Konu: [28.04.2020-Igor_Zaystev Kanstantin_Ponomariov]Çeşitli Kural İhlalleri  (Okunma sayısı 198 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.04.2020 06:03

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Igor_Zaystev Kanstantin_Ponomariov @Sarı   @emmi0505 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Benjamin_McKenzie

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) Fear RP

Türkçe karşılığı, korku rolleridir. Örneğin bir market çalışanısınız ve marketinize yüzünü maskeli elinde silahı olan bir kişi girdi ve size silahı doğrulttu marketinizi soyma girişiminde bulundu. Böyle bir durumda korku rolü yapmalısınız. Elinde silahı olan bir kişinin size zarar verebilme şansı var, eğer korku rolü yapmayıp kişinin elinde silahı olmasına rağmen onu kışkırtmaya yönelik davranışlarda bulunuyorsanız “Fear-Rp” kural ihlali ile beraber “Retarted RP” kural ihlalide yapmış olursunuz.

2-)İZİN ALINMASI GEREKEN VEYA YASAKLANMIŞ ROLLER

Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
— Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
— AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)

4-OOC KİN

5-)Retarted RP

Rol içerisinde saçma, uygunsuz hareketler yapma durumuna “Retarted RP” denir.

Dipnot: “Fear RP terimi içerisinde Retarted RP örneği bulunmaktadır.”

3-)

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Öncelikle şikayetimde adı geçen şahısların yan karakterleri ile 27.04.2020 21:30 Civarında bir brawl rolümüz gerçekleşiyor,ardından 28.04.2020 04:17 sularında şahısların yan karakterleri ile rol gerçekleştiriyoruz Benjamin_McKenzie
adlı karakter orada şahıslarla tartışma rolü içerisindeydi bende güzel bir şekilde şahısları ayırmaya gittim fakat oradaki Igor_Zaystev Kanstantin_Ponomariov  adlı karakterler bana durduk yere agresif bir rol sergiledi ardından bende şahısları oradan uzaklaştırmak adına silahıma davrandım,fakat ateş açmadım bunun ardından şahıslar bende silah olduğunu gördükleri ve bildikleri halde Fear-Rp kapsamında kural ihlallerine başvurdular ardından ben yaklaşık bir,bir buçuk dakika afk kaldım o sıra şahıslar gelip beni vurmuşlar bilgisayarımın özellikleri çok iyi olmadığı için samp Addon kullanıyorum fakat zaten bisiklet üstünde crystal gardens'ın arasında duruyordum afk olduğum her halimden belli olabilirdi,şahıslar bunun yerine ben AFK iken bana ateş açmayı tercih ettiler.Foruma girip baktığımda ise karakterlerin herhangi bir oluşuma dahil olmadığını(sivil olduklarını)ve sabah rol yaptığımız karakterlerin sahibi olduklarını gördüm.Bana kalırsa ortada bir OOC Kin'de mevcut,şahısa /pm yoluyla afk olduğumu belirttiğimde ise şahıs bana yanındaki karakterin yani Igor_Zaystev'in akşam saatlerinde brawl rolü gerçekleştirdiğimiz Asher_Gavriel Olduğunu gördüm.Ayrıca şahıslar Bana Little İtaly'de /do GBI? Emotesi verip kendileri agresif roleplay sergiliyorlar buda bir Retarted-RP Örneğidir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Şahısların Forum Profilleri;
Spoiler: GösterGizle

Şahıslar İle Gerçekleşen Fear-Rp Uymama;

Şahıslar İle Gerçekleşen Rol'ün Chatlog'u;

Şahısların ben AFK Durumunda iken gelip beni vurmaları;

Ek açıklamalar(varsa): Igor_Zaystev Adlı karakter /pm'den olayı anlatırken rolün dellenmesini talep ediyorum ve yanımdaki istemiyor diyor yanındaki karakter de Kanstantin_Ponomariov Sabah brawl rolü gerçekleştirdiğimiz karakter buda OOC kinin örneği olarak gösterilebilir,iyi forumlar.

#1 - 28.04.2020 06:29
Merhabalar. Kişinin sunduğu kanıtlarda Kastantinav_Ponomariov'un ve Benim yani Igor_Zaystevin ikimizin de üzerinde SİLAH BULUNMAKTADIR. Üzerimizde silah bulunmasını üst yetkili bir admine atayarak durumu inceletebilirsiniz. Bu durumda Fear-RP suçlaması düşmektedir. Kişinin herhangi bir şekilde AFK(Away From Keybord) durumda olduğuna dair bir kanıt bulunmamaktadır. Kişinin Chat-Log kayıtlarında oynama yapabilme olasılığı olduğu içinde Chat-Log belgesinden alınan kanıtların düşmesini talep ediyoruz. Saygılarımla...

#2 - 28.04.2020 07:14
Öncelikle herkese iyi forumlar. Sayın adminim ve değerli kullanıcım bahsettiğin brawl rolü ile kinleneceğimiz bir durum yok. Bizim Litteİtalia daki rolümüz de sen ortak oldun seninle ilgili bir rolümüz yoktu. Kendin geldin. Lütfen eksik yada abartılı anlatmayalım. GBI ortamda bana silah doğrultun ki üzerimde Shotgun marka silah bulunmakta. bunun cesaretine dayanıyorum! Ki yanımda ki arkadaşımda da aynı silahtan bulunmakta. Ben genede aracıma yöneldim silahı görünce.. Sana söyledik sen bir adama ne olup ne bittiğini bilmeden silah doğrultuyorsan olacakları tahmin edemezsin nasıl karşılık alacağını... Arayıp bulduk. Bisikletinin üzerinde duruyordun. herahngi bi AFK durumu gözlemleyemedim. İsminin yanında kum saati falan da yoktu! Zaten olsa AFK birini düşüremeyiz. Olaya dışardan müdahale olup belinde ki var olan silaha güvenerek geliyorsun yanımıza. Bizde var olup olmadığını bilmiyorsun. Üstelik GBI bir ortamdasın! Oyun kurallarını bu kadar bilen bir kişi bu ihlali yapmamalıydı. Ayrıca AFK aldığını söylüyorsun. Biz geldiğimizde AFK falan değildin. Gayet karakterin açık bir şekilde duruyordu. Bizde silah doğrultmana karşılık Hakkıma şahsıma yapılan bu ölüm/yaralama tehtid unsurlarını taşıyacak olan davranışına karşılık verdik. (AFK olan bir kişiyi yaralamam mümkün değildir! Sistem buna izin vermez) Tekrardan beni saygı ile dinlediğiniz için ve bu şikayet forumunu tarafsız bir şekilde okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.) EK olarak: Arkadaşım Igor @Sarı Bize doğru doğrultuğun silahın SS leri mevcut atacaktır.

#3 - 28.04.2020 14:43
Kişinin GBI'da çektiği silahın görüntüleri:

#4 - 28.04.2020 15:40
Tekrardan merhabalar öncelikle zaten ben silah doğrultmadım gibisinden herhangi bir cümle kurmadım yada bunu dile getirmedim zaten silah doğrulttum ben size bunu hiçbir şekilde de inkar etmedim,ayrı yetten madem orası GB siz hangi akla hizmet gelip beni çenemden itiyorsunuz ve diğer adamla agresif bir role giriyorsunuz Ayrıca üzerimizde pompalı var demişsiniz kendi ağzınızla söylemişsiniz işte ben bunu bilemezdim
Alıntı
POWERGAME (PG): Seçtiğiniz karakterin dünyevi özellikleri olması gerekmektedir. Normal bir insan birinin beynini kolaylıkla sökemez değil mi? İşte örneğin bunu yapmaya çalışırsanız, kural ihlali yapmış olursunuz.
Siz üzerinizde silah olduğunu belirtseniz ki belirtmediniz bende iki kişi olduğunuz ve silahlı olduğunuz için oradan uzaklaşırdım burada hala Fear-RP Sergilemediğiniizn arkasındayım.

Dipnot:Rolsel olarak şahıslar beni araçla takip etmediler ve beni nasıl olduysa kuytu bir köşeye gelip vurdular,ardından tam benim şikayet ile uğraştığım sırada şahıslar ban yedi buda benim yerimi nasıl tespit ettiklerinin açıklıyor.

İYİ FORUMLAR

#5 - 28.04.2020 17:28
Silah doğrultuğunda  attığın Chatlog da ben Kahkaha atıyor olarak gözüküyorum? Fakat bizim attığımız SS de ise kahkaha atmamışım. Yöneticileri kandırmak da bir suçtur unutma.(Kahkaha atıp atmadığımı hatırlayamıyorum yalan olmasın) Ayrıca yerini nasıl tespit ettiğimizi bilemezsin. Sürekli İdleWood'un arkasında dans rolleri yaptığını defalarca gördük iftiralara yer bırakmam. Haksızsam haksızım der susarım. Bizim ne tür bir olaydan yasaklandığımız seni asla ilgilendirmez. Bu biz ile yöneticiler arasındadır. Bunu sorgulamak yada bu tarz iftirayı üzerime savurmak haddin değil değerli kullanıcım.
« Son Düzenleme: 28.04.2020 17:36 emmi0505 »

#6 - 28.04.2020 17:38
Selam olayla alakam yok fakat şikayet başlığında ismi geçen iki oyuncu da yasaklı.

#7 - 28.04.2020 20:20
Bak güzel kardeşim, gelip rolu dellemek istiyorsun kabul edilmiyor. Onun hırsıyla yalan dolan bir şikayet hazırlayıp ceza almamız için çaba gösteriyorsun. OOC kinlenen sensin biz değil. Yaptığın şey yanlış bunun bilincinde ol tatlı tatlı oyununuzu oynayın. İyi roller.

#8 - 30.04.2020 18:44
İki kişide yasaklı olduğu için rafa kalktı.