Konu: Taksi sertifikası  (Okunma sayısı 230 defa)

#0 - 12.07.2020 16:38
Taksicilik harçlığından ve garanti getirisinden ötürü çok tercih ediliyor. Ancak taksi sürücülerinin %99'u ne araç sürebiliyor, ne şehir içi kurallardan haberi var ne yol biliyor. Taksiye bindiğinizde çıldırmamak için ekstra bir çaba göstermeniz gerekiyor. "İn de ben süreyim, lanet olsun!" kafasına giriyorsunuz hatta. Bunun önüne geçmek için ufak bir sınav karşılığı taksi sertifikası getirilebilir.
Aranızda belki bilenleriniz vardır. Londra'da taksiciler sertifika almak için yıllarca bunun üzerine çalışıyorlar ve binlerce sokağın tamamını öğrenip herhangi bir yerden başka bir yere rotayı kısa bir sürede kafalarında oluşturabiliyorlar. Bu kadar sert ve uzun süreli bir eğitimin verilmesi tabii ki saçma olacaktır Roleplay sunucusunda ancak daha basitleştirilmiş ve kısa süren bir testle sertifika verilebilir. Ufak bir yazılı sınavın ardından bir de pratik rota testi yapılabilir.

Örnek Sınav: GösterGizle

Trafik soruları:
1- Şehir içi, şehirler arası ve otoyollardaki hız limitleri kaç KM/H'dir?
2- A aracı Market Street'ten doğuya, B aracı Main Street'ten güneye seyrediyorsa hangi araç durup diğerine yol vermelidir?
3- Main Street'te kuzeye doğru giderken arkanızdan sirenleri açık bir ambulans, polis veya itfaiye aracı geçtiğini fark ettiniz, ne yaparsınız?

Halkla ilişki soruları:
1- Taksinize binip evine götürdüğünüz bir şahıs ücreti vermemekte ısrar ediyor. Ne yaparsınız?
2- Taksinize binen bir şahıs bilmediğiniz bir yere gitmenizi istiyor. Ne yaparsınız?
3- Taksinizde yolcu varken benzininiz bitti ve yolda kaldınız. Ne yaparsınız?
4- Taksiniz boşken yolda polisler tarafından kovalanan bir araç gördünüz. Aracın sürücüsü araçtan inip taksinize bindi, kaçmanızı söyledi. Ne yaparsınız?

Yol bilgisi soruları:
1- HCC'den taksinize binen bir yolcu Ocean View oteline gitmek istiyor. Nasıl bir rota izlersiniz?
2- Palomino Creek batısında binen bir yolcu Jefferson Motel'e gitmek istiyor. Nasıl bir rota izlersiniz?
3- VCIA'de taksinize binen bir yolcu Palomino Creek'e gitmek istiyorn. Nasıl bir rota izlersiniz?

« Son Düzenleme: 12.07.2020 16:41 alkanatosman »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.07.2020 16:43
Destekliyorum,hatta taksilerin max hız limiti düşürülse de iyi olabilirdi açıkcası.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.07.2020 16:50
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 12.07.2020 17:17
Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 12.07.2020 19:26
Oyun içi bir sistem olarak bu sadelikten uzak ve biraz karmaşık bir sistem olur. Eğer taksicilik sistemi tüm oyuncuların kullanımından kaldırılıp özelleştirilirse ve taksi kullanımı için sertifika benzeri bir olay getirmeyi planlarsak bu tarz soruları kullanabiliriz. Eklenecek olarak taşıyorum, öneriniz için teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok