Konu: Tony Cordizelli = DM Şikayeti  (Okunma sayısı 341 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.05.2020 16:27

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Tony Cordizelli @Atilla

Olaya dahil olan şahit karakter adı: BandiCam

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 02.04.2020 22:13

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

2-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

3-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Hiçbir emote vermeden ateş etmesi DM dir, admine karşı üslupsuz tutum. Konuşmak için müsade istiyorum; " Tony : edemzsin " bir birlik liderinin bu tür bir üslup çerçevesinde konuşması gerçekten üzücü bir durum.    
Elvezio Sutera uyarıma kulak asması yeterlidir, emotelerini daha karakteristik cümleler ile zenginleştirmesi dileğiyle. İyi forumlar dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -

Ek açıklamalar(varsa): Burası Role-Play platformu saygı çerçevesi içersinde sebep-sonuç ilişkisi kurarak rol yapmalarını tavsiye ederim. Onu vurdum, şunu astım diyerek Free Room sunucuları dışında hiçbir Role Play sunucusunda bir yere varamazsınız.

« Son Düzenleme: 10.05.2020 03:35 dixsept »

#1 - 09.05.2020 16:47
Selamlar ilk öncelikle şunu belirteyim birliğin adı Costello değil Cordizelli iyice bir araştırsaydın keşke :D ikinci olarak oluşum şikayeti açacaksan sadece tek bir kişiye açamazsın bunu tek kişi oluşum şikayeti olmaz yani bunu da bil ilk önce her neyse olayın başından alıyorum durumu benim adamlarımla kaza yapıp sırf çarptılar diye ateş açmışsınız bir tane asso mu vurmuşsunuz beni IC olarak arayıp yer veriyorlar bende oraya gidiyorum ama adamlarımın yanına giderken sizin yanınızdan geçiyordum arkadaşlarınızın yani yerde yatıyordu yaralı bir şekilde ama sizin birlik olduğunu bilmiyorum her neyse gittiğim de vurulanların siz olduğunu öğreniyorum kaçırmak için geldiğim de NE HİKMETSE vurulan arkadaşlarının arabaya binip araba sürdüğünü görüyorum ALLAH ALLAH bak sen şu Allahın işine ya kaçan arkadaşları vuruyorum ve kaçırıyorum o sırada sen kaçıyorsun beyaz bir ranch ile kaçırılan yeri gözetliyorsun ve ben bunun farkındaydım rol sırasındayken @Rosato beni arıyor ve yanıma gelmek istediğini söylüyor bende tabi gelebilirsin diyorum ve ona buralarda bir beyaz rancher görürsen söyle diyorum mekandan çıktığında gördüğünü belirtti senin peşine verdik ama sen GÜVENLİ BÖLGEDEN çıkmadığın için hep departman ve Vice Mall civarlarında dolaştığın için seni vuramıyoruz ve akşamına Crocket Castillo yu kovalıyorum kendisini ilk önce şehirin içinde kovalamaya başladım baya bir turladık en son Dillmore istikametinden kereste fabrikasına girdi ve bende orada seni gördüm hem sabah ki olay yüzünden hem de IC onunla beraber olduğunu tahmin ederek seni vurdum emote konusuna gelirsekte dediğim gibi zaten bir kovalamaca süresinedeyiz ve defalarca IC emote verdim o şahısları kovalarken o yüzden silah elimdeydi tam kereste fabrikasını terk edecekken seni gördük ve inip vurduk wallhack demişsin hile olsaydım seni sabah elimden kaçırmazdım yakalardım bu bir ikincisi benim işim gücüm yok senin nerede olduğunu mu öğreneceğim?

Bu ss de her şey anlaşılıyor diye düşünüyorum ve rolü @Mihawk admin izliyordu zaten herhangi bir absürt durum bulsaydı zaten jaillerdi ama bence sen ss i tanıtımımıza atmamıza biraz içerlemiş gibisin :D  vurulduktan sonra Barnabas birliğine saldırmışsınız RK ihlali yapıp sizce kimin daha çok DM ci olduğunu tartışmayalım ;)
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 09.05.2020 16:54 Atilla »

#2 - 09.05.2020 18:10

#3 - 09.05.2020 18:26
Cidden benim savunmam kadar garipsin dostum adamlarımin Kural ihlali yaptığını belirtmişsin varsa eğer öyle bir durum SS alıp şikayet açabilirdin ben buna inanmıyorum ikinci olarak video da assosunun tassosu felan diye sert çıkışlar yapıp kendini kasarak konuşman seni üstün kılmaz üçüncü hususta şu hala emote diyorsun loglara bakılırsa biz seni gördük ve o gece on bin tane silah çeker EMOTESİ verdiğim için silah zaten rolsel olarak elimdeydi yani tekrardan bir emote belirtmem gerek yok şikayeti köşede dursun nolur nolmaz belki ceza yerler diye açtığın çok belli oluyor her neyse daha fazla diyecek bir şeyim yok iyi forumlar.

#4 - 09.05.2020 22:22
Konuyla alakasız yorumlar silindi ve uyarılar verildi, bu konuda daha dikkatli olun lütfen.

#5 - 10.05.2020 03:34
Bir-iki kişinin yaptığı ihlalleri "Oluşum Şikayeti" olarak değerlendirmiyoruz. Konu "Oyuncu Şikayetleri" bölümüne taşındı.

#6 - 11.05.2020 13:49
Şikayet ve savunmalar incelendi, sonuçlandırıyorum.

Öncelikle DM ve Silah Kuralları ayrıdır.

DM, roleplay amacı gütmeden, yeterli bir sebep olmadan (örn: hakaret etti, silah çektim), karşı kişiyi öldürmektir. Birlikler arası bir durum var ve birlik üyesisiniz, bu durumda kişilerde yeterli bir sebep oluyor.

Şikayetinize göre, kişi emote vermeden ve hiçbir uyarı yapmadan direkt olarak sizi öldürdüğü için bunu DM olarak nitelendirmişsiniz. Kişiler oldukça üstün, silahlarını ateşlemeden de Fear-RP yaptırabilirlerdi, evet. Burada seçenek kendilerine kalmış ve sorun yok. Rolü nasıl şekillendirecekleri kendilerine bağlı.

Kural belli. Tony Cordizelli, emoteu sizin görebileceğiniz bir açıdan vermediği için Silah Kural İhlali kuralı kapsamında cezalandırılacak.

Hile konusunda yeterli bir kanıt yok. Savunmasını göz önüne aldım, IC olarak öğrenmiş olabilir.

Son olarak, Elvezio Sutera, emotelarınızı geliştirebilirsiniz.