Konu: [18.06.2020]Silah Kuralları ihlali [Tuvia Ivanov]  (Okunma sayısı 133 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.06.2020 17:35

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Tuvia Ivanov karakteri pizza yerine can doldurmak için girdi, ve güzel bir şekile park yapmadı, bende aracı daha düzgün bir yere çekmek için arabaya binip park ettim Tuvia Ivanov karakteri pizzacı yerinden çıktıktan sonra EMOTE olmadan bana sopa ile vurmaya başladı.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -https://hizliresim.com/wwvDBp
Ek açıklamalar(varsa): -SS'te karakterime vurduğu andan itibaren çekilmiştir, öncesi bana koşuyordu.

« Son Düzenleme: 18.06.2020 17:39 fik0cuq »

#1 - 18.06.2020 17:46
Bu (S)creen(S)hotta "emote" kuralının uygulanıp uygulanmadığı hiç bir şekilde belli değildir bu yüzden herhangi bir "delil" özelliği taşımamakta ve davacı tarafının subjektif iddialarından başka bir şey içermeyen bir konuda yer almaktan başka bir fonksiyonu bulunmamaktadır. Konuyu açan şahıs ve çevresindekiler kendi bölgelerinden geçen herkesi , "oyuna yeni başlasın başlamasın" sıkıştırıp sebepsiz yere tehdit ederek dövmektedir. Bulundukları bölge (Taksi durağı aşağısı pizzacı) oyuna yeni başlayanların taksicilik yapmak isteyip oyuna tutunma çabalarının vuku bulduğu bölgedir. Bu kişiler benim gibi bir çok yeni oyuncuyu o bölgede bekledikleri dolaştıkları , takside müşteri beklediği gibi sudan sebeplerle toplanıp dövmüşlerdir.

#2 - 18.06.2020 18:16
OOC ve IC olarak yeni başlayanlara hep yardımcı olmaya çalışmışımdır.O bölgede yeni başlayanlar ile ilgili hiç bir kabahatim yoktur. Olay şöyle oluyo tekrar edeyim;
Tuvia karakteri taksisi ile gelip pizzacının oraya park ediyor ve motoru açık bırakıyor, aracı ilk baş başka yere çekmek için binecektim ama vazgeçtim 3-4 dakika sonra piizacıdan çıkmadığı için bende aracı alıp başka yere çekmek istedim o anda Tuvia karakteri pizzacı'dan çıkıp *EMOTE* vermeden bana beyzbol sopası ile vurmaya başladı eğer kanıtı var ise atabilir. Eğer ki emote verdiyse benim hem IC hemde OOC şahitlerim bulunuyor. Bu konu ile ilgili fazla konuşamıyacağım. Emote vermediği için bende ona karşılık vermek istemedim ve hem /b 'den hemde /pm den o karaktere şikayet açacağımı söyledim.

#3 - 18.06.2020 18:21
Kesin olarak şahitlerim IC olarak: Tom_Harlet ve Gerry_Allen.

#4 - 18.06.2020 23:29
Selam,

Şikayet eden kişinin attığı kanıtta kişinin "emote" verdiği gözükmemekte. Savunan kişi herhangi bir kanıt belirtmeden emote verdiğini söylüyor. Sözlü olarak kalıyor. Kurallarda; "saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur". Saldırı yapmadan önce emote belirtmeniz(!) gerekiyor. Şikayet sonucu ise Tuvia Ivanov karakterini uyarıyorum. Aynı kural ihlali sebebiyle şikayet gelirse Tuvia karakteri iki kat ceza alacak.

Şikayet kapatıldı.