Konu: [09.04.2020 - Marcello_Scaletta Frank_Manlio Kane_Lawson Paul_Bonfanti] NON-RP  (Okunma sayısı 195 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.04.2020 16:24
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marcello_Scaletta @Marcello Scaletta , Frank_Manlio @Centruion , Kane_Lawson @superartzs, Paul_Bonfanti @Coal

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Khalif_Wilburn
@Suljack

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.04.2020 15:34

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.

Selamlar, bugün Kane Lawson adlı kişiyle, köşe başı için tartışmaya başladık. Olay büyümesin diye karakterim sakin kalmaya çalıştı fakat karşıdaki şahıs, bunu al o halde diyerek birden sopasını alır ve vurur komutu vererek nereden geldiği belli olmayan sopayı eline alarak vurmaya başladı. Olay rp dışı olduğu için /b den arkadaşı uyarmaya çalıştım fakat devam edince sslerini alıp izlemeye devam ettim. Yere düştükten sonra çevrede olan isimlerini dahi bilmediğim şahıslar gelerek üstüme işemeye başladılar.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

https://hizliresim.com/WNoRa3

https://hizliresim.com/uf7JOK

https://hizliresim.com/rsQomS

https://hizliresim.com/CZ6hju

Ek açıklamalar: Üstümde sopa olduğu için yere düştüğümde otomatik olarak sopa geldi. Oyundan kaynaklı bir bug sanırım bilmiyorum fakat ekran görüntüsünde görüldüğü üzere tartışma esnasında sopa falan yok. Arkadaşlar aksini iddia ederse ekran görüntüsü görmek isterim.

#1 - 09.04.2020 16:31
Şahitim ve şikayeti destekliyorum.

#2 - 09.04.2020 20:57
Neresi NON-RP ben saldırmadım sana.

#3 - 09.04.2020 21:05
Olayın benimle ne alakası var anlamış değilim. Ben, orada sizinle rol yapmaya çalışıyordum ve siz diğer arkadaşlar ile brawl atmaya başladınız, ayrıca bir kere bile vurmuşluğum yok garip insanlarsınız vesselam.

#4 - 10.04.2020 12:52
Neresi NON-RP ben saldırmadım sana.

Senle hiç bir olayım yokken yere düştüğümde yanıma gelip işediniz? Neye dayanarak bu hareketi yapıyorsunuz yere düşen herkesin üstüne işiyor musunuz siz?

#5 - 10.04.2020 12:53
Olayın benimle ne alakası var anlamış değilim. Ben, orada sizinle rol yapmaya çalışıyordum ve siz diğer arkadaşlar ile brawl atmaya başladınız, ayrıca bir kere bile vurmuşluğum yok garip insanlarsınız vesselam.
Vuruştan şikayet edilen siz değilsiniz zaten? Dediğin gibi senle bir alakası yoktu ama yanıma gelip işemeye başladın. Üstteki yorum senin içinde geçerli.

#6 - 10.04.2020 14:30
Dört kişinin arasında artistlenmen de büyük başarı

#7 - 10.04.2020 17:53
Dört kişinin arasında artistlenmen de büyük başarı
Yanıma iki kişi geldiniz ve gitar çalmamı istediniz bende kaba olmayan bir dille teklifinizi geri çevirdim. Artislenme sataşma gibi bir durum söz konusu bile değil. Aksini iddia ediyorsan buyur kanıt sun bekliyorum. Tartışığım tek kişi Kane'di.

#8 - 10.04.2020 19:24
Vuruştan şikayet edilen siz değilsiniz zaten? Dediğin gibi senle bir alakası yoktu ama yanıma gelip işemeye başladın. Üstteki yorum senin içinde geçerli.

Napıyyımm? Ossırıyım mı?

#9 - 11.04.2020 06:28
Kişinin üzerine işemeniz kurallara aykırı, bunun için /do üzerinden gerekli onayı almanız gerekiyor. Alt tarafta bırakacağım maddeyi okuyun. Kane Lawson da sopayla direkt olarak vurma emoteu verdiği için PowerGame yapmış. Sizin hatanız da aktif rolü bölmek, Sürekli RP kavramına uymadığınız için cezalandırılacaksınız. @Centruion yanlış üslup ve konuşma tarzınızdan dolayı uyarı puanı eklenecek. İlgili karakterler cezalandırılacak.

Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

CEZASI: Kalıcı veya süreli olarak yasaklanma, hapis cezası.
« Son Düzenleme: 11.04.2020 06:38 Heavenly »