Konu: [04.05.2020- Souza_Devils Brawl ihlali, Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 155 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.05.2020 15:04

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Souza_Devils @ThrottleStop 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 04.05.2020 13:30 ve 14:00 arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: (1)Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın(2) 2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Souza karakteri ile zar atıyorduk mağlup oldum kendisine devam etmesini söyledim atm ye gitti sonrasında çık karşıma dövüşelim dedi buda chatlog;   

[13:39:48] Souza Devils: Karşıma çık ve dövüş o zman.

[13:39:48] Jason Tommy: Devam ediyoruz.

[13:39:50] (( [83] Souza Devils: *zaman ))

[13:39:52] Souza Devils: Etmiyorum ben.

[13:39:59] Souza Devils: Para ATM'de.

[13:40:03] Jason Tommy: Kazanırsam alırım paranı haa ona göre.

[13:40:08] Souza Devils: Hadi tamam.

[13:40:12] * Souza Devils adama saldırır.ç

[13:40:14] * Jason Tommy adama vurmaya başlar.                                                                           

Adamı bayıltım paramı vermesini söyledim vermedi sonrasında ayağa kalkıp kaçtı bende kovaladım /me adamı tutar. Emotesi verdim sonrasında ise sopa nerden çıktıysa bir anda vurmaya başladı.beni yere düşürdü burdada Brawl ihlali yapmış oldu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin;

Ek açıklamalar(varsa):Bu dolandırıclıkmı değilmi orası yönetime kalmış(Bence Dolandırıcılık) ama brawl ihlali yapmadı gerçeğini değiştirmez.Birde Souza karakterinin 10 levelden düşük olduğunuda hatırlatmakta fayda var gereğinin yapılmasını istiyorum. (Eğer ki Souza karakterini bayıltığınla ilgili kanıt yok diyorsanız chatlogta ve fotoğraflarda herşey belli iyi forumlar)                                   
« Son Düzenleme: 04.05.2020 15:05 Ebu Bekir »

#1 - 04.05.2020 15:37
1. Dolandırıcılığa karşı savunmam şudur; Kişiyi zar duellosunda yeniyorum, daha sonrasında beni tutup taciz ediyor. Gerek gel diyerek bana müdahale ederek rahat bırakmıyor. Daha sonrasında bir brawl rolü dönüyor ortada, kişi para vereceksin diyor herhangi bir miktar belirtmeksizin. Daha sonrasında brawl rolü dönüyor kişi brawl rolünde beni düşürüyor. Herhangi bir para miktarı belirtilmediği için para vermiyorum. İstiyorsa gelsin oyuna 100 dolar vereyim brawl rolünün karşılığını sıkıntı yok.

2.Brawl'a karşı savunmam:

ss'te görüldüğü gibi kişi önce beni düşürüyor, daha sonrasında emote vererek ayağa kalkıyorum. Ayağa kalkar kalkmaz doğal olarak olay yerinden uzaklaşmaya çalışıyorum. Uzaklaşırken kişi adamı tutar diye bir emote verince, o vurmadan ben vurayım mantığıyla kişiye girişiyorum. Zaten giriştikten sonra kendisi de karşılık veriyor, hasar loglarından bakabilirsiniz. Ve düşürüyorum daha sonrasında. Düşürdüğüm için gerek /b ile gerek diğer yollarla rolü baltalayarak kural ihlali yapıyor. Ben seni bayılttım 8 saat içerisinde beni düşüremezsin diyor, ancak benim ile role tekrar girmeye çalışıyor ne yapacağım yani, karşılıksız mı kalacak? Ayrıca Brawl ihlali demiş, Brawl iki birlik arasında gelişir. Ortadaki rol 2 kişinin kavgasından ibaret.

Bu ss'te /me beyzbol sopasını tekrar arkasına saklar emotesi veriyorum dolayısıyla sopayı arkamdan çıkardığımı doğruluyor verdiğim bu emote.

Savunmamı yaptım daha fazla tartışmaya gerek olmadığını düşündüğüm bir şikayet, sonucu yetkililer belirleyecek.

« Son Düzenleme: 04.05.2020 15:49 ThrottleStop »

#2 - 04.05.2020 16:21
Merhaba öncelikle seni düşürdükten sonra yanına gidip seni tutmam vurucağım anlamına gelmiyor vursam vururdum zaten neden tutayım? Birde sopayı arkanda taşıma ihtimali yok realistik değil yani öyle birşey yaparsan power gaminge girer eğer öyle birşey yapıyorsanda /do arkasında sopa asılıdır demelisin. Peki ben seni tutunca nasıl kurtuldun? Seni tutmam vurmam anlamına mı geliyor? Ve 2. Dalaşmada emotesiz vurduğun bütün sslerden gözüküyor.ve kim olursan ol sivil veya birlik üyesi ben seni bayıltınca 4 saat geçmeden bana vurman yasaktır. Ve ben sana kaybetiğim paraları vericeksin diyorum tamam diyorsun sonrada ne kadar miktar istediğini söylemedi diyorsun😆 yönetim'in gereğini yapacağına inanıyorum iyi forumlar
« Son Düzenleme: 04.05.2020 16:23 Ebu Bekir »

#3 - 04.05.2020 16:32
İlk öncelikle vuracağını bana karşılık vererek belli ettin zaten, sopayı arkamda eşofmanımın arasına sıkıştırıp üzerimdeki tshirt ile üzerini örtüp kamufle etmem realistik bana göre. /do arkasında sopa asılıdır emotesini vermeme gerek yok, asılı değil çünkü, arkamda saklı sopa. Belirtseydim bunu bilerek MG yapardın, sopamın olduğunu saklı oldugu halde bilirdin.

Bu ss'te /me adama saldırır emotesi gözüküyor, dolayısıyla emoteyi vermiş bulunuyorum. Ayrıca bu SS'te ise 8 saat dediğin gözüküyor, savunmada ise 4 saat diyorsun. Söylediklerin birbiriyle çelişiyor. Herhangi bir bayılma rolü gerçekleştirmedim ayrıca. Bayılma rolü gerçekleştirsem de baygınken parayı nasıl vermemi bekliyorsun?

Öte yandan kaybettiğim paraları vereceksin diye bir şey demedin, para vereceksin dedin sadece. Ben herhangi bir kazancım olmadan neden bu teklifi kabul edeyim? Akıl var mantık var.
« Son Düzenleme: 04.05.2020 16:34 ThrottleStop »

#4 - 04.05.2020 16:51
Bak dostum Brawl ihlali yaptığını kabul et artık şikayeti inceleyen yöneticinin bunu anlayacağını düşünüyorum ki bana PM den kanıtları ile şikayet aç demenden yanlış yaptığını bildiğini gösterir. Sopayı öyle taşımak yönetici içinde realistikse benim için bir sorun yok. Fakat yinede /me arkasindan sopayı alır emotesi göremiyorum hem bunu yapamazsinki ben seni tutuyorum nasıl kurtuldun nasıl sopayı aldığın belli değil hem adama dalar diye bir emote ilk defa görüyorum. Şu konuda biraz haklı olabilirsin dolandırıcılık ama ondada diyorum ki yenersem paranı alırım Diyorum yeniyorum parayı hiç bir şekilde vermiyorsun diyosun ki para atmde dalga geçiyosun kusura bakmada çocuk yok karşında bir nevi dolandırıcılığa  giriyor zaten ek açiklamalar kısmını okuduysan dolandırıcılık ta pek emin olmadığımı anlarsın.

#5 - 04.05.2020 16:56
Ne alaka? PM kesmen için söyledim şikayet açmanı ayrıca rolü bölmemek için söyledim, bundan o anlamı çıkarıyorsan bilemiyorum. /me saldırır emotesi ile sopayı çekebilirim bana göre bir sakıncası bulunmuyor. Para miktarı belirtilmedi bana, paranı alırım derken 10$'da kast etmiş olabilirsin, belli bir miktar yok. Para ATM'de derken dalga geçtiğim falan yok, rol sonuçta rol içi karakterimin bir davranışı bu.

#6 - 04.05.2020 17:00
Konuştukça batıyosun bence sus tamam bende bundan sonra afedersin kıçımda sopa taşıycam bakalım ne olacak 😆😆 bak birde hala Brawl ihlali yaptığını kabul etmiyosun birde savunuyorsun ya gerçekten komik bir durum hem PM kesmek istesen pm- diyebilirsin. Yöneticinin kararını bekleyelim en iyisi-

#7 - 04.05.2020 17:02
Kişinin nezaket sebebiyle ceza almasını istiyorum, yazdığı şeyin üslubunu gözden geçirirseniz göreceksiniz. Ortada Brawl yok diyorum, Brawl iki birlik arasında gerçekleşir.

#8 - 06.05.2020 08:38
Belirli bir miktar üzerine anlaşma yapılmamış. Bu yüzden dolandırıcılık konusunda sadece uyarıyorum, bir dahakine belirlediğiniz bir miktarı verin.

Souza, seni tutmuş olabilir (tutuyor, vurmuyor), tekrardan saldırman Revenge Kill olmuş ve cezalandırılacaksın. Senin saldırman halinde onun da sana saldırmasında bir sorun göremedim, sonuç itibarıyla karakter kendini korumaktan başka bir şey yapmıyor. Ayrıca rol başlangıcında eline sopa almıyorsun, emoteun sadece "/me adama saldırır" Bunun cezası da eklenecek.

Ortak Nezaket kuralı kapsamında da aynı karaktere şikayet açmıştın, cezasını vermiştim.

Jason Tommy aktif rolü bölüp Sürekli RP kuralına uymadığı için cezası eklenecek.