Konu: [26.06.2020 - Vice_Roleplay] Gasp ve iş başındaki taksiciyi kaçırmak  (Okunma sayısı 138 defa)

#0 - 26.06.2020 12:07

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Daniel_Brooklyn,
 Fyodor_Tolenka@Professional

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 26.06.2020 0:50 civarı

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) (PASİF) Gasp: Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)
CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

25-) MESLEK ÇALIŞANLARINA PUSU ROLÜ

Taksicilik, tamircilik, taşımacılık gibi meslek çalışanlarına, aynı zamanda PD ve ASGH çalışanlarına çağrı üzerinden bir noktaya çekip pusu kurmak, gasp etmek, yasaklı roller arasındadır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Down Town Vice'a bir müşteri için gittim ve onu bulamayınca etrafa bakmaya başladım sonra bu iki şahıs araçlarından inerek benim taksi aracıma bindiler ve şehir dışına çıkıp emote ile yumruk atıp araçtan indirip üzerimden 2500$ aldılar. (Şahısların seviyeleri de bu eylem için yetmiyor)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): SS'lerdeki chatte emoteler gözüküyor (Rol sırasında maalesef ss almayı unuttum) şahısların cezalandırılmasını talep ediyorum, sabırla sonucu bekleyeceğim.

#1 - 26.06.2020 12:20
Gasp rollerinin pasif olduğunu bilmiyorduk o konuda diyecek bir şeyimiz yok fakat kişinin de dediği gibi taksiyi biz pusuya çekmedik veyahut çağırmadık. Kuralda pusuya çekmek veya soymak için çağırmak var şahıs zaten boş boş duruyordu takside üstte zaten bizim çağırmadığımızı belirtmiş. Bunlara ek olarak kaçırma olayı tamamen yanlıştır ki arabayı kendi sürüyordu yani sadece basit bir soygun rolü yapmak istemiştik.
« Son Düzenleme: 26.06.2020 12:49 Professional »

#2 - 26.06.2020 12:39
Öncelikla gasp rollerinin yasak olduğunu bilmiyorduk. O konuda özür dileriz. Ama gasp olayında herhangi bir suçumuz yoktur. Biz taksiyi bir yere çağırıp gasp etmedik. Bunu sen de diyorsun.  Seviyesi yetmiyor demişsin. Gasp yapmak için sadece 5 level olması gerektiğini mi düşünüyorsun anlamadım. 5 levelin üstüde gasp yapabilir. 7 level olduğumu görüp böyle bir şey demen saçma geldi. Ayrıca taksiciyi kaçırmak demişsin. Seni nereye kaçırdık dostum? Arabayı sen sürüyordun kendi kendini mi kaçırdın?
« Son Düzenleme: 26.06.2020 12:41 vortiexx »

#3 - 26.06.2020 13:05
Konuyla alakam yok ama söylemeden edemiycem , gaspın hala neden pasif oldugunu anlamak mümkün değil. Eğer gerçekçi bir oyun isteniyorsa IC suçlar için ooc ceza verilmemeli. LSPD nin görevi nedir?

#4 - 26.06.2020 15:29
Gasp yasak olduğundan şikayeti haklı buluyorum, Daniel_Brooklyn 1 level ama yine de gasp yapıyor bu konuda cezalandırılması gerek ve iş başıncaki taksiciyi soymak da yasak olduğunu hatırladığımdan dolayı şahısların cezalarının verilmesinde haklı buluyorum.

#5 - 26.06.2020 15:33
Öncelikla gasp rollerinin yasak olduğunu bilmiyorduk. O konuda özür dileriz. Ama gasp olayında herhangi bir suçumuz yoktur. Biz taksiyi bir yere çağırıp gasp etmedik. Bunu sen de diyorsun.  Seviyesi yetmiyor demişsin. Gasp yapmak için sadece 5 level olması gerektiğini mi düşünüyorsun anlamadım. 5 levelin üstüde gasp yapabilir. 7 level olduğumu görüp böyle bir şey demen saçma geldi. Ayrıca taksiciyi kaçırmak demişsin. Seni nereye kaçırdık dostum? Arabayı sen sürüyordun kendi kendini mi kaçırdın?

Sen 7 levelsin ama arkadaşın 1 level ve kuralları bilmediğinizden dolayı şikayet açanın çalışarak kazandığı 2500$ boşa gitmiş bulunmakta.

#6 - 26.06.2020 16:27
Ben cezama raziyim zaten bu arkadaşa da gereken ceza verilsin alakası olmadan karışıyor. Sana kim dedi sence haklı kim diye? Fyodor 7 level ben yeni başladım bilmiyordum.

#7 - 26.06.2020 17:25
Konuyla alakası olmayan arkadaşların durumunu not alıyorum, forum uyarı puanları ekleniyor. Son günlerde moda olmaya başladı, bu hoş bir tutum/durum değil. Alakanız olmayan şikayet konularına yazılar yazmayın. Bunun hakkında kural var, oyuncu şikayetleri bölümünde bile kural çiğnersek ne yapacağız?

Meslekte işbaşında olan birini soymak zaten yasak, başlı başına böyle bir kuralımız var meslek yapan birini soyamazsınız. Bu kapsamda iki karakter de ceza alacak. Fyodor Tolenka karakteri için özellikle durum biraz ciddi. Bu karakter sürekli ceza yiyor ve sunucu etiğine aykırı hareketler mevcut,  devamı halinde yasaklanabilir.