Konu: [29.04.2020] Berto_Hermosa - Rafael_Hermosa  (Okunma sayısı 303 defa)

#0 - 29.04.2020 22:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rafael_Hermosa @Mezuh  -  Berto_Hermosa @xpaper

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Hezekiah_Colt @hasbelkader  -  Bouba_Roufaley @Stodeld  -  Shaquille_Kamara @b6ooy

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.04.2020 Saat: 18:53 ve devamı.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Saçma&Agresif Rol - DM Arayışı - Sivil&İllegal etkileşimi - FearRP - Yaralı Kural İhlali - Retarted RP - Refuse RP - Sürekli Roleplay - Emote Kural İhlali

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: 29.04.2020 tarihinde saat 18:53 civarında kişiler araçları ile birlikte hood bölgemiz olan Playa del Seville bölgesinde konumlanmışlardı. Daha sonrasında AFK'dan döndüğümde kişiler araçlarını harekete geçirip yanıma geldiler. Role gireceklerini düşünerek boş bir SS almıştım fakat kişiler bir süre yanımda durduktan sonra yollarına devam ettiler. Herhangi bir role girme teşebbüsünde dahi bulunmayıp yanımdan ayrıldılar. Tekrar olarak AFK'ya geçip işlerimi halletmeye koyuldum.
Spoiler: GösterGizle

İşlerimi halledip tekrar olarak gelip bizimle rol yapacaklarını düşünerek oyuna girişimi yaptım fakat chatlog'uma yansıyanlar aynen bu şekildeydi:

Tam olarak bir ayı geride bırakan bir çeteleşme oluşumuyuz, hood bölgemiz olan Playa del Seville bölgesine 2 tane oluşum üyesi olmayan ve sivil diyebileceğimiz kişiler geldi. Bahsi geçen süre zarfında rollerimizi sergilemekte olup 50. sayfaya doğru ilerlemekteyiz. Hood bölgemize gelip ve SS'lerde de göreceğiniz üzere; "Rafael Hermosa: ne arıyorsu burda?" gibi bir soruyu oluşum üyemize yöneltmiş. Beni bağışlayın fakat bu oldukça komiğime giden bir davranıştı. Canımızı dişimize takıp, onca yaşanılan problemler ile uğraşırken ilk defa bölgemize gelen bir kişinin bu tavrı takınması ne kadar doğru? Yetersiz rol bilgisine kadar girebilecek olan bu olayın devamında bahsi geçen kişi; "kimlerdesin?" gibi bir soruyu da yöneltmiş. Bouba_Roufaley karakteri "Toz ol kardeşim, hadi." diyerek tepkisini verdikten sonra da sivil kişilerin cevabı ise "orospu çocuğu" olmuş. Bağışlayın fakat oldukça saçma ve komiğimize giden bir roldü.
Olayın devamında, "şehir bizim osuruk." diye bağırarak hood bölgemizde bizi yeterince darladılar.

Yukarıda bırakmış olduğum ekran görüntüsünde ise kişilerin en son söyledikleri "şehir bizim osuruk." lafından sonra tekrar hood bölgemizde belirdiler. Amaçları, hedefleri ve gayeleri oldukça açıktır. Heyecan aramamak için herhangi bir nedenleri olduğunu görememekteyim. Bu kadar ihlalden ve bölgemizi işgal/taciz ettikten sonra hâlâ da bu hareketlerine devam etmekteler.
Bouba_Roufaley karakteri IC bir ders verme gayesi ile evine girip silahını aldı, daha dışarı çıkmadan -SS'te de göreceğiniz üzere- kişiler tekrar bölgemizi işgal/taciz ettiler.
Hezekiah_Colt karakteri evine girip "ne olur, ne olmaz" mantığı ile silahını aldıktan sonra tekrar dışarıya çıktı. Kişiler tekrar olarak bölgemiz etrafında gezinmeye devam ettiler ve bu nedenle taciz ateş açmaya karar verdim. Buradaki amacımız herhangi bir DM falan değil, hemen altta vereceğim SS'te de göreceğiniz üzere silahı tuttuğum yer belli. Bouba_Roufaley karakteri ise bu anlarda yalnızca silahıyla aim aldı ve ateş etmedi. Kimseyi düşürmeye meraklı değiliz, uyarı ateşimizi gerçekleştirdik ve kişiler bölgemizden uzaklaştı.

Daha sonrasında ise Hezekiah_Colt karakterinin kullandığı silahın mermileri düşüşe geçtiğinden dolayı evine girdi ve pompalı silahını kavradı. Tekrar dışarıya çıktığında ise Bouba_Roufaley karakterini sistemsel bayılmış halde gördü. Eş zamanlı olarak kişiler bölgemizdeydiler ve drive-by pozisyonunu almış bir şekilde herhangi bir emote verip vermediklerini dahi bilmiyorum. Bouba_Roufaley karakterini sistemsel olarak bayıltmışlar. Aşağıda vermiş olduğum ekran görüntüsünde Berto_Hermosa karakterinin Drive-By ile konuşlandığını ve araç sürücüsünün ise Rafael_Hermosa olduğunu görebilirsiniz. Drive-By yaparak düşürülen Bouba_Roufaley karakteri ise aşağıda verdiğim ekran görüntüsünün hemen sağında, /hurt çekmiş bir halde yerde yaralı rolünü sürdürmekte. Bunu fark edebilirsiniz, ekran görüntüleri gayet açık olarak verilmiş olup olan/biten ortadır.

Olayın devamında sürücü olan ve deyim yerindeyse ahkâm kesen karakter; Rafael_Hermosa'yı hood bölgemizde düşürdük. Ayrıca kişinin yaptığı zıplama hareketini de görebilirsiniz, mantıksız bir başka hareket daha.

Yukarıda verilen ekran görüntülerinde göreceğiniz gibi Shaq karakterine bir görev verildi, kişiyi eve doğru sürükleyecekti. Emoteler ile bu rolü devam ettirdi.
Aşağıda ise bunun kanıtı mevcuttur. Hezekiah_Colt karakteri, yere düşmüş ve bayılmış halde bulunan Bouba karakterinin yanına gitti ve durumu hakkında rolsel bilgi aldı. Daha sonrasında ise Berto_Hermosa karakteri hood bölgemize tekrar gelip bize ateş açtı, hızlı bir şekilde bölgemizden ayrıldı.

Tam da bu esnada, Bouba karakterini yerden kaldırarak eve taşıyacaktım. Fakat bir anda chatloguma herhangi bir emote düşmeyerek tekrar olarak ateş açıldı. Hood bölgemize tekrar girişini sağlamakla beraber cesaretini bizle paylaşan birisi. Yüksek ihtimalle Berto_Hermosa olduğunu düşünüyorum. Olayın heyecanı ile birden emote verip video kaydını açtım. Bu yüzden de hafif kasmayla beraber verdiğim emotem karışmış, birlikte göndermiş olmalıyım. Bu sıkan kişinin Berto_Hermosa karakteri olduğunu düşünüyorum, tekrar olarak ekran görüntüsünü burada paylaşacağım.

Kişinin peşine düştüm, kovaladım bir süre fakat range yüzünden ismini göremedim.

Bu kovalamaca esnasında, bölgemizde baygın bir şekilde yatan Rafael_Hermosa karakteri hiçbir şey olmamış gibi ayağa kalkıp bölgemizden uzaklaşmış. Öncesinde Shaq karakteri bahsi geçen Rafael_Hermosa karakterini sürüklemişti, kişi bu role uymamış belli ki. Kanıtları ise aşağıda verildi.

Daha sonrasında tekrar olarak hood bölgemize geldiğimde yine olanlardan ders çıkartmamış, özgüveni tavan olup cesareti ile bizi hayran bırakan Berto_Hermosa karakterini gördüm. (?)

PM ile bilgilendirme geçildi, bunu MIX olarak algılayanlarımız elbette ki olacaktır. Bu nedenle de ufak bir yazı yazmak istedim;
Kovalamacanın bitişinde zaten hood bölgemize doğru gitmekteyim, olan olay tamamiyle OOC ceza içeren davranışlar. Herhangi bir IC rol yapmadan olay yerinden uzaklaşmak gibi. Eğer ben bu PM'e göre hareket etmiş olsaydım zaten MIX yapmış olurdum fakat olağan gidişatımda gelen bir özel mesajdı. Gereken inceleme yapılabilir, hiç bir problemimiz yok. Gerekirse almış olduğum video kayıtlarını upload edip paylaşabilirim mobil veri ile. Yine de bilgilendirme, yanlış anlaşılmaya açık bir mesaj olarak görüldüğünden dolayı bu ekran görüntüsünü de eklemek istedim:

İlgili kişilerin herhangi bir oluşum üyesi olmadıklarının kanıtı;

Biz o kadar olağan şeye rağmen rolümüzü yapmaktan çekinmiyoruz, her türlüsünü gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
Peki karşımıza gelen bu iki kişi, yaptıkları kural ihlalleri ile birlikte karakterlerini yaşatmaya nasıl devam edecekler?

Ek açıklamalar(varsa): Olayın özeti olarak, karşılarında bir çeteleşme olan ve bu tür rollere girmeyi başaran sivil kişilerin aslında neleri göze aldığını unutmamamız gerekiyor. Ölümsüz olarak rollerini sergilemekteler, mantıklı bir taraftan bakarsak bu tür hareketleri sergileyen kişilerin -yukarıda bahsettiğim gibi- aslında neleri göze aldıklarını tahmin edebiliriz. Yaptıkları çeşitli kural ihlalleri yukarıda kanıtlı bir şekilde verilmiştir. PM yoluyla kişiler ile iletişime geçmeyi denesem de ya pmlerini kapattılar ya da anlaşamadık. Mecburen bu yola başvurmam gerekti. Kişiler herhangi bir rol uygulayarak hareketlerini gerçekleştirmediler, buna kesin gözle bakıyorum şuan. Beni yanıltmanızı da dört gözle bekliyorum. Umarım tüm rollerini gerçekleştirmiş ve kanıtlamış bir şekilde tekrar görüşebiliriz.

#1 - 29.04.2020 23:39
arkadaşa sen neden burada duruyosun dedik ters cevap verdi bizde ters cevap verdik geldi sıktı bize
bizde biraz ileriye gidip çatışmaya girdik bizde derken saten sadece bende silah var rafael hermosa da silah bile yok araç patladı arada kaynadı o
bütün suçlamalar yalandır.

#2 - 29.04.2020 23:42
Şahitliğimi onaylıyorum.
Hood bölgemizde bir süredir afkydım oyuna döndüğümde çatışma çıktığını gördüm Rafael_Hermosa ve birliğimizden Bouba_Roufaley bölgede yaralıydı karakterim neler olduğunu anlamaya çalıştı Colt Rafael'i eve almamı söyledi bende yerde sürükleme emotesi verip kişiyi eve götürmeye çalıştım fakat kişi rolü reddetti ve o sırada Berto_Hermosa karakteri sıkmaya başladı.
Bende silahımı almak için eve gittim ve döndüğümde Rafael_Hermosa yaralı kural ihlali yaparak kaçmıştı. Colt ise Berto'nun peşine düşmüştü dediği gibi.
Tanık olduğum kısımlar bu kadar fakat kendi düşüncem kişilerin dm arayışı içerisinde olduğu ve saçma sebeplerden düşmanlık başlatıp rollerimizi baltalamak. Kişilerin sivil olduğunu görüyorum şehirde arkalarında hiç bir güç olmamalarına rağmen karakterlerinin korkusuzca 1 aydır Seville bölgesinde faaliyet gösteren bir çeteye kafa tutması ne kadar doğru bilemiyorum. Yıllardır alışık olduğum bir durum olduğu için önemli değil kişiler 300 dakika, 500 dakikada ceza alsalar bu tarz şeylere devam edeceklerine eminim. Ceza almaları çok bir şey ifade etmeyecek silahlarının silinmesi daha iyi bir yaptırım olabilir.

https://www.upload.ee/image/11593758/sa-mp-048.png

#3 - 29.04.2020 23:42
arkadaşa sen neden burada duruyosun dedik ters cevap verdi bizde ters cevap verdik geldi sıktı bize
bizde biraz ileriye gidip çatışmaya girdik bizde derken saten sadece bende silah var rafael hermosa da silah bile yok araç patladı arada kaynadı o

Şöyle bir not alayım da ben. ^^

#4 - 30.04.2020 00:11
Dm den bahsetmişsiniz ama anlıyamıyorum sizi aracımızın içinde sözlü münakaşa ederken sizinle bir anda bekle bekle deyip evinize gidip silahınızı alıp sıkmanız güldürdü bizde kurtulmak için karşılık verince hemen gözler doluyor bakıyorumda, ha-ha neyse benim savunmam bu kadardı.

#5 - 30.04.2020 05:41
Şimdi olayı bizzat yaşayan olarak şöyle açıklamalarda bulunmak istiyorum. Onaylı olmayabiliriz bunu biliyorum ama orada afk olanlar olsa bile o bölgede bir oluşum olduğu belli bir şey, öyle değil mi? Üstelik hiçbir birliğe dahil olmayıp sivil karakterlerin böyle davranması da uygun değil.

Şimdi şöyle bir durum var. Ters cevap verdi diyorsun ama sizin verdiğiniz "Evet, istediğimi sorgularım." cevabı bir oluşum üyesine kullanılacak bir söz değil, üstelik orası bir oluşum bölgesiyse. Bu söylemden sonra benim "Toz ol kardeşim, hadi" demem gayet normal değil mi? Sonra zaten karakterlerinizin küfür etmesi ve "şehir bizim osuruk" demesi zaten normal değil. Karakterim sizi normal bir şekilde gönderemeyeceğini anlayınca eve gidip silahını aldı ve sadece doğrultu "sıkmadı". Eğer bu hareketi karakterim yapmasaydı, sizin karakterleriniz orada beni dövebilirdi. Benim karakterim bir nevi savunma yaptı. Etrafa da baktı benim karakterim, gittiğinize kanaat getirince silahını eve bırakmaya giderken olanlar oldu zaten. Karakterimin tek sıktığı nokta, kendisine açılan ateşten sonradır.

Arada kaynadı demişsin ona da bir açıklık getireyim. Arada kaynadı diye rol yapmayacak anlamına gelmiyor, düştüyse benim gibi yaralı rolünü de yapacak, kalkıp zıplayarak uzaklaşmayacak, kanıt aşağıda. PM'den de uyardım.

Dm den bahsetmişsiniz ama anlıyamıyorum sizi aracımızın içinde sözlü münakaşa ederken sizinle bir anda bekle bekle deyip evinize gidip silahınızı alıp sıkmanız güldürdü bizde kurtulmak için karşılık verince hemen gözler doluyor bakıyorumda, ha-ha neyse benim savunmam bu kadardı.

İlk önce üsluba dikkat etmeni rica edeceğim. "gözler doluyor", "ha-ha" gibi cümleler tarafımca hoş karşılanmadı. Yukarıda da belirttim ben olayı. Amacınız kurtulmaksa, neden tekrar geldiniz? Neden sıkma ihtiyacı duydunuz? Bu hareketi amacı sıkmak olan biri yapar anca. Münakaşa böyle olmaz dostum. Bir konu üzerinde, mantık çerçevesi içerisinde ve saygıyı bozmadan bir şeyi savunmaya/konuşmaya münakaşa denir. Küfürle münakaşa yapılmaz veya karşı tarafı tahrik edecek sözler kullanarak münakaşa olmaz.

#6 - 30.04.2020 14:13
Aktif rol yapılan bir bölgede birlikçe afk kalmanız tarafımızca hoş karşılanmadı.

#7 - 30.04.2020 14:28
Aktif rol yapılan bir bölgede birlikçe afk kalmanız tarafımızca hoş karşılanmadı.

Aktif rol yapılan bölge diyorsun da orası ne Little Italy, ne Market bölgesi ne de aktif rol ortamı oluşturacak kadar karakterin gelip rol yaptığı bir bölge... Biz bölgemizdeyiz, anlatabildim mi? Aşağıdaki SS'te aktif/ortak rol bölgelerini görebilirsiniz.

Kurala uyarak tarafımızca roller yapıldı mı? Yapıldı. İhlaller ve rolle ilgili gerekli videolar @hasbelkader de mevcuttur. Yetkili kararını bekleme taraftarıyım.

#8 - 30.04.2020 14:30
Aktif rol bölgesi olup olmaması beni ilgilendirmez kaldırımlarda afk kalacağınıza evlerin içinde kalabilirdiniz .

#9 - 30.04.2020 18:48
Şimdi yazmayayım yazmayayım dedim ama konumuzun afk kalıp kalmamakla alakasını söyler misiniz? Kaldırımda afk kalanlara böyle gelip tahrik edici konuşup, sonra sıkıyor musunuz? Dediğinizden bunu anladım ben.

Edit: Sen de emotesuz silah doğrulttun, sıktın derseniz de şöyle bir açıklamam olacaktır. Silahın evden geldiğini gördüğünüz için doğrulttum ama sıkmadım. Siz emote vermeden(emote verdiğinizi görmedim yada chatloga yansımadı.) hooda dalıp pata küte sıktığınız için doğal olarak ben de bir şekilde savunma yapmak durumunda kaldım. KeyBinder falan kullanmadığım için elimle yazmak durumunda kalıyorum. Eğer emote verseydiniz ve bunu görseydim, güvenli bir yere koşup, emoteu yazdıktan sonra sıkardım. Siz harala gürele hooda dalıp, sıktığınız için bir şekilde savunma yapmam gerekti.

Admin kararını bekliyorum.
« Son Düzenleme: 01.05.2020 08:54 Tremuelds »