Konu: The Buffalo Soul 1%er - Outlaw Motorcycle Club  (Okunma sayısı 177258 defa)

#280 - 18.05.2020 23:31
Herkese merhabalar, diyerek sizleri selamlamak  istiyorum.
Yaklaşık birkaç ay süredir düzenli olarak Vice Roleplay platformunda ve Ganton bölgesinde rol yapmaktayız için zaman harcamaktayız.
Ele almak istediğimiz belli konular var onları tek tek ele alacağım, bizimle rol yapmak isteyenlere ve rol yapanlara da bir yol olarak çizmeyi planlıyoruz, çünkü bir süredir OOC olarak bir duyuru ya da bir ileti paylaşmamıştık bunu ele almayı düşünüyoruz.

*İlk olarak, Outlaw Motorcycle Club olarak rolümüzü sürdürmekteyiz ve bazı konuların hava da kaldığını düşünmekteyim çünkü bize karşı yapılan rollerin ve davranışların bizi tatmin etmediğini bu nedenli bizde onları tatmin edemediğimizin farkındayız. Ele alınması gereken konudan bir tanesi, motor kültüründe önemli olan unsurlardan *Motor-Yelek-Kadın* üçlüsü olarak bunu ele almak gerekiyor diye düşünmekteyiz. Motorlarımızın bizi bir araya getirmesi aslında bu kültürün temelini oluşturmaktadır, motorların başına bir durum gelmesi, ya da motora binmek istenmesi gibi durumlar ile karşılaşıyoruz bu durumlar aslında biraz kültür ve rol paralelinde bizi biraz yokuşa itiyor, agresif rol yapmak için yer arıyormuşuz gibi de görünmeyi pek istemiyoruz çünkü sürekli badass biker rolü iç açıcı bir durumu yansıtmıyor. Motorların değerli olduğunun bilinmesi, onlara binilmesi için izin istemeler, zarar vermeye çalışmalar, küçümsemeler ile karşı karşıya gelmek istemeyiz. Yelek konusu, biraz daha detaylı bir konu fakat bunu kısa yoldan anlatmak istiyorum. Yelek, kültürün bir parçası (renkler) olarak adlandırılmaktadır. 1960 yıllarından beri bu durum gelmiştir detaylı olarak yelek anlatmak istemiyorum fakat anlatmak istediğim yeleğin çok önemli bir değer olmasını kavramalarını istiyoruz ve buna göre rolümüzü yapmak istiyoruz.Her kulüp renkleri nasıl uygulandıysa da kuralları vardır ve bu uygun olduğunda bunları giymek. İyi yapılandırılmış kulüpler, üyelerinin davranışlarını ve dolayısıyla renklerinin doğru kullanımını belirleyen tüzüklere sahiptir. Yeleklerin her kaçırma da, her çatışmada yeleği alalım, yamayı sökelim yakmaya çalışalım gibi roller bizim hem şevkimizi hem de bu kültür üzerine rol yapmamıza rağmen yelek çıkartalım, sivil gezelim mentalitesini oluşturuyor bu da bizi rollerimizden uzaklaştırıyor çünkü takım elbise giymiyoruz bu öyle bir durum değil, örnek vermek gerekirse; Polis memurunun zimmetli tabancasını gangstere kaptırması, bir taburun sancağını çaldırması gibi durumlarla bunlar çeşitlendirilir bu nedenle yapılan rollerin hem birlik içerisinden hem de dışarısından dikkate alınmasını isteriz. Kadın konusunun derinine inmeyi pek istemiyorum, kulüp içerisinde renklere bağlı olanlar çaylaklar ile kadınlar durumu detaylı bir konu fakat dışarıdan birisi kulübün kadınına laf atmak dil uzatmak gibi rollerine girmemesi hem sağlıklı olacaktır hem de değer kaygısı gütmüş olacaktır diye düşünmekteyiz.

* Dikkate alınması konuları bu biçimde kısa şekilde anlatmaya çalıştığımızı belirtmekteyim bir diğer konumuz ise pilot oluşumlar içerisinde bulunan oluşumumuza katılan ve katılmak isteyenler için bir açıklama şeklinde ele alacağız.

Bir motor kulübüne katılmak istiyorsunuz ve bu nasıl bir yol izlenerek yapılabilir diye düşünmek aslında bakılırsa gerçek ile çok paralel SA-MP ortamında birebir yansıtılamıyor fakat yine de bir şekilde bunu renklendirmeye, rollerle canlandırmaya çalışıyoruz.
Oluşum altına birilerini katmaya çalıştığımız zaman, motora ilgisi olan, yeleğe karşı bir algısı var olan ya da motorcu olan kişilere sempatisi olanları etkimize roller ile onlara biraz supporter etkisi altına alarak kendimize bağlamaya çalışıyoruz çünkü /reklam Buffalo Soul, barına yeni motorcu ve çalışan arıyor gibi bir durum söz konusu değil (!) kısacası bizim beklentimiz de, motor kulübüne geldiğinde terslense, ya da ona sanane denildiği için yüz yapmayan söktüğünü alan motoruyla gezdiği zaman tek başına gezmemesi için kendisini bir renklere bağlı olmak isteyenlere yardımcı olmak istiyoruz bildiğimiz kadarıyla kültürü, rolleri veya mentaliteyi aşılamaya çalışıyoruz çünkü bu kültür "Hayırdır bilader?" silahını çeker ve adamı trafiğin ortasında vurur değil de şansını zorlayan heriflere haddini bildirmekten geçiyor (kıçını tekmelemek adamı dövmek gibi durumlar silah çekmek değil belirtiyorum). Motorcuların genel mentalitesi de budur dövüşmeyi seven adamlardan gelir çünkü, ne bir latin çetesi ya da siyahi veyahut silahlı mobster değildir. Kendi çerçevesinde kuralları olan bu kültürün belli başlı kuralları bu şekilde gelişmektedir.

Sonuç olarak bağlamak istiyorsak da o da şu şekilde bu kültürde rolünü yapmak, eğlenmek isteyenler için kapımızın açık olduğunu bildirmek ve rollerimizi zenginleştirmek bir şeylere etki sağlamak istiyoruz. En iyisini biz biliyoruz diye bir kaydımız yok fakat biz de bu işi biliyoruz çünkü bu işler Türkiye bünyesinde motor kulübü yeleği giymek ya da Sons of Anarchy izleyerek geçmediğinden biliyoruz. (Oluşum içerisinde üç kişi Türkiye motor kulübü yeleği giymesine rağmen) söylenmek gerekilirse.
PROSPECT olarak rol yapmak isteyen bu kültürü gerçekten öğrenmek isteyen kişilerin başvuru doldurmasına gerek yoktur, IC olarak belli mentalite ile bize gelmesini ya da bizden yardım isteyerek bize başvurmasından rica ediyoruz, buraya kadar okuyup değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

Herkese başarılar!
Ekip adına Chevalier. :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#281 - 19.05.2020 23:33

* Secret *

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#282 - 20.05.2020 01:03
Aranıza Katılmak için sabırsızlanıyorum  8)  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#283 - 20.05.2020 01:05

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#284 - 20.05.2020 01:06

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#285 - 20.05.2020 01:10

Hoşgeldin abisinin gülü  8)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#286 - 20.05.2020 03:02

Hoşgeldin kardeşim benim, umarım rol hayatında güzel insanlar kazanırsın.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok