Öznellik bir çoğumuz için çok önemlidir, karşı tarafa veya kendi içimde vereceğim en küçük detay bile beni mutlu eder.
Size
AR-GE'den bahsetmeme izin verin;
Sunucu içinde ne kadar fazla iş yeri Interioru bulunursa bulunsun yetersiz kalacağı kabul etmek istemeyeceğimiz, ancak zorunda olduğumuz bir gerçek.
Önceleri rol yaptığım çoğu sunucuda belli Interior'lar bulunuyordu, herkes bunları kullanmak zorundaydı ve bu iş bir süre sonra insanın canını sıkmaya başlıyor, sizi Interior'un dışında rol yapmaya sürüklüyordu.
Fikir: Benim oluşturduğum bir fikir değil, bunu zaten bildiğinizi düşünerek belirtmedim, bunları takiben belli global sunucular bu sistemi uzun süredir kullanmakta, oyuncuları mutlu ediyor ve öznelliği bu şekilde sağladıklarını düşünüyorum.
Interior'un ilk halini bir iskelet olarak düşünebiliriz, oyunun hazır Interiorlarından boş ve büyük bir Interior bunun için mükemmel bir seçim olacaktır.
Devamında komut ile objeleri sıralıyoruz, bkz;
/mobilya, /dekor, /obje sistem onaylanırsa bu yönetime kalmış. Dileğimize göre duvarları, zemini ve mobilyaları koyuyoruz, texture atma özelliği eklenilirse texture'ını atıyoruz ve Interior içine spawn noktasını beğenmediysek uygun bir alana yeni bir spawn noktası ayarlıyoruz.
Sistem kötü emeller ile kullanılabilecek bir sistem, bunu kimse inkar edemez. Ancak doğru gözetim ve caydırıcı cezalara karşın hor kullanılacağını sanmıyorum.
Bahsini geçtiğim sistem ile dekore edilmiş bir Interior bırakayım;
Videoda sunucu adı geçiyor, geçmeyen video bulamadım affola.