Konu: 24.04.2020 [ @Rockefeller , Antonio Rosetti] İllegal kural ihlali / OOC kandırma  (Okunma sayısı 485 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.04.2020 08:16

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Antonio Rosetti - @Rockefeller

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Petrucci ekibi ve @imfinetoday

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 24.04.2020 SS

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: İllegal kural ihlali / Yalan atarak OOC savunma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İllegal bir birliğin bulunduğu bölgede duruyor <- ( İllegal kural ihlali). Kişi sadece araba ile evine gittiğini söylüyor ve eve giderken saldırıya uğradığını ve Costello tarafından kurtulduğunu söylüyor. Kendisini bir sivil karakter olarak ifade ediyor. ( OOC YALAN )

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: 1SS-İllegal rollere katıldığına dair ss 2SS-OOC yalan atarak attığı savunma.

Ek açıklamalar(varsa): 
Kişinin 5 level altı olduğuna dair görüntü.

« Son Düzenleme: 25.04.2020 09:19 Cowboy »

#1 - 25.04.2020 08:32
Selamlar öncelikle, alt karakterler bilindiği gibi birliğe giremiyor ve sivil olarak gözüküyor. Sivil karakterlerin de haliyle illegal rol yapmaları yasak, fakat bu arkadaş alt karakteriyle ruhsatsız  silahlanıp, üstüne üstlük Costello birliğinin içinde sistemsel bir şekilde olmadan rol yapıyor, ekte belirttiğim ekran görüntüsü de doğrulayacaktır zaten. 2-3 hafta önce Jamal_Lewis alt karakterim sivil olduğu için @dixsept tarafından uyarılmıştım ve o karakterimi ana karakter yapmıştım.

Özetlemek gerekirse arkadaş sistemsel olarak "sivil" durumundayken Costello birliği bünyesinde "illegal" rol yapıyor ve sistemsel ruhsatsız silah bulunduruyor.

Arkadaş ekte göründüğü gibi  Costello birliğinden birinin editlediği ekran görüntüsünde arkadaş Costello lideriyle birlikte roller yapıyor.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=76978.msg94051#msg94051
Spoiler: GösterGizle

Dipnot: Kaçırdığım bir nokta daha arkadaşın karakterinin beş level altı olması ve bunun kurallarda belirtildiği üzere yasak olması.
« Son Düzenleme: 25.04.2020 08:35 imfinetoday »

#2 - 25.04.2020 08:35
Selamlar öncelikle, alt karakterler bilindiği gibi birliğe giremiyor ve sivil olarak gözüküyor. Sivil karakterlerin de haliyle illegal rol yapmaları yasak, fakat bu arkadaş alt karakteriyle ruhsatsız  silahlanıp, üstüne üstlük Costello birliğinin içinde sistemsel bir şekilde olmadan rol yapıyor, ekte belirttiğim ekran görüntüsü de doğrulayacaktır zaten. 2-3 hafta önce Jamal_Lewis alt karakterim sivil olduğu için @dixsept tarafından uyarılmıştım ve o karakterimi ana karakter yapmıştım.

Özetlemek gerekirse arkadaş sistemsel olarak "sivil" durumundayken Costello birliği bünyesinde "illegal" rol yapıyor ve sistemsel ruhsatsız silah bulunduruyor.

Arkadaş ekte göründüğü gibi  Costello birliğinden birinin editlediği ekran görüntüsünde arkadaş Costello lideriyle birlikte roller yapıyor.
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=76978.msg94051#msg94051

Dipnot: Kaçırdığım bir nokta daha arkadaşın karakterinin beş level altı olması ve bunun kurallarda belirtildiği üzere yasak olması.
Şahitliğin için teşekkür ederim.

#3 - 25.04.2020 20:11
OOC kandırma olayını anlamadım, açıklar mısınız bir daha?

#4 - 25.04.2020 20:27
Konuyu saptırmana gerek yok madem basın rolünden sıkıldın NC at bu kadar zor değil. Yönetim bir hesaptan itfaiyeci/mafya/basın rolü yapılmasın diye alt karakterden birliğe girmeyi bu yüzden kapattı.

#5 - 25.04.2020 20:28

OOC olarak hiç bir illegal role girmediğini söylüyorsun .

#6 - 25.04.2020 20:34
Konuyu saptırmana gerek yok madem basın rolünden sıkıldın NC at bu kadar zor değil. Yönetim bir hesaptan itfaiyeci/mafya/basın rolü yapılmasın diye alt karakterden birliğe girmeyi bu yüzden kapattı.

Buna yönelik yazılan kuralı atar mısınız buraya? Ben araştırmama rağmen bulamadım böyle bir kuralı ve buna yönelik hiçbir uyarı da almadım.

Ayrıca bu şekilde karakter yönetimi yapan birçok kişi var. Örneğin;

« Son Düzenleme: 26.04.2020 18:48 Rockefeller »

#7 - 25.04.2020 20:45

OOC olarak hiç bir illegal role girmediğini söylüyorsun .

Oluşum şikayetinde detaylıca anlattım tekrar anlatıyorum, Ignazio karakterine beni mekana bırakmasını söyledim, mekan önüne geldiğimizde önümüzü kesip bizi vurup kaçırdınız. Sonra alıkoyma rolleri yapıldı ve bizi gelip kurtardılar. Sonra köprü altında yaralı rolümü yapmak üzere kenara çekilip sizle hiçbir role girişmedim. Rolün gidişatına göre davranmak zorundaydım çünkü. Bu rolleri, öne sürdüğünüz suçlamadan ötürü, "levelim yetmiyor ben bu rollere giremem" tarzında yapmak istemeseydim refuse rp'den şikayet açacağınıza adım gibi emindim, crash almama rağmen /q çekti suçlamasını yaptığınız gibi. Önce /q çektin, sonra levelin yetmemesine rağmen illegal role girdin, sonra alt karakterinle illegal birliğe dahil oldun....amaçsızca açılmış bir oyuncu şikayeti olduğunu düşünüyorum bunun. sıradaki suçlamanız ne olacak çok merak ediyorum. Özal suikastini de benden bilirsiniz şimdi.

#8 - 25.04.2020 20:52

Buna yönelik yazılan kuralı atar mısınız buraya? Ben araştırmama rağmen bulamadım böyle bir kuralı ve buna yönelik hiçbir uyarı da almadım.
Çok fazla kural düzeni var tek tek alt+f3 yaparak bunu bulmam imkansız bana sivil karakterimle illegal rol yapamama konusunu @dixsept söylemişti, gerekli açıklamayı kendisi de yapacaktır zaten.
Sizin "sivil" karakterin tam olarak ne olduğunu anladığını sanmıyorum.

Edit: Şimdi fark ettim ekteki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi karakteriniz Costello-Petrucci arasındaki savaşa katılıp illegal rolünü yapıyor, altına da istediğiniz kural ihlalini bırakacağım.

« Son Düzenleme: 25.04.2020 20:58 imfinetoday »

#9 - 25.04.2020 20:54
Pekala, yönetici cevabını bekliyorum.