Konu: 04.04.2020 / Will_Wilson Michael_Partler  (Okunma sayısı 329 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.04.2020 21:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Will_Wilson , Michael_Partler @P A R T L E R @TANIK

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Giovanni_Moretti @Jaeger

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.04.2020 16:36

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
OOC Yalan.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişiler aracımı bir şekilde çaldılar, icden arkadaşımın arayıp söylemesi üzerine gpsten kişileri takip ettim. Main Street'e kadar geldiler ve sürücü sanırım oyundan düştü ve araca binip kontağı kapattım. Olay yerine polislerin gelmesiyle, olayı çalmadık rolüne getirmeye çalıştılar. Polisler uğraşlarım sonucunda kişileri departmana götürdü. Departmana gittiğimizde iş değişti, kişiler /do kanalından sorulan sorulara kasıtlı olarak yalan söyledi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

-

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 04.04.2020 21:38 batuyaan »

#1 - 04.04.2020 21:41
Merhabalar, olay sırasında Vito'nun yanında araç şoförüydüm bana aracının çalındığını söyledi ve gps ile aracının konumunu takip etti hareket halindeydi beni yönlendirdi ve sürdüm. Ekran görüntülerindeki yerde aracı bulduk ve Vito motorunu kapattı aracın o sırada polis geçiyordu o bölgeden seslendik. Sonra üstleri arandı alet çantası çıktı polisler tarafından sorgulandılar falan departmana taşındı olay kamera kayıtları izlenme rolü yapıldı fakat arkadaşlar aracı çalmalarına rağmen /do ile sorulan ooc soruya yalan söyleyip "olumsuz" cevap verdiler.

#2 - 05.04.2020 06:07
Savunmalarınız 24 saat içerisinde bekleniyor.

#3 - 05.04.2020 16:43
Michael_Partler ile ortak savunmamızdır.

Polis departmanına gittiğimizde bize herhangi bir kamera kaydı göstermeden, herhangi bir bölgede aracı sürerken görülüp görülmediğimiz soruldu.Rol imkanı tanınmadan böyle bir soruya do kanalından cevap vermemiz beklendi. Bize kayıtların gösterilmesini istediğimizde göstermediler. Kameralar nerede biz oradan geçtik mi geçmedik mi bilemeyiz. Herhangi bir kayıt varsa o kanıt gösterilerek role devam edilmeliydi. Bize böyle sorarak rol imkanı tanımadılar.Şehirin herhangi bir bölgesini soruyor bu saçma bir soru. İllegal bir role izin verilmiyor. Biz kameraların olmadığı bölgede rolümüzü yapmaya çalıştık. Kameralara yakalanıp yakalanmadığımızı bilmiyoruz. Öyle bir görüntü kaydı istedik bize bir kanıt göstermediler.Bu nedenle de rollere o şekilde cevap verdik.Bize bir kanıt gösterilseydi, kameralara yakalanıp yakalanmadığımızı bilseydik ona göre cevap verirdik. Gösterilmediği için ona göre rollerimizi şekillendirdik. Rol sonunda hapise de girdik zaten.

Bu duruma örnek olarak mesela ben silahlı bir adam gördüm ve daha sonra polise bunu ilettim. Polisler adamı bir süre sonra bulup departmana götürdüler fakat adamın üzerinde silah yoktu. Polis /do ile adama "/do Herhangi bir yerde silahlı olarak görüntüleniyor mu?" diye sorduğunda bu adamın rol imkanı elinden alınmış olur. Karşı taraf kamera kaydı niteliğinde ss atmalı ve bu soru sorulmadan o kanıt gösterilerek işlem yapılmalı. Ortada ss yokken böyle bir soru yanlış oluyor.
« Son Düzenleme: 05.04.2020 17:06 T A N I K »

#4 - 05.04.2020 18:10
Polise discord üzerinden rolün ortasında söylediğiniz olumsuz cevaplara karşı ilk spoilerdaki görüntüyü attım. Bunun üzerine polisin size yine soru sormasıyla olumsuz cevap verdiniz ve kamera kayıtlarına görüntü yansıdığı için hapse girmiş oldunuz. Polisin tekrar sorduğu soruya olumsuz cevap vermeseydiniz buraya şikayet açmayacaktım.

#5 - 05.04.2020 18:28
Polise discord üzerinden rolün ortasında söylediğiniz olumsuz cevaplara karşı ilk spoilerdaki görüntüyü attım. Bunun üzerine polisin size yine soru sormasıyla olumsuz cevap verdiniz ve kamera kayıtlarına görüntü yansıdığı için hapse girmiş oldunuz. Polisin tekrar sorduğu soruya olumsuz cevap vermeseydiniz buraya şikayet açmayacaktım.
İlk spoilerdeki görüntüyle polisin bize işlem yapması için yeterli bir kanıt bile değil. Orada aracın çalındığı bile belli olmuyor. Bu kanıtla eğer bizi hapise attıysa zaten polisede şikayet açacağız.

#6 - 05.04.2020 20:54
"Main st. kayıtlarına baktığımda kişiler aracı sürüyor mu"
"Olumsuz"

Aslında burası her şeyi açıklıyor. Main Street üzerinde bir değil birkaç tane CCTV bulunuyor. (vice-rp.com/harita) Bunun dışında "herhangi bir bölgede araç sürerken görüntüleniyor mu" sorusuna "olumsuz" demeniz kabul edilebilir. Bunun sebebi, öyle bir şey olsa dahi anında bakılamaz, araştırma yapılması ve bölge ismi gerekir. Fakat "Main st. kayıtlarına baktığımda kişiler aracı sürüyor mu" sorusuna olumlu cevabı vermeliydiniz. Burada da kayıtların incelenmesi gerekecek tabii ki, anında görülemez. Bunu da /do üzerinden bildirebilirdiniz.

"Bize bir kanıt gösterilseydi, kameralara yakalanıp yakalanmadığımızı bilseydik ona göre cevap verirdik." Bu dediğiniz rolü gerçekleştiren memura bağlı. İsterse kayıtları size de gösterir, beraber bakınırsınız, isterse de kendisi bakınır, sizden /do üzerinden gerekli onayı alır. Bu durumda şüpheli konumunda olduğunuz için kayıtlara kendisi bakmak istemiş olabilir. Tekrarını yapmayın lütfen, uyarı niteliğinde.
« Son Düzenleme: 05.04.2020 20:57 Heavenly »