısık sesle konuşuyorsa ( /c veya /tc dediğim gibi ) etrafımızda neredeyse dibimizde olan kişiler konuşmayı ya net ya da eksik/anlaşılamaz şekilde ("Ne diy...un s...!" gibi veya "??" gibi) duyabilir. Yine etrafımızda olan fakat çok yakınımızda olmayan ve hoparlörün duyulma mesafesinde olan kişiler ise direkt [HOPARLÖR] Mia Walker (kısık): ?? gibi konuşulanları bu şekilde anlaşılmaz duyabilir.
  • Eğer telefon hoparlörde ise ve karşımızdaki kişi /s olarak bağıraraktan konuşuyorsa, standart telefonun hoparlöründen gelenleri duyma mesafesi arttılabilir ve daha uzaktaki kişiler de konuşulanları duyabilir. (SAMP mantığı tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum ama telefonun hoparlörü açıkken duyabildiğimiz mesafe 3 birimse, kişi /s ile konuştuğunda bizden 6-7 birim uzakta olan kişilerde konuşmayı duyabilir.(Oranı salladım, iki katı olmasından bahsetmiyorum sadece anlaşılabilir kılmak istedim))
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
millionenimperium,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 18.07.2020 17:44
İkinci, üçüncü dili kullanarak telefon konuşması yapmak mantıklı. Sadece bu kısmı destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 14.08.2020 17:04
İkinci, üçüncü dili kullanarak telefon konuşması yapmak mantıklı. Sadece bu kısmı destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 14.08.2020 18:54
gayet hoş
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 16.08.2020 13:45
Bu kısım çok hoş olur.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 16.08.2020 14:14
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 16.08.2020 18:48
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 21.08.2020 14:32
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok