Mevcut olarak onaylı birlik statüsünde olan veya olmayan herkes, hood onayı alındığında sistemsel olayın dışarısında IC olarak farklı bir boyuta girildiğini biliyordur. Hood onayı statüsüne gelen her birliğe belli bir IC güce ulaşmış gibi davranılıyor ve buna göre bazı farkı rollere çekiliyorlar.
Öncelikle, sunucunun çoğu birliğinin suç ailesi ve mafya rolü yaptığını biliyoruz. Bunun dışında kalan ve yükselmeyi başarabilen azınlık sayıda olan çeteler, yarışçılar ve MC'ler de mafyaların arasına koyuluyor. Diğer birlikler adına konuşmak istemiyorum fakat kendi adıma konuştuğumda, kurulan masaların tamamında kendimize "Biz burada ne arıyoruz?" sorusunu soruyoruz. Konseptini harfi harfine işlemek isteyen ve amacı oyun içi güç kazanıp diğerlerine üstünlük taslamak olmayan mafya dışı oluşumların da bu soruyu kendilerine en az bir kere sorduğunu düşünüyorum. Güncel olarak uygulanan ve diğer birliklere dayatılan düzende her oyuncu mecburen suç ailesiymiş gibi görülüyor ve buna göre davranılıyor, şehir düzeni adı altında rolsel olarak sadece ekstrem şartlarda bir araya gelmesi gereken ekipler sürekli olarak aynı masaya oturuyor. Ve kendi oluşumum olan Hatred MC adına konuşacağım, işleyişimiz diğer suç ailelerine benzemediği için sürekli olarak hatalı görülüyoruz ve masa toplantılarının sorun çıkaranların azarlandığı, katılmayanların onayını kaybettiği ve sonucunda ortadan kaldırıldığı bir yapı olarak görmeye başladık. OOC olarak farklı birliklerde rol yapan arkadaşlarımla konuştuğumda bana hak verdiklerini gördüm.
Önerim şu: Valachi masasına ek olarak, alternatif birlikler için alternatif masalar kurulması. Birbirini anlayacak ve birbirinin mizacına uygun toplantılar yapacak farklı masalar. Çeteler için farklı bir temsilci, yarışçılar için ayrı bir temsilci ve MC'ler için farklı bir temsilci. Yönetimin mevcut düzeni ilerletmek istediğini düşünerek, diğer birliklerin yapısını bozmak zorunda bırakmamak adına en iyi çözümün bu olduğunu düşünüyorum.
Konu tartışmaya açık, isteyen fikirlerini belirtebilir ve buna göre yönetime alternatif bir çözüm önerisi sunabilir.
Saygılarımla