Konu: [26.06.2020 - Reren Watson] Metagaming  (Okunma sayısı 70 defa)

#0 - 26.06.2020 12:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Reren Watson @Deutchan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Fyodor Tolenka

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:26.06.2020 01:00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi Downtownda boş boş bekliyordu takside kişiyi soyduk sonra olay yerinden kaçtık. Daha sonrasında arkadaşımla giderken arabamız bozuldu ve yaya olduğumuz için taksi çağırdık. Taksi çağırınca olayın üzerinden 1 saat felan geçmişti bu bizim çağrı bilgilerini taksicilik mesleğinde gelen ekrandan görmüş ve bizi IC'den OOC suçlamalara tabii tuttu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): SSlerde kişi MG yapınca arkadaşımda oyunu bozmamak için ne aptal bir cümle ne yasak tarzında bilmezden gelmiş olayı. Kişinin bu tutumundan rahatsız olduk ve yaptığı bu hataya karşılık gereken neyse adminlerin yapacağına eminiz. Ek olarak arkadaşım kişiyi IC olarak kaydetmiş ama numarası ikinci ssde gözüküyor. Kişiye oradan bakılabilir.

#1 - 26.06.2020 16:50
Ben boş boş durmuyordum,müşterimi arıyodum tam o anda siz geldiniz iftira atmayın

#2 - 26.06.2020 17:45
Anlam verilemeyen bir durum, Reren karakterinin IC kanaldan böyle konuşması rol bilgisi konusunda yardıma ve kuralları okumaya ihtiyacı olduğu anlamına geliyor. Metagame kapsamında cezalandırılacak ve bu süreçte lütfen oyun kurallarını okuyup rollerinizi buna yönelik devam ettirin. Ek olarak rol bilgisi anlamında desteğe ihtiyacınız varsa eğer bildiğiniz üzere Vice Roleplay resmi discord hesabında herkese rol desteği veriyoruz, sizi oraya yönlendiriyorum. Keyifli forumlar.