Konu: [02.05.2020 - Jahmir_Elmore | Jordan_Singletary] Retarted RP  (Okunma sayısı 173 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 02.05.2020 04:48

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jordan_Singletary - Shalesia | Jahmir_Elmore - sofa king

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Y0K -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:02.05.2020 - 04.05-04.07

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Retarted'ın kural metnini Oyun Kuralları bölümünde bulamadım.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi zenci diyor ve bana dediği için Zenci? diyip kahkaha atıyorum. Kişi anında agresif role başlıyor ve bende durumu açıklıyorum. Kişiler benim açıklamama bakmadan aynı şekilde devam ediyorlar ve biri ordan gelip ben motorun üstündeyken nasıl atlıyorsa üzerime atlayıp beni motorumdan düşürüyor. İleriki süreçte ben yine aynı açıklamalarıma devam ediyorum aynı kişi hiçbirşey demeden yumruk atıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

-

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin Retarted'dan ceza almasını talep ediyorum, teşekkürler... -

#1 - 02.05.2020 06:47
Merhaba, çok kısaca yazacağım. Bu olaydaki problem olan karakterinin "siyahi" yerine "zenci"yi kullanması. Türkiye benzer bir yapıda olmadığı için anlaşılması biraz zor bir durum ancak şöyle açıklamak istiyorum ki durum konusunda biraz bilinçlenesin. Tarihsel olarak ABD'deki beyazlar tarafından hor görülüp köle olarak kullanılmış siyahiler, günümüzde köle olarak yaşamasalar da sistematik bir ırkçılık hala devam ediyor. İngilizce'de de zenci anlamına gelen ve aynı kelimenin türevleri olan "negro", "nigger", "nigga" siyahilere karşı bir hakaret olarak görülüyor. Yani bu tip bir mahalleye gidip diyebileceğin bir şey değil. Ülkemize yansıtılmış bir örneği olarak da birisi kendi arkadaşına o*ospu çocuğu olarak hitap ettikten sonra sen hitap edilen şahsı "o*ospu çocuğu" olarak tanımlarsan muhtemelen başına benzer bir şey gelecektir. SS'lerde de açık olduğu gibi, oluşumdan birisi başka birisine zenci dedi ki karakterler öyle. Ama bir beyaz olarak sen onu refere etmek için dahi  zenci dersen böyle bir tepkiyle karşılaşırsın. Ek olarak sol alta bakarsa oluşumun onaylı bölgesindesin.

edit: yaşasalar olarak yanlış yazılmış kelime olması gereken şekilde yaşamasalar olarak değiştirildi.
« Son Düzenleme: 02.05.2020 07:22 sofa king »

#2 - 02.05.2020 07:08
Merhaba, çok kısaca yazacağım. Bu olaydaki problem olan karakterinin "siyahi" yerine "zenci"yi kullanması. Türkiye benzer bir yapıda olmadığı için anlaşılması biraz zor bir durum ancak şöyle açıklamak istiyorum ki durum konusunda biraz bilinçlenesin. Tarihsel olarak ABD'deki beyazlar tarafından hor görülüp köle olarak kullanılmış siyahiler, günümüzde köle olarak yaşasalar da sistematik bir ırkçılık hala devam ediyor. İngilizce'de de zenci anlamına gelen ve aynı kelimenin türevleri olan "negro", "nigger", "nigga" siyahilere karşı bir hakaret olarak görülüyor. Yani bu tip bir mahalleye gidip diyebileceğin bir şey değil. Ülkemize yansıtılmış bir örneği olarak da birisi kendi arkadaşına o*ospu çocuğu olarak hitap ettikten sonra sen hitap edilen şahsı "o*ospu çocuğu" olarak tanımlarsan muhtemelen başına benzer bir şey gelecektir. SS'lerde de açık olduğu gibi, oluşumdan birisi başka birisine zenci dedi ki karakterler öyle. Ama bir beyaz olarak sen onu refere etmek için dahi  zenci dersen böyle bir tepkiyle karşılaşırsın. Ek olarak sol alta bakarsa oluşumun onaylı bölgesindesin.

Zenciler tarafından beyaz birinin zenci demesinin kötü birşey olduğunu, bir hakaret anlamına geldiğini biliyorum fakat, ben orada ne dersem diyim tartışmaya bile girmeden kendi bildiğiniz gibi davranmanız saçma bir hareket. Ben orda ona zenci demediğimi ifade ettim, fakat bunu umursamayıp hala devam etti cümlesine, Sen Zenci mi dedin? diye  ve ben insan gibi sizinle konuşmaya çalışsamda, kendi bildiğinizi okuyup, direk agresif rol sergilemeniz Retarted olarak geçiyor benim kitabımda, sizinkinde nasıl bilemiyorum, benim açıklamam bu şekildedir.
« Son Düzenleme: 02.05.2020 15:19 TaTaR »

#3 - 02.05.2020 07:14
Merhaba, çok kısaca yazacağım. Bu olaydaki problem olan karakterinin "siyahi" yerine "zenci"yi kullanması. Türkiye benzer bir yapıda olmadığı için anlaşılması biraz zor bir durum ancak şöyle açıklamak istiyorum ki durum konusunda biraz bilinçlenesin. Tarihsel olarak ABD'deki beyazlar tarafından hor görülüp köle olarak kullanılmış siyahiler, günümüzde köle olarak yaşasalar da sistematik bir ırkçılık hala devam ediyor. İngilizce'de de zenci anlamına gelen ve aynı kelimenin türevleri olan "negro", "nigger", "nigga" siyahilere karşı bir hakaret olarak görülüyor. Yani bu tip bir mahalleye gidip diyebileceğin bir şey değil. Ülkemize yansıtılmış bir örneği olarak da birisi kendi arkadaşına o*ospu çocuğu olarak hitap ettikten sonra sen hitap edilen şahsı "o*ospu çocuğu" olarak tanımlarsan muhtemelen başına benzer bir şey gelecektir. SS'lerde de açık olduğu gibi, oluşumdan birisi başka birisine zenci dedi ki karakterler öyle. Ama bir beyaz olarak sen onu refere etmek için dahi  zenci dersen böyle bir tepkiyle karşılaşırsın. Ek olarak sol alta bakarsa oluşumun onaylı bölgesindesin.

Ayrıyetten eklemeliyim ki, bu oyunda Noktalama işaretleri, vurgularıda belirler. Bana motorun iyiymiş zenci dersen ve bende Zenci? diye bir kelime kullandıysam bundan kendine hitap ettiğimi anlaması kadar saçma bir hareket yok çünkü orda soru işaretini hem soru olduğunu, hemde vurgulama yaptığını görüyoruz, ve o şekilde bir cümleden sonra bunu dememden kendine hitap ettiğini anlayamaz, bu mümkün değil.

#4 - 02.05.2020 07:16

Ayrıyetten eklemeliyim ki, bu oyunda Noktalama işaretleri, vurgularıda belirler. Bana motorun iyiymiş zenci dersen ve bende Zenci? diye bir kelime kullandıysam bundan kendine hitap ettiğimi anlaması kadar saçma bir hareket yok çünkü orda soru işaretini hem soru olduğunu, hemde vurgulama yaptığını görüyoruz, ve o şekilde bir cümleden sonra bunu dememden kendine hitap ettiğini anlayamaz, bu mümkün değil.

Ordan benim zenci olmadığım için öyle bir cümle kullandıktan sonra şaşırdığımı anlarsın. Yazıyla yanlış anlayabilirsin belki ama roleplay'de yazıyla konuşuluyor ve mantıklı düşünürsen gerçek hayatta o şekilde bir cümleden sonra benim yazdığımı kendine demediğini, şaşkınlık ifadesi olduğunu anlarsın. Roleplay yapıyoruz ve bunları anlamak zorundayız.

#5 - 02.05.2020 07:38
Zenciler tarafından beyaz birinin zenci demesinin kötü birşey olduğunu, bir hakaret anlamına geldiğini biliyorum [...]

Bir siyah genel olarak herkese zenci diye hitap eder, ama bu bir beyazın ona öyle hitap edebileceği anlamına gelmez. Buna karşın, ikinci SS'te iki kere son SS'te de bir kere karakterinin kelimeyi kullandığı açıkça ortada. Üstteki alıntının kesilmiş bölümünde kendinin de açıkladığı ve benim ilk mesajımda açıkladığım üzere tamamen doğal gelişen olağan bir rol. Bu konuda yazacağım başka bir şey yok, iyi günler.

#6 - 02.05.2020 15:14
Zenciler tarafından beyaz birinin zenci demesinin kötü birşey olduğunu, bir hakaret anlamına geldiğini biliyorum [...]

Bir siyah genel olarak herkese zenci diye hitap eder, ama bu bir beyazın ona öyle hitap edebileceği anlamına gelmez. Buna karşın, ikinci SS'te iki kere son SS'te de bir kere karakterinin kelimeyi kullandığı açıkça ortada. Üstteki alıntının kesilmiş bölümünde kendinin de açıkladığı ve benim ilk mesajımda açıkladığım üzere tamamen doğal gelişen olağan bir rol. Bu konuda yazacağım başka bir şey yok, iyi günler.

Eğer son yazdıklarımı dikkatlice okusaydınız zaten bunları söylemezdiniz, Noktalama işaretleri, yazıdan başka bu oyunda vurguyada işarettir ve "Motorun güzelmiş, zenci." cümlesinden sonra "Zenci?" dememle ona dediğimi anlaması saçma. Ben zenci olmadığım için şaşırdığım çok belli fakat agresif rol yapmak istediğiniz için istediğiniz gibi anlamayı, Retarted Yapmayı tercih ettiniz, ben denilcek herşeyi dediğimi düşünüyorum sizde savunmanızı dilediğinizce yapın.

#7 - 02.05.2020 17:42
"Zenci dedin ya ona güldüm" cümlesi bence her şeyi açıklar nitelikte. Bu cümle sonunda saldırıya uğramışsın. Siyahi rolü yapan biri bu cümleyi ırkçı bir söylem olarak algılayabilir. Sorun yok.
« Son Düzenleme: 03.05.2020 04:03 Heavenly »