Konu: [14.05.2020] Max Tiger birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 115 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 14.05.2020 15:47

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Max_Tiger @KuXzKa

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Dexter_Raymond @HeaveN , Henry_Hernandez @doom

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.
Alıntı
18-) KARAKTER ÖLÜMÜ - CK

Karakter ölümü için iki tarafında onayı olması gerekmekte ve geçerli sebepler olması gerekmektedir. Gereksiz ve saçma sebeplerden ötürü birisini öldüremezsiniz, bir küfür için gibi sebepler geçersizdir. Bu tarz durumlarda ölüm rolleri yaralı olarak devam ettirilir. Kişiyi CK rollerine zorunlu kılmaya çalışmak ve OOC olarak baskı kurmak yasaktır. CK için Adminlere kesinlikle PM atmayınız.
CK rolünu kabul eden kişi CK için izin verdikten sonra ve CK rolü yapıldıktan sonra, CK rolünun iptalini isteyemez. İkili anlaşmalara saygı duyulmak zorundadır.
Onay Hakkının Doğmadığı Durumlar:
Yönetim ekibi Fear RP ihmali gibi durumlarda veyahutta farklı bir hata gördüğü taktirde CK onayı sağlayabilirler. (Kaçırılan kişinin Fear RP kurallarını ihlal edip karşısındaki kişilere karşı sürekli alaycı, korkusuz rol yapması durumu gibi. Bu durum ekran görüntüleri ile kanıt alınmalıdır. Yönetici incelemesi sonrası kişi veya birliğe ck yetkisi tanınabilir.)
Çete ve mafya birlik üyeleri, katıldığı birlikte 24 saati doldurmuş olması durumu (Sadece birlik yetkililerine karşı izni vermiş olur.)
Karakter ölümü gerçekleştiği taktirde ölen kişinin karakteri yasaklanır ve mal varlığı üzerinde kalarak kullanılamaz olur, aktarım sağlanmaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Max adlı arkadaş öncelikle 1 hafta gibi bir süre önce benden uyuşturucu alma numarası yapıp polise ihbar etmişti, ben bu arkadaş yüzünden büyük bir mebla uyuşturucu kaybettim ve hapis cezası yattım. Biz bu Max ile 2 gün önce IC bir şekilde konuşarak onun para vermesi karşılığında anlaştık o da "3 gün içinde sana $10000 gibi bir para getirip hatamı telafi edeceğim." dedi. Fakat bugün" Buffalo aranıyor "diye reklam verdim ve bu arkadaş da Buffalo satıyorum dedi fiyatta anlaştık atacağım konuma gel dedi ve ben bu adrese gittiğimde arkadaşıyla beraber beni dövmeye çalıştılar, arkadaşı ile Max'ı tek başıma indirdim.Telsiz ile birilerini çağırıp Max'ı araca attık. Arkadaşını bırakıp Maxı dağa kaldırdık.Dağda halattan çekme rolünde araçtan indirecektik fakat arkadaş rolden kaçmak için aşağıya atladı, yanına gittiğimizde "ben araçtan değil uçurumdan attın diye anladım." dediğinde ise  borcunu almak istedik ve üstünü aradık. Borçlandığı para ve borçlarını kapatacak herhangi birşey üstünde olmadığı için kafasını kesip oradan uzaklaştık. Arkadaşın CK olmasını istiyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Ayrıca arkadaş türlü türlü kural ihlalleri ile rolü baltalamaya ve kendini kurtarmak için Retarted Roleplay yapmaya çalıştı bunların da göz önünde bulundurulmasını istiyorum

« Son Düzenleme: 14.05.2020 15:49 Hoshi »

#1 - 15.05.2020 15:11
Şahitliği onaylıyorum.

#2 - 18.05.2020 05:49
Ekran görüntüleriniz örnek olarak gösterdiğiniz Powergaming hususu adına bir sonuç doğurmuyor. Max Tiger karakterinin bu kanıtlar bağlamında her hangi bir cezaya tabii tutulması söz konusu değil, iki tarafta genel ahlakı ihlal etmiş görünüyor.

Jamal Damian karakterinin ya da sizin kişi üstünde bir CK hakkınız yok, "boğazını kestik ve uzaklaştık" durumu konusunda ise bir hatalı rol söz konusu, herhangi bir CK izniniz bulunmayan kişiye bu rolü yapamazsınız. Sizin de etiketlediğiniz CK kuralımızı tekrar tarafsız bir biçimde okuyup özümsemenizi tavsiye ederim.

Kanıtların yetersiz bulunmasıyla birlikte bu şikayet düşüyor, iki tarafıda "ortak nezaket" kuralımıza davet ediyorum.