Konu: [20.04.2020 - Enrique Dias] Teleport/Işınlanma Hilesi  (Okunma sayısı 525 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.04.2020 03:44
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Enrique Dias - @LastWareup
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bulunmuyor.
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.04.2020 / 03.09

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Alıntı
Sunucu içerisinde bir oyuncuya, diğer oyuncular karşı üstünlük sağlayan her türlü ek program, yükleme, modlama veya program kullanımı kesin olarak yasaktır.
Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Enrique Dias etrafı demir parmaklıklarla kapalı otoparka hileyle girip, üstüne bir de hileyle kilitli olan bir arabaya binip düz kontak attı. Düz kontak başarılı olduktan sonra yine hileyle demir parmaklıklarla kapalı otoparktan çıktı ve ''pasife'' alınmış hurda satma iconuna doğru gidiyor. Büyük ihtimalle, demirlerle etrafı kapalı olan hurda satma iconunun yanına da bu hileyle girip aracı hurdaya satacaktı. Ki çaldığı araçta hurda sistemine satılabilen bir araç. (bkz. sunrise)

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
  • #Video Kaydı

Ek açıklamalar(varsa): Bunlar böyle yapa yapa diğer oyuncuların haklarına giriyor sistem pasifken daha çok bu işten para kazanacağını düşünüp bu işe kalkılıyorlar. Şikayette bahsi geçen kişi bu konudan sonra yasaklanacağını düşünerek mal varlığını başka bir hesaba aktarabilir. Yönetim ekibinden bu konuyu detaylı incelemesini istiyorum. Sonda da fark ettiğiniz gibi, arkadaşım Discord'dan dayanamayıp arkadaşın bu durumuna güldü. Sizin de güleceğini tahmin ediyorum.   ;D

« Son Düzenleme: 20.04.2020 03:48 Cristian »

#1 - 20.04.2020 05:02
Merhaba öncelikle herkese iyi forumlar, bu yazıyı yazma nedenim ortadaki yanlış anlaşılmadan dolayı. Şikayetçi tarafın aldığı video kaydında açılır kapanır kapı (gate) gözüküyor fakat benim ekranımda orada bulunan bir açılır kapanır kapı (gate) gözükmüyordu. Bunu bir kaç ekran görüntüsü ve hatta video ile kanıtlayacağım. İnternet bağlantımdan kaynaklandığını düşündüğüm objelerin geç yüklenmesi gibi bir sorundan muzdaribim. Eğer kayıtları varsa yönetim ping değerlerimi, envanterimi, şüphe uyandırabilecek her türlü veriyi inceleyebilir çünkü evde arkadaşlarım ile üç kişi kalıyoruz nerden baksan 3 telefon 3 bilgisayar oluyor bu nedenle ben bir şey indirmesem diğer arkadaşım indiriyor bu nedenle ping değerlerim sabit olarak oyun oynamak ne yazık ki buna engel. Bu obje hatalarını servere giriş yaparken yükleme ekranında hepimiz görebiliyoruz herkesin başına gelmiştir bu hata bu olay olduktan sonra kişiler bana PM üzerinden bilgilendirmeyi yaptılar ve oyuna tekrardan çıkıp girdiğimde direkt olarak suya düştüğüm bugda olduğumu kanıtlar nitelikte olduğunu düşünmekteyim (bunun videosu mevcut aşağıya bırakıcağım) oyuna döndükten sonra rapor atarak "Kovalanke" admin ile bu konuyu görüştüğüm SS'ler ile belirtilmiştir aşağıya ekliyeceğim admin bugda olduğumu söyledi tekrar düzelterek Vice Mall'a beni çekti ve kaldığım yerden devam ettim söyleceklerim bu kadar tekrardan iyi forumlar dilerim.
 Dipnot: Video'yu telefondan çektim geriye dönük 30 dakikalık kayıt aldığım için editleyip upload etmek ile uğraşmak istemedim videoda saat vs, kısmını yakınlaştırarak gösteriyorum.
Spoiler: GösterGizle

Gate'lerin bende gözükmediği zamanın ss'ini buraya bırakıyorum ardından /q atıp bugran kurtularak geldiğim yerde aldığım ss'i atıyorum.

Arkadaşların dediği hurdacıya gidip aracı sattı olayının bir kanıtı yok ama ben kendim söyliyeyim evet aracı satmayı denemedim değil fakat sonradan eklenen map olduğu için altına düşücektim devam edersem uzaktan komutu denedim fakat bir faydası olmadı oluşan bugları kullanma nedeninden dolayı jail almayı kabul ediyorum fakat ortada karakterimin yasaklanmasını gerektiricek bir hile kullanımı kesinlikle yoktur, arkadaşlarımın yazdığı gibi teleport/ışınlanma hilesinin konu ile alakası bile yok eğer o hilelerden biri olsaydı ve kullansaydım direkt ışınlanırdım zaten neden sizde gözüken gate'den aracı sürerek çıkayım ki? böyle bir olayın bir daha yaşanmayacaginin teminatının verir tekrardan iyi forumlar dilerim.
« Son Düzenleme: 20.04.2020 05:18 LastWareup »

#2 - 20.04.2020 05:52
Üstteki mesajı dikkatlice okuyup kanıtlarını inceledim. İlk olarak değineceğim konu obje silinme/ping konusu. Daha önce mobil veriyi paylaşıp notebook'um dan girdim ve internet hızı bayağı düşüktü. Ben daha önce böyle bir şey yaşamadım bu şikayeti inceleyen oyuncular ya da yöneticiler de muhtemelen pingli oldukları sırada böyle ''kısmi'' obje silinmelerinin denk gelmediğinin farkındadır. Bunun dışında objelerin silik olduğu iki adet ekran görüntüsü atılmış, bu ekran görüntülerinin ''kaliteleri birbirinden çok farklı'' bunun nedenini öğrenebilir miyim? İki ekran görüntüsünü de F8'e basıp herhangi bir upload sitesinden yükleyip foruma paylaşıyorsunuz, bu kalite düşüşünün nedenini ciddi anlamda çok merak ettim.

Discord'a geldiğinde ilk başta virtual world bugu oldu dedin, şimdi de obje yükleme sorunu diyorsun. Obje sorunu yaşaman için sunucunun streamer plugininde sıkıntı olması gerekiyor. Objelerin olmaması gibi bir durum söz konusu değil. Ki bazı hilelerde eklenen objeleri kaldırabiliyorsun, o hileyi kullanarak objeleri kaldırmadığın ne malum? Kaldırıp ekran görüntüsü almadığın yani.

Fark ettiyseniz attığım videoda aracı çaldıktan sonra gate'in olduğu yerden çıkıyor. Objelerin silindiyse gate'in olduğu yeri nasıl tahmin ettiniz? Buna denk gelmeniz  oldukça olanaksız olmakla beraber hiçte inandırıcı değil.

Objelerin eskiden yüklüyken (sözde objeler silinmiş ya sende) oranın kapalı alan olduğunu bilmiyor muydun? (Vice oynayan herkes o alanın objelerle kapatıldığını biliyor, uzun süredir öyle)

Bütün bu ayrı ayrı olarak yazdığım hususlar dışında yönetim ekibi dahasını isterse şu yolu izleyebilirler: Enrique Dias karakterinin ''hurda sat sistemi pasife alındıktan sonra (bakan kimse olmadıktan sonra) /hurdasat komutunu kaç defa kullandığına ve bu kullanımlar sonrası hesabına para geldi mi diye kontrol etmeleri için log kayıtlarına bakmaları gerekmektedir. Bu log kayıtlarında Enrique Dias karakterinin bu sistem pasife alındıktan sonra kaç defa /hurdasat komutunu kullanarak para kazandığını görebilirsiniz.

Çaldığın Sunrise araç kilitliydi, bu arabaya bindin. Maymuncuk yapmaya üretimin yetmiyor forumdan baktım. Maymuncuğun yokken nasıl kilitli arabaya biniyorsun? Birisinden aldıysan eğer maymuncuğunu, sana veren kişinin ismini ver yöneticiler log kontrolü yapsın.

Hurda sistemi pasife alınmasına rağmen neden araç çalıp hurda yapmaya çalışıyorsun? Tahminimce sen hurda yerindeki yerdende bu hileyle geçip araçları satyıorsun. Enrique Dias'ın yukarıda da yazdığım gibi /hurdasat komutları incelenmeli. Bu komutları yazdığı sıralarda bu sistem pasif miydi, pasif değilse hurdacıda o komutu yazmadan önce kapıdaki görevliye para vermiş mi? Bunlara bakılsın.

Hile yaptığınız çok belli, kendinizi olaydan aklamak için uzun uzun yazıp gereksiz uzatmışsınız, developer arkadaşlar benim attığım videoyu gördüğü gibi bana hak vereceklerdir. Bu mesajda kendimi fazlasıyla açıkladığımı düşnüüyorum, bu mesajımdan daha sonra mesaj yollamayacağım. Tek temennim sunucu politikalarının sorunsuz şekilde işlenmesi ve bu politikalar dahilinde oyunda kalmamız.

#3 - 20.04.2020 13:00
Mesajınızı dikkatlice okudum. 3 piksellik bir oyunu tonla bug muhabbeti olduğunu -ve tanıdığım Cristian isen ne kadar eski olduğunu biliyorum- sen de biliyorsun. A bilgisayarında olan şey B bilgisayarında olmaz, A ve B'de olan C'de olmaz. bu döngü böyledir. SA-MP oynuyoruz, 2020 model bir oyun değil. öncelikle bunu belirtmek isterim.

obje sorunu yaşadığımı belirttim, evet. bunun için plugininde bir problem olması gerekmiyor. internet bazlı problemlerde hata chatlog'a düşer, tetiklenmediği sürece sana hata vermez. hatta bazen yüklediğin skin hatalı çıkıp, CJ olarak etrafta gezmen de buna kısa bir örnek.

üçüncü dediğiniz şey ile alakalı olarak, bu tarz bir problem olduğunu varsayarak -ki bu tarz bir problem yaşadım- (
) direk aracın burun kısmı nereye dönükse, oradan çıktığımı görüyorsunuz. Herhangi bir sapma yapmıyorum obje içerisinde. bunu birisi /senin gibi video alabileceğini, adminin izleyeceğini veya oradan geçen herhangi birinin şikayet açacağının/ olasılıkları varken ve bu olay /Idlewood gibi bir yerde gerçekleşiyorken/ böyle bir şey eklenti kullanmam sence de çok saçma değil mi?

Sunrise olayına gelecek olursak şayet, burada ufak bir bilgilendirme yapmam gerekiyor. Araba kilitli falan değil, sadece motoru kapalıydı.

hurda olaylarında da yaptığımız rol gereği arabaları çalıp, satıyoruz. kimi zaman /önceden çalınmış araba getirdiğimiz için/ 300 zararda oluyoruz kimi zaman ise kâr durumunda. bunları kontrol edebilirsiniz. bir problem yok.

bitirmeden önce eklemek istiyorum ki böyle biri saçma eklentiyi şu zamana kadar hiç kullanmadım, kullanmamaya da devam edeceğim. SA-MP'ın saçma bir probleminden dolayı bu konunun açıldığının siz de dâhil herkes farkındadır. gelen yönetici durumu göz önünde bulundurup, kararını verecektir. teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 20.04.2020 13:11 LastWareup »

#4 - 20.04.2020 14:42
Selam öncelikle,

Ben de senin verdiğin cevabı baştan sona okudum fakat birçok sorumu cevapsız bırakmışsın. İşte bundan bazıları;

• Objelerin silindiğini gösterdiğin SS ile, diğer SS'lerin resim kalite farkı neden farklı? (biri 144piksel, diğeri 1080 piksel)
  • Dscord'da virtual world bug'ı dedin, buraya gelince niye obje bug'ı dedin?
  • Arabayı çaldığın alanın daha önceden kapalı olduğunu bilmiyor muydun? Ki Vice oynayan herkes biliyor neredeyse.
  • Hurda sistemi pasife alınmasına rağmen, yani arabayı satamayacağını bilmene rağmen neden hurda satma yerine gidiyordun?

Bu soruların cevabını vermeni istiyorum. Bunun dışında, referans olarak gösterdiğin video 0.3x sürümüne ait. Eğer sa-mp.com sitesine girersen, her SA-MP sürümü için oyunu daha stabil hale getirmek için güncellemeler yapıldığını ve güncelleme notlarının paylaşıldığını görürsün. Senin referans olarak gösterdiğin videodaki SA-MP sürümü 0.3x ve 2013 yılında piyasaya çıktı. Şu an oynadığımız sürüm 0.3DL. Yani birçok bug çözülmüş durumda ve iki sürüm arasında tam tamına yedi yıl var.

Hadi diyelim sen yine aynı sorunu yaşadın, videoda görüldüğü üzere mouse hareket edince objeler geri geliyor. Sen o alanın kapalı olduğunu bile bile arabayı çalıp dışarı çıkarmışsın. Bu bir bug'dır ve sen bug'ı kullanmıştır. Karakter başvurusu atarken, "Oyunda bir bug buldunuz, ne yaparsınız?" sorusunun cevabı olarak "Zaman kaybetmeden yöneticiye bildiririm. Bug'ı kullanırsam yasaklanacağımı biliyorum" seçeneğini seçmedin mi? Bug kullanmak yasaktır ve sen hem kullandın hem de yöneticiye bug'ı bildirmedin ve bu şikayet sana açılmasaydı hiç bildirmeyecektin. Bu da yasaklanman için ayrı bir sebep. Ki bug olduğunu düşünmüyorum, sen direk hile kullandın. Çok açık ve net belli.

"3 piksellik bir oyunu tonla bug muhabbeti olduğunu sen de biliyorsun." yazmışsın. Doğru, eskiden beri oyunu oynuyorum hatta uzun bir süre ara vermiştim. Fakat, ne eski sürümlerde oynarken ne de şu anki güncel SA-MP sürümünde oynarken seninki gibi bir hataya veya bug'a ne rastladım ne de rastlayan duydum. Eski sürümlerde bir takım insan canını sıkan bug'lar mevcuttu, bu doğru. Fakat, hem yeni hem de eski SA-MP sürümünü oynamış biri olarak söylüyorum şu anda obje silinmesi konusu tamamen imkansız ve sunucuda hiç kimse böyle bir sıkıntı yaşadığını belirtmemiş oyunda. Dediğim gibi, SA-MP'ın 0.3DL sürümünde böyle bir sorun yaşaman için sunucunun streamer plugin'inde bir sorun olması gerekiyor. Streamer plugin'ini hakkında bilgin yoksa @Manifesto 'ya özel mesaj olarak bu sunucu plugin'i hakkında bilgi alabilirsin.

Eklemek istediğim diğer bir şey var, hurda sistemi pasife alındıktan sonra /hurdasat komutu yazıp aracını sattıysan eğer daha önce, zaten yasaklanacaksın. Çünkü sana kapıyı açan kimse olmadığı için hurda satmak için o icona gidip /hurdasat yazamazsın. Dediğim gibi, zaten video yasaklanman için gayet yeterli fakat, yöneticiler kuşkuya düştüyse eğer, senin /hurdasat komutu yazdıktan on - on beş saniye önce giriş için $300 para verip vermediğinin loglarına bakarak hileyi kullanıp kullanmadığını anlayabilirler. Zaten hile kullandığın, hurda sistemi pasifken hurdaya satılabilen bir araca(bkz. sunrise) düz kontak atarak hurdacıya götürmenden belli. Hala da kendini savunuyorsun ve komik bir durum oldu artık.

Şu, "etrafta CJ olarak gezmek" hakkında yazdığın şeye örnek vereyim. CJ skin bug'ı sunucunun moduyla alakalı bir sorundur ve senin bu sözde obje silinme sorunuyla uzaktan yakından alakası yoktur. Dediğim gibi, ben telefonumdan mobil veriyi paylaşıp leptop'umdan girerek oyuna girdiğimde bile böyle bir bug rastlamadım, ki o zamanlar aldığım ping değeri 150'in üstündeydi. Fakat, kontrol ettim de senin ping 100'ün üzerine hiç çıkmıyor. Nasıl oluyor bu internet problemleri gerçekten anlamış değilim. Neyse, uzatmaya gerek yok bence. İlgili yönetici konuya baktığında kararını verir, her şey net ortada kabak misali.

#5 - 20.04.2020 14:59
Durumun karşılıklı tartışmaya gitmemesi için daha konuya mesaj atmayacağım gerekli şekilde yaşadığım durumu kanıtları ile açıkladım gerisini yönetim ekibine bırakalım..

#6 - 20.04.2020 15:03
@LastWareup
https://www.upload.ee/image/11520284/sa-mp-138.png

Bu resmin neden boyutu küçük? Tam boyutu atın.

#8 - 20.04.2020 15:18
Hurdaya satma sistemi Zanni'den çıkmış ve kapıların kontrolü kimsede yokken son 24 saatteki araçlarınızı hurdaya nasıl sattınız?
@LastWareup

#9 - 20.04.2020 15:20
Oluşan bugdan yararlandığımı ilk mesajda söylemiştim oluşan bir bugdan yararlandığımı kabul etmekteyim fakat hile kullanmadığımı açıklamaya çalışıyorum ben.