Konu: Onaylı / Hood onaylı birlik sisteminin IC tarafları  (Okunma sayısı 362 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 13.07.2020 15:03

Mevcut olarak onaylı birlik statüsünde olan veya olmayan herkes, hood onayı alındığında sistemsel olayın dışarısında IC olarak farklı bir boyuta girildiğini biliyordur. Hood onayı statüsüne gelen her birliğe belli bir IC güce ulaşmış gibi davranılıyor ve buna göre bazı farkı rollere çekiliyorlar.

Öncelikle, sunucunun çoğu birliğinin suç ailesi ve mafya rolü yaptığını biliyoruz. Bunun dışında kalan ve yükselmeyi başarabilen azınlık sayıda olan çeteler, yarışçılar ve MC'ler de mafyaların arasına koyuluyor. Diğer birlikler adına konuşmak istemiyorum fakat kendi adıma konuştuğumda, kurulan masaların tamamında kendimize "Biz burada ne arıyoruz?" sorusunu soruyoruz. Konseptini harfi harfine işlemek isteyen ve amacı oyun içi güç kazanıp diğerlerine üstünlük taslamak olmayan mafya dışı oluşumların da bu soruyu kendilerine en az bir kere sorduğunu düşünüyorum. Güncel olarak uygulanan ve diğer birliklere dayatılan düzende her oyuncu mecburen suç ailesiymiş gibi görülüyor ve buna göre davranılıyor, şehir düzeni adı altında rolsel olarak sadece ekstrem şartlarda bir araya gelmesi gereken ekipler sürekli olarak aynı masaya oturuyor. Ve kendi oluşumum olan Hatred MC adına konuşacağım, işleyişimiz diğer suç ailelerine benzemediği için sürekli olarak hatalı görülüyoruz ve masa toplantılarının sorun çıkaranların azarlandığı, katılmayanların onayını kaybettiği ve sonucunda ortadan kaldırıldığı bir yapı olarak görmeye başladık. OOC olarak farklı birliklerde rol yapan arkadaşlarımla konuştuğumda bana hak verdiklerini gördüm.

Önerim şu: Valachi masasına ek olarak, alternatif birlikler için alternatif masalar kurulması. Birbirini anlayacak ve birbirinin mizacına uygun toplantılar yapacak farklı masalar. Çeteler için farklı bir temsilci, yarışçılar için ayrı bir temsilci ve MC'ler için farklı bir temsilci. Yönetimin mevcut düzeni ilerletmek istediğini düşünerek, diğer birliklerin yapısını bozmak zorunda bırakmamak adına en iyi çözümün bu olduğunu düşünüyorum.

Konu tartışmaya açık, isteyen fikirlerini belirtebilir ve buna göre yönetime alternatif bir çözüm önerisi sunabilir.

Saygılarımla  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 13.07.2020 15:15
Kesinlikle katılıyorum, "yarışçıları pek önemsemiyoruz" "motorcuları pek önemsemiyoruz" denmesi yerine ve sadece mafya konseptinde bulunan birliklere odaklanmak yerine, bakış açısını biraz genişletmek gerek. Sadece mafya açısından bakılacak olursa eğer,  mafya harici rolü yapan birlikler tamamen odak dışına çıkmaya başlıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 13.07.2020 15:18
Destekliyorum, zamanında alternatif masaların kurulduğunu gördük (Sinners, Unknowns yarışçı masası). Devamlılığı sağlanacak şekilde yapılırsa çok iyi olur.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

JSW

*
v2 Oyuncusu 2021 Yılbaşında OyundaydıKış Dönemi Rekorunda OyundaydıRoleplayer
#3 - 14.07.2020 12:35
Kesinlikle katılıyorum, "yarışçıları pek önemsemiyoruz" "motorcuları pek önemsemiyoruz" denmesi yerine ve sadece mafya konseptinde bulunan birliklere odaklanmak yerine, bakış açısını biraz genişletmek gerek. Sadece mafya açısından bakılacak olursa eğer,  mafya harici rolü yapan birlikler tamamen odak dışına çıkmaya başlıyor.
Amacım tartışma yaratmak vs değil, öyle anlamanızı istemiyorum öncelikle.
İn game olan olay, ne zamandır forumda hatta AR-GE bölümüne taşındı bilmiyorum. Vice RP'nin ilk hood onaylı birliği bir mc (82 MC Hellbringers) birliğiydi ki o zamanlar Kalapatirov, Petrucci, Nitti suç ağı, Castelli Crew, Muscles gibi çeşitli mafya birlikleri keza aynı şekilde yarışçı, siyahi, çeteci, gangster vs birlikler bulunuyordu.

Motorcuların, yarışçıların önemsenmediğini düşünüyorsa oluşum sahipleri kendilerine bakmalıdır.

Spoiler: GösterGizle
Ek olarak, 2019 yılında çeşitli ödüller verildi, bakmanızı öneririm.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=3772.0
« Son Düzenleme: 14.07.2020 12:57 JSW »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 14.07.2020 13:06
Amacım tartışma yaratmak vs değil, öyle anlamanızı istemiyorum öncelikle.
İn game olan olay, ne zamandır forumda hatta AR-GE bölümüne taşındı bilmiyorum. Vice RP'nin ilk hood onaylı birliği bir mc (82 MC Hellbringers) birliğiydi ki o zamanlar Kalapatirov, Petrucci, Nitti suç ağı, Castelli Crew, Muscles gibi çeşitli mafya birlikleri keza aynı şekilde yarışçı, siyahi, çeteci, gangster vs birlikler bulunuyordu.

Motorcuların, yarışçıların önemsenmediğini düşünüyorsa oluşum sahipleri kendilerine bakmalıdır.

Olayın in-game boyutu yapılan roller. Yönetimin sunucuyu yönetme şeklinin IC olarak başkaları tarafından revize edilmesinin imkanı yok. Olay önemsenmek veya önemsenmemek değil, şahsen ben bu kadar önemsendiğim için sıkıntı çekiyorum zaten. Bunun değişmesi gerektiğini düşündüğüm için bu öneriyi sundum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 14.07.2020 13:36
Katılıyorum, genel olarak oturmuş bir Don rolü mevcut ancak realistik baktığımızda şehrin tepesinde bulunan bir adamın sokak aralarında ucuz kokain, skunk içen sokak çeteleriyle aynı masada oturması biraz mantıksız geliyor. Bu rolleri canlandıran insanlar var, Valachi birliğine bağlı kişiler mevcut ancak genel anlamda bir mafya üstünlüğünü görebiliyoruz. Türkiye'de genel anlamda yapılan roller zaten ya siyahi ya da mafya rolleri.

FM'nin bu konuyla alakalı umarım çalışmaları vardır.

:o :o :o :o :) :) :) :) :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 14.07.2020 15:34

Ne dediğinizi anladım, zaten biz Sinners birliği olarak genel yarış birlikleriyle olan masanın liderliğini sürdürüyorduk, ki haliyle önemseniyorduk. Önemsenmekten kastım da zaten o değil, önemsenmekten kastım şu ki benim yukarıdaki insanlarda yakın olabileceğim bir insan yok, tek sorun bu. Ve inan bu IC bir olay değil, IC'de Valachi'ye gidip "Çeteyle ilgilenen adam gönderebilir misiniz?" tarzı şeyler diyemeyiz, IC'de o tip şeyler söylenmeyeceği için bu AR-GE açılmış ve ben de destekliyorum çünkü IC'de buna bir şey yapamayız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 14.07.2020 15:45
Bu söylediğiniz şeyi hood onaylı birlik değil ama, onaylı birlik zaten yapabilir. İC bir şey tamamen zamanında COSTELLO birliği etrafında bir çok birliği ağırlayarak kardeşlik adı altında masa yönetiyordu bildiğim kadarıyla birlikleri rollerinizle buna ikna ederseniz, VALACHİ masasının işlerini bozmaz, şehir düzenini bozmazsanız kimse buna karışmaz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 15.07.2020 15:13
Bu söylediğiniz şeyi hood onaylı birlik değil ama, onaylı birlik zaten yapabilir. İC bir şey tamamen zamanında COSTELLO birliği etrafında bir çok birliği ağırlayarak kardeşlik adı altında masa yönetiyordu bildiğim kadarıyla birlikleri rollerinizle buna ikna ederseniz, VALACHİ masasının işlerini bozmaz, şehir düzenini bozmazsanız kimse buna karışmaz.

Dostum okuduğunu anlamamışsın. O masaların herhangi bir geçerliliği yok, ben adminlerin oyuncuları topladığı masalardan bahsediyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 15.07.2020 15:41
Çetelerin, MC'lerin ita-ame gibi muamele görmesi, takım elbise giyilmesini zorunlu yapmaları falan aşırı saçma.
Yapılan konsepti kısıtlıyor, bazen çağırdıkları masada kendi kendime ben burada ne arıyorum sorusunu soruyorum.

Uzlaştırma rolü yapanlar da cabası, olaylara sürekli cosa nostra bakış açısıyla yaklaşıyorlar, işler bir süre sonra iş ortağı değil de ayakçıları gibi azarlıyorlar birlikleri.
« Son Düzenleme: 15.07.2020 15:48 fjorgyn »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok