Sinek Kumarı yada sinekli kumar yada her neyse.
Klasikleşen herkesin bildiği kumar rollerinin dışında Arap Yarımadasında yada Arabistanda oynanan kumarlar gibi düşünebiliriz. Öncelikle işin rol kısmından bahsediyorum. Şunu söylemeliyim güzel bir rol olur, herkes yere oturur yada masaya, oturduğumuz yerin önünde yani önümüzde herkesin ortak belirlediği bir miktar para olur. Rolde herkesin önünde para olduğu bilinir. Herkes ilk önce /zar cift yada /zar tek atıyor, elde ettiğimiz toplam veya çıkan sayı bizi temsil ediyor. Bunu bir köşeye yazalım.
Örnek olarak şunu sunacağım ;
A kişisi /zar cift atıyor ve "4 ve 3 geldi" diyelim. B kişisi de /zar cift atıyor ona da "5 ve 1" çıkmış olsun. Kumarı düzenleyen kişi bahse katılamayacağı için kumarda olamayacağı için "Rolle odaya bir sinek bırakıyor". Emote'ler yardımıyla "sineği uçuyor, havada dolaşıyor, kanepeye kondu, cama çarpmakta, kitabın üstüne kondu, havalandı etrafta dolanıyor" gibi emote ler ile sineğimizi destekliyoruz. En sonunda /zar cift atıyoruz "4 ve 3"ü atan A kişisi ortaya konan bahsi alır ve ev sahibine evsahipliğinden dolayı bir miktar para hediye eder.
Biraz daha uzun kısmı olarak şunları eklemek istiyorum.
Kumarı düzenleyen kişi, odaya bir sinek bırakıyor ama kapalı bir mekan olmak kaydıyla. O sinek kumarı düzenleyen kişi tarafından /zar cift veya /zar tek atılarak kimin attığı zara denk gelirse ortaya konulan parayı kazanır.
Rol kısmı olarak;
Odaya bırakılan bir sinekten bahsettim doğrudur. Rol esnasında sineği yöneten yada emote'ler ile yönlendirecek olan gittiği yerleri belirleyecek olan kişi bu rolü bir süre devam ettirdikten sonra /zar cift atarak çıkan rakamlarla aynı rakamları atan kişinin parasına konmuş sayılır yani kumarı kazanmış sayılan kişinin önündeki parasına sinek konuyor.
Sineği odaya bırakan kişi bu gece daveti düzenleyen kişi/karakter olduğunu düşünürsek 4 veya 5 kişi ile rol organize edilebilir.