Konu: [11.05.2020 - Fidelio Lanzelio ve birden fazla kişi] Birden fazla kural ihlali.  (Okunma sayısı 243 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.05.2020 14:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Fidelio Lanzelio @Massigo & Leonardo Capone @CAPONE
Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 11.05.2020 22:13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

1- Karşı tarafın onayını gerektiren roller.
2- Aşağılayıcı Roleplay

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhabalar. Birden fazla oluşumun saldırmasıyla birlikte bildiğiniz üzere karakterim Shabazz Bennett CK'sını verdi. İki gün önce oluşumun eski üyeleri ve 415 Complex Gang @Lutz tarafından karakterlerimiz için normal bir cenaze töreni düzenlendi. Fakat bazı arkadaşlar benim ölümümü IC rant haline getirerek, öldüğümde dahi bu nefreti devam ettirip, bu tarz aşağılayıcı rollerde bulundular. Bazılarının Kurtlar Vadisi rolü yapmadığımızı hatırlaması ve uzun süre oynadığım, birlik yönettiğim karakterin benim onayım olmadan bu tarz bir aşağılayıcı rolde bulunmaması gerektiği yönünde, role dahil olan ve kurgulayanlardan şikayetçiyim. (Mezarlık kimsenin tapulu malı değildir, kimse Costello'nun haberi olmadan buraya gömemez gibi saçma sapan bir rol yapamazsınız, mezara gömülen karakteri çıkartıp, bir sürü insanın içinde aşağılayıcı rol yapamazsınız)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: - Olaya dair video, bütün her şey gözükmekte, video Fidelio Lanzelio tarafından yüklenmiş, silerse haberiniz olsun.

Fidelio Lanzelio'nun videosu #1
Spoiler: GösterGizle

SS

Ek açıklamalar(varsa): -

« Son Düzenleme: 12.05.2020 14:59 nimphelos »

#1 - 12.05.2020 14:58
Shabazz karakterinin cenaze töreni bizim tarafımızdan yapılmıştı.

#2 - 12.05.2020 15:11
Shabazz Bennett ve diğer karakterlerin cenaze töreni bizler tarafından düzenlendi ve organize edildi. Yazılanları onaylıyorum.

#3 - 12.05.2020 15:16
Guest papaz rolünü ben yaptım. Yazılanların hepsine şahidim.

#4 - 12.05.2020 15:17
Arkadaşların onaylaması bittiyse, ihlal ettiğimiz durumları açıklamalarıyla birlikte şablona uygularsan bende ona göre savunma yapayım.Ceset parçalamadık, cesedi kazdığınız mezardan tabuta koyduk, şimdi hemen ceset görüp saldırmayın da üstüne.

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık
« Son Düzenleme: 12.05.2020 15:21 Massigo »

#5 - 12.05.2020 15:22
@Massingo

Farkındaysan örnekler yazıyor, bu yaptığınız benim onayımı gerektiren bir rol, karakter CK olduğu ve yaşamadığı için böyle bir karar mekanizmasına sahip değil, böyle bir rol için benden izin almak zorundasınız.

#6 - 12.05.2020 15:34
@nimpeloş

Bahsettiğiniz konuların hiç birini burada göremiyorum, ben kurallara göre hareket ederim, senin zorunluluğuna değil sunucunun zorunluluğuna uyarım ben. Kurallarda toprağı kazıp, içinde ki CESEDİ tabuta koyup, siyahi topluluğun önüne koyma hakkında bir problemli başlıkta görmüyorum.Şikayet çok saçma geldi, tabi seninde doğal hakkın açmak ama gereksiz bir şikayet, biz her şeyi IC'den yürütürken, OOC'den gelen şikayette ne bileyim, garip.

Alıntı

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Yamyamlık

#7 - 12.05.2020 15:37
Öncelikle üslubunu düzeltmeni rica ediyorum sevgili dostum. @Massigo

Tane tane anlatayım, kural üzerinde 'taciz' yazıyor diye "hey seni taciz ettim" denmesi gerekmiyor, yaptığın rol benim onayımı gerektiren bir rol. IC veya OOC fark etmez, sen benim rol yaptığım, oluşum liderliğini üstlendiğim karakteri mezardan çıkartıp, aşağılayıcı bir rol yapıyorsun zaten. Sunucu'da bu tarz aşağılayıcı rollerin yasak olduğunu bildiğim için bu şikayeti yaptım sevgili dostum, kuralları belli ki gözden kaçırmışsın.

#8 - 12.05.2020 15:44
Alıntı

Alıntı
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Yamyamlık

Öncelikle yaşanan olay yukarıdaki örneklerden herhangi bir ile örtüşmüyor ve ben burada bir kural ihlali göremiyorum.Onun dışında ek olarak Temple

Mezarlık'ta işletme başvurusu yapmış olup,başvurumuz da kabul edilmiştir.Şuan burada diyorsun ya hani tapulu malın değil diye,ozaman

bu adamlar mezarlığın işletmesini niye bize verdi? 2 tane Romeo model mezar aracını bizlere satarak tahsis etti?Şehirde birçok kişi gelip

tabut satın alıp veya mezar yeri sormak için bize rol yapmaya gelirken siz gelip saygısızca ve izinsizce girip tören düzenliyorsunuz.O zaman

bizim mezarcı rolleri yapmamızın veyahut o 2 aracı almamızın ne anlamı var? Uyarıları dikkate almayıp defin işlemini yapıyorsunuz.Bunun üzerine

yaptığınız saygısızlığa karşılık gömdüğünüz kişinin cesedi çıkartılıp sizin önünüze bırakılıp,başka yere gömmeniz isteniyor.

Madem ki mezarcılık rollerinin önünü sizin gibiler böyle kesicek,biz satalım işletmeleri verelim araçların iadesini yapmayalım bu rolü.
« Son Düzenleme: 12.05.2020 15:47 CAPONE »

#9 - 12.05.2020 15:44
@Massingo

Farkındaysan örnekler yazıyor, bu yaptığınız benim onayımı gerektiren bir rol, karakter CK olduğu ve yaşamadığı için böyle bir karar mekanizmasına sahip değil, böyle bir rol için benden izin almak zorundasınız.

Birlik ismim geçirildiği için bu mesajı gönderiyorum. Mezarlık kimsenin tapulu malı değildir gibi bir söylem yapılmış ancak farkında mısınız bilmiyorum bölgenin sistemsel parası verilmiş ve satın alınılmış. Dahası normal şartlarda sistemsel satılmayan Romero marka araçlar rollere katkı amacıyla belirli bir ücret karşılığında teslim edilmiş ve bu role onay verilmiş. Orada bir mezarlık sorumlusu olmasına rağmen kişiyi umursamayıp üstüne tartaklayıp babanızın tarlası gibi hareket etmenizi ve bu rolü yapan insanlar varken "ben guest papaz oldum" şeklinde ki tavrınızı yanlış buluyorum ve esefle kınıyorum.

Onay gerektiren duruma değinmem gerekirse eğer onay istenmesi gereken durumlar örnekler içerisinde belirtilmiş.Burada yaptığınız agresif rol sonucu bir rol gelişmiş ve mezarınız kazılarak tabutunuz çıkartılmış ardından bu olayı yapan insanların olduğu yere götürülüp bırakılmış. Bu söylemleriniz baz alınırsa insanlar işine gelmeyen her olayda "ben bu rolden rahatsız oldum iptal edin" tavrına bürünür ki roleplayin ana yapısına aykırı bir durum ortaya çıkar.Refuse RP yapılarak rolde gelişen her olaya ben bu sunucuda itiraz ediliyor olmasına hâlâ anlam verebilmiş değilim şaşkınlık ile karşılıyorum. Açıklayıcı bir yazı olduğunu düşünüyorum birlik adım geçirildiği için yazma gereksinimi duydum tekrar bir mesaj gönderimi yapmayacağım. Telefon üzerinden erişim sağlıyorum bu nedenle yazıma çok dikkat edemedim sürç-i lisan ettiysem affola.
« Son Düzenleme: 12.05.2020 15:49 Mithos »