Konu: [30.06.2020 - Jason Greecen ] MetaGaming  (Okunma sayısı 148 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 30.06.2020 21:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jason Greecen @mhisky
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Mia Carter, Elizabeth Kioko. @Kitty Lexa @emre6886

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 30.06.2020 / 21:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Mia Carter karakteri kişi ile arasında bir sorun yaşıyor, kişi aracına kasıtlı olarak çarpıp sonrasında kaçıyor ve parasını ödemiyor, Mia karakteri de bunun üzerine bize gelip durumu anlatıyor, kişiyi Idlewood'da benzinlikte görüyoruz ve sadece sopa ile kovalamaya başlıyoruz olayın üzerine polis ekipleri geliyor ve bizi görüyor. kişiye bir kere vurmamamıza rağmen kişi /do dan ss'lerde göründüğü gibi "/do Morarıklıkları var, kiyafetleri yırtık pırtık." gibi bir emote veriyor ama böyle bir durum yok, ayrıca direk yanıma gelip bana Kagawa diyor, kişinin karakterini IC'de daha önce hiç görmedim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 

Ek açıklamalar(varsa): Özenle ve dikkatle yaptığım 28. levele kadar hapise girmediğim, sicilimi kirletmediğim karakterim böyle bir olay yüzünden hapiste ve sicili kirlendi, gereğinin yapılmasını istiyorum.

#1 - 30.06.2020 21:54
Şahitliğimi onaylıyorum, kişiye herhangi bir "darbe" uygulamamamıza rağmen /do kanalından böyle bir şey yazdı.

Gereğinin yapılmasını talep ediyorum, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 01.07.2020 05:10 Kitty Lexa »

#2 - 30.06.2020 22:19
Herkese iyi günler iyi forumlar, akşama doğru savunmamı yapacağım.

#3 - 01.07.2020 00:42
Öncelikle herkese merhaba iyi günler,

Arkadaşlar şikayeti açarken önceki bölümleri yazmayı unutmuş herhalde ben onlar için yazayım.

Taksi aracıma binip taksi iş başında iken eski Kalapatirov birliğinin hood bölgesine doğru yola çıktım. Oraya varınca sola dönmek istedim. Aynı şekilde oradan yola çıkmış ve sağa doğru dönmekte olan Mia Carter isimli karakter ile araçlarımız çarpıştı. Benim solumda Mia'nin sağında kalan bina yüzünden ikimizde birbirimizi görmedik. Ben bir süre sabit durdum ve hiç bir şey yapmadım. Mia Carter karakteri sanki hiç bir kaza olayı olmamış gibi direkt cami açıp "Tamir paramı ver!" diye bir emir cümlesi kurdu. Ben onu aldırış etmedim ve PM'den rolünü bölerek engel olmak istemedim. Rolume devam ederek otoparka doğru aracımı çalıştırıp harekete geçtim. Fakat Mia Carter karakteri ısrarla önümü kesti ve gecmemi engelledi. İçeriye doğru geçmek için sasirtmacali hareketler denemeye başladım. Mia Carter adlı karakter de bunlara kandı ve aracı yine hasar gördü. En sonunda iceriye girip 1 tur atıp geri otoparktan dışarı çıktım. Dışarı çıkar çıkmaz Mia Carter beni gri renkli elegy ile takibe başladı. Ben hiç bir şekilde sözlü ya da OOC bir yol ile kişiyle iletişime geçmedim sadece aracımı sürdüm ve yolcularımı aldım. Ben aldırış etmedikçe elegy ile bana daha çok çarptı ve önümü kesti. Ben yine ondan kurtulmaya çalışıp yolcularımı aldım. Balıkçı noktasına giderken polis olduğu için Mia peşimden ayrıldı. Yolcu sunshine auto da indi ve o sırada anlık bir elektrik kesintisi yaşadım. Bunun sonucunda oyuna tekrar girdim ve doğal olarak taksi aracın spawnlandi. Taksi yerine kadar koşarak giderken Idlegas bölgesinde 2 elegy sertce önüme kırdı. Arkadaşlar yukarda çarpmadık demiş fakat önüme kaydırarak kırdıkları için düşmesem de araç bana serçe temas ederek geriye itti beni. Bundan 2 metre ötede ise Mia Carter'in aracının arkası sertce geriye itti beni. Bana dur diyince de ben durup "Efendim?" tarzında bir kelime söyledim. 3 kişi aniden sopalar ile inip: " Kızın masrafını odesene, Öde parasını, Çarpmışsın" gibi laflar söylediler. Ben rol gereği fear rp uygulayacakken polis ekipleri nehar onlar ile duvara yaslanmamizi, hareket etmeyin diye ihtar da bulundular. Kişiler sopalarını saklamaya çalıştılar fakat polis ekipleri izin vermedi ve "Hepimizin" üstünü arayarak ben hariç karşı tarafı kelepceledi. Kagawa adlı karakter ekip aracının içinde iken ona bir cümle kurup sonuna Kagawa ekledim. Kişiyi tanıyorum çünkü önceden zaten yüzünü bar/toplu rol gibi yerlerde gördüm. Bundan öncesinde ise Kagawa adlı şahsi bulma görevini yaptık birligimdeki arkadaşlarım ile. Bu görevi yaparken çok yere sorduk ve uğradık. Bunun sonucunda şahsın yüzünü gördüm ve bizzat görevi veren arkadaşım "Kazetani Kagawa" dediği için ona orada Kagawa diye hitap ettim. Zaten kişi birlik olarak rakip ve düşmanımız. Bir 100 dolar için sopalı bir şekilde adam dövmeyi kalkışmayı doğru bulmuyorum.

Benim karşı tarafa CR'den ve güç aşımından şikayet acmam gerekirken bana MG konulu şikayet açılmış, olsun sağlık olsun umarım savunmam yetkilileri tatmin etmiştir. Önceki olayları ve nedenleri atlayarak direk olayın kendi tarafından güçlü olduğu anı atmak bence şikayet açısından doğru değil.

İyi günler herkese
« Son Düzenleme: 01.07.2020 02:45 mhisky »

#4 - 01.07.2020 03:09
Beni nereden tanıdığınza dair bir çok rol söylemişsiniz ama ben bir kanıt göremiyorum, sizi dövmemeize rağmen /do dan verdiğiniz emote ninde savunmasını göremedim. Eğer kanıtınız varsa atmanızı rica edeceğim.

#5 - 01.07.2020 14:40
Yukarda zaten birçok örnek verdim yine vereyim. Birligime göre düşmansın sence bu da tanımak ile ilgili olmaz mı? Seni arıyoruz diyorum ismimi nerden biliyorsun diyorsun. Adını yüzünü bilmeden seni nasıl arayalım? Ayrıca 27 levele kadar sicili temiz durup şimdi sicilin kirlenmesi benim suçum değil, sopa ile dövmeye gelen sensin. Bu yüzden de OOC kim tutuyorsun, yapma.
« Son Düzenleme: 01.07.2020 15:26 mhisky »

#6 - 01.07.2020 16:33
OOC kin tutmalık bir durum, hayatımda açtığım ilk şikayetim olabilir, yaptığın rolün hiçbir mantığı yok. Eğer kanıtın yoksa örneklerin bir anlam ifade etmiyor. İsmimi bliyorsun ama yüzümü nereden biliyorsun size bir fotoğraf falan mı gösterdiler, eğer öyleyse gösterdikleri fotoğrafıda görmek istiyorum. Kanıtlarınız olmadan hiçbir anlam ifade etmez.

#7 - 01.07.2020 17:14
Kendin de diyorsun, OOC kim acizliktir. 70mb'lik oyun için bir insana sinirlenmek hiç kimseye yakışmaz. Sadece fotoğraf değil Seni görüp "Bu adam" dediğimiz de oldu. Hayır maalesef SS almadım. Keşke alsaymışım böyle bu kadar kinci olduğunuzu bilseydim. Ayrıca sizde bana PM yolu ile ismimi bildiğinizi söylemiştiniz. Millete adımı soyadımı verip artıyormuşsunuz. Soruyorum size sizin bir kanıtınız varmı adım ve soyadımı bildiginiz bir ss ya da kanıt ? Benim soyadımı ve adımı bilmediğiniz halde "Angela Greecen" adlı kişinin abisi olduğumu bulmuşsunuz. Soyadımı bilmediğiniz halde IC kardeslerimin abisi olduğumu çıkartmışsınız. Tebrikler, demekki kötü düşünce insanı bu kadar yoldan çıkarabiliyormuş. OOC kin tutmayi bırakıp MİX yapmayın, oyunda olan oyunda kalır. 27 levele gelmişsiniz fakat bu düşünceyi benimsememişsiniz.
« Son Düzenleme: 01.07.2020 17:20 mhisky »

#8 - 01.07.2020 17:23
Her halükarda rolün sonucu değişmeyecek olduğu için bir rol iptali veya geri alınması gibi bir durum yok. Rolü izleyen yetkili olarak gördüm ki sizler "kafasına vururum bunun şimdi ha" derken polis zaten köşeyi döndü ve sizin rolünüzü gördü.

Yirmi sekiz leveldir o karakterde değilsiniz birbirimizi kandırmayalım burada. Ek olarak "böyle bir olay" dediğiniz şey sizin yaptığınız bir rolle aldığınız bir karşılık. /do üstü başı yırtıktır emote'unun verilmesi evet saçma, fakat rolün akışını değiştirmemiş.

Sizler ofansif roller yaparsanız ve polis denk gelirse karşılığını alırsınız dostlar bu iş böyle ilerler, bunda darılacak gücenecek bir şey yok, lütfen oyun olduğunu hatırlayın.

Diğer taraftan Jason için, lütfen rollere verdiğiniz önemi biraz daha arttırın ve kurallara uymaya özen gösterin, polis her halükarda oradaki kişileri tutuklayacaktı fakat /do'dan verdiğiniz emote ile alakasız bir çaba içine girmeyin, durumu not alıyorum ve verdiğiniz emoteun olayın akışını değiştirmemesiyle kurtuluyorsunuz, tekrarında çok büyük cezalar alabilirsiniz.

#9 - 01.07.2020 17:26
Birliğimizdeki Chris Greecen'in kardeşi Angela Greecen', Chris karakterini senin kardeşin olduğunu bilen karakterler birliğimizde mevcut, bu durumda adminlerin istemesi durumunda konu altına ss olarak atabilirim. 70mb lik bir oyun için oyun içindeki yalan emote'den bizi hapsie attırmaya çalışmanız kimin ne kadar kinli olduğunun bir göstergesi dostum, daha fazla birşey yazma gereği duymuyorum yetkili kararı bekleniyor.