Konu: brooks the darksider  (Okunma sayısı 9115 defa)

#190 - 02.06.2020 13:55
Ayrılık

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#191 - 02.06.2020 16:22
Normalde yorum atmam ama ben buna...
DÜŞTÜM

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#192 - 02.06.2020 16:24
kategori dışı ama..
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#193 - 03.06.2020 04:18
Kendisi eğitmenim olur, hayatınızda başarılar efendim!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#194 - 03.06.2020 15:07
Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler, sevgilerimiz karşılıklı, Vice için, Vice PD için hizmete devam.  :)

Bildiğiniz gibi Brooks karakteri sunucunun ilk gününden beri faal bir karakter, 7 aylık süreçte yaklaşık 20günlük ara pasifliğim oldu, haricinde karakter hep aktifti, haliyle bir çok ekran görüntüsü ve derin eski roller barındırıyor. Arşivime bakarken bulduğum pek çok -mümkün mertebe eski olanlardan- ekran görüntüsünü paylaşacağım bu postta.  Temel olarak 2019'n sonları ve 2020'nin ilk 1-2 ayını alan ekran görüntülerini listeliyorum.

vice-v1: GösterGizle

roseforeal: GösterGizle

manif': GösterGizle

brookspo2-3: GösterGizle

det.aşaması: GösterGizle

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#195 - 03.06.2020 15:28
29 Aralık 2019, dedektif büroya katılmak amaçlı başvurular açıldığında gönderdiğim başvurumu açık kaynak olarak bırakıyorum.
İçinde barındırdıkları bilgi/tecrübelerim

-Esrar, heroin, kokain vb. uyuşturucu türleri, kullanımları, üretimi, satışı.
-El yapımı silah üretimi, kullanımı, satışı.
-Cosa Nostra Hk.
-Omerta Kanunları
-MS13
-Norteno
-Sureno 13
-Bloods
-Crips
-Yakuza
-Triad
-Russian Mafia
-Vory v Zakone
-Genel olarak MC's
-VALACHI

-Undercover
-Suç Bilimi
-Suç Psikolojisi
-Genel psikolojik bilgiler, insan davranışları

-Dedektiflik ile ilgili filmler ve filmlerden çıkardığım anlamlar.
-Dedektifte bulunması gereken görev anlayışı, koşullar.
-Dedektif büroda yapılan görevler, dosyalama işlemleri, yapılması gerekenler.
-Dedektifin çalışma anlayışı, prosüdürü, görev planlaması, hukuki işlemleri.
-Dedektif büro / dedektif rolleri ile ilgili her şey.

Yukarıdaki başlıklara meraklı olan, bilgi edinmek isteyen arkadaşlar için açık kaynak,

l.f.brooks-det-başvuru-2019: GösterGizle
DETECTIVE SUPPORT AND VICE DIVISION

VICE CITY POLICE DEPARTMENT
      DETECTIVE SUPPORT
             VICE DIVISION BAŞVURU

BAŞVURU BİLGİLERİ                                                                                                                               
BAŞVURU TARİHİ: 29/ARALIK/2019
ROZET NUMARASI: 56263
HİZMET BÜROSU: COMMERCE MERKEZ BÜROSU / DEVRİYE BİRİMİ
BAŞVURU DÖNEMİ: 1. DÖNEM

1.1 PERSONEL BİLGİLERİ

1.1.1 - SOYAD:Brooks
1.2.1 - AD:Leonardo
1.3.1 - İKİNCİ AD:Felix
1.4.1 - CİNSİYET:Erkek
1.5.1 - RÜTBE:Memur II
1.6.1 - HİZMET BAŞLANGIÇ:2019 2.DÖNEM
1.7.1 - HİZMET KAPSAMI: VCPA 2.DÖNEM BAŞLANGICI / GÜNÜMÜZ
1.8.1 - BÜRO:Commerce Merkez Bürosu / Devriye Birimi
1.9.1 - YAŞ:: 28
1.10.1 - UYRUK:Amerikan(italoa-american)
2.1 FİZİKSEL BİLGİLERİ

2.1.1 - YAĞ ORANI:13%
2.2.1 - YAŞ:28
2.3.1 - BOY:186
2.4.1 - KİLO:74
2.5.1 - GÖZ RENGİ:Kahverengi
2.6.1 - SAÇ RENGİ: Kumral
2.7.1 - TEN RENGİ:Beyaz
3.1 GENEL SORULAR
  • 3.1.1 - İzlediğiniz tüm polisiye ve dedektif filmleri ile dizilerini listeleyin. Her bir filmden ve diziden yapabileceğiniz çıkarımı belirtin. Dedektiflik üzerinde kendinizi geliştirmek için kitaplar ve belgeseller izlediyseniz detaylarını verin.
    Training Day, Allied, Seven, The Departed, Skyfall, Southland, Red Sparrow, Mr.&Mrs. Smith, Kingston. (Ana konu dedektiflik ve soruşturmalar olan şuan aklıma gelen ve çıkarım yapabileceğim filmler bunlar)
    Trainin Day: Dedektifliğin LA'de geçen bir kısmı, dedektifliğin aslında bir çok yönden kitaptan çok uzak yöntemlerle hayata geçirildiği, bazı soruşturmaların ve büyük balıkların kitabı takip ederek alt edilemeyeceği ve bu yüzden de kitaba uzak, gerektiğinde suç işlemek zorunda kalınabileceğini anlatan bir film.
    Allied: Yıllar önce Kazablanka'da geçen bir film, birbirini tanımayan iki ajanın buluştuğunda birbirlerine karşı bir çok kez rol kesmek zorunda oldukları ve birbirlerine karşı olan rollerinin başarısı sebebiyle soruşturmayı bitirmeleri konudan çıkarılabilecek büyük bir kısım, aynı zamanda da bu mükemmel rol yeteneği ve duygu değişimi ihanetinin uzun süre yeraltında kalmasını sağlıyor. Filmden çıkardığım anlam, duygularını ve düşüncelerini duruma göre kontrol edebilmeli, yapmak istediğin ve söylemek istediğin şeyleri gerektiği zaman içine saklayıp poker yüz ifadeni bozmadan ve darılmadan, gücenmeden, işine devam edebilmek soruşturmada çok önemli bir etken. "Duygularımı gerçek tutarım, bu yüzden işe yararlar."
    Seven: Filmde dedektiflikte tecrübenin ve sükunetin ne kadar etkili olduğunu konu alan bir çok bölüm mevcut, yaşlı bir dedektifin bazen durumları eski yollardan çözmesi gerekebilir, bir dedektif yaşlandıkça asla gerilemez, tam tersi zekası daha da sivrileşir ve yıllarca çözmüş olduğu bütün o olayların tecrübelerinden yararlanır.
    The Departed: Dedektif büroda köstebeklerin olabileceği, bu köstebeklerin çok tehlikeli bir hal alabileceği, hatta bazen bütün operasyonu yönetebileceğini konu alan bir film. Yozlaşma dünyanın her yerinde olduğu gibi çok özel ve gizli tutulması gereken dosyaların olduğu, belki de en büyük federal suçların engellenmesinin peşinde olan büroların içinde bile köstebekler olabilir ve işi bozabilirler, bazen bu köstebek hiç tahmin etmediğiniz, o temiz ruhlu adam olabilir, bazende asıl görevini yapan ve polisliği tam anlamıyla benimsemiş o adam, peşine düştüğünüz mafya liderinin yanında ellerini bağlayan adam olabilir.

• 3.2.1 - Vice Şehri'nde Dedektif Büroya bağlı olarak Vice Division'da görev yapmak için yeterli bilgiye sahip olduğunuzu düşünüyor musunuz? Dedektif olmak için gereken donanımları ve bunu karşılayıp karşılamadığınızı belirtin, detaylı bir şekilde.
    Vice Şehri'nde Dedektif Büroya bağlı olarak Vice Division'da görev yapmak için yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum, hayatımın tümü Vice Şehri sokaklarında geçti, bu şehirde yaşayan insanların davranış biçimlerini, alışkanlıklarını, şehir içerisinde hangi siyasal düşünceye, hangi ekonomik duruma sahip insanların ve hangi yapılanmaların genellikle hangi mekanlarda, hangi bölgelerde takılıp zaman geçirdiklerini biliyorum. Sürekli soruşturma dosyalarıyla ilgilenmeyi, soruşturma dosyaları hazırlamayı ve bu dosyaları enine boyuna inceleyip değerlendirmeler yapmayı seviyorum ve sevdiğim işte verimli çalıştığımı da. Dedektifliğin filmlerde, kitaplarda gördüğümüz gibi olmasından çok farklı prosüdürleri olduğu ve filmlerde gördüklerimizin ise ufak bir parçasının gerçek olduğunun bilgisindeyim. Her şeye gerçeklik olgusuyla yaklaşıp gerçeklikten uzaklaşmamayı fakat hayal kurup kurduğumuz düşüncelerle de hareket edebileceğimizi biliyorum. Gerçeklik olgusuna sahip olmanın ise bu işin büyük bir parçası olduğu düşüncesindeyim, reflekslerim, vücut dengem ve fiziki kabiliyetlerim adına sürekli egzersizlerimi yapıyorum, beslenmeme dikkat edip günde en az iki saat kitap okuyarak diksiyonum ve bakış açımı, teorik tecrübemi geliştirmeye gayret ediyorum. Dedektif olmak için gereken donanımları üstümde taşıdığımı ve bunu karşılayabildiğimi düşünüyorum.
  • 3.3.1 - Dedektif Büro'da çalışmak istemenizin temel sebebini ve nasıl bir dedektif olabileceğinizi, büroya ne gibi katkılarınızın olacağını açıklayın. Geçmiş görev sürecinizde(VCPD'ye başladığınızdan beri) dedektif olabileceğinizi düşündürten neler yaşandı? Tamamını anlatın.
    S1: Suç bilimine, suçun psikolojik aşamasına ilgiliyim, insanların neden suç işlediği, bu suçları işlerken nasıl yollara başvurduklarını ve onları bu suçu işleme durumuna neyin getirdiği konusunda kafa yorup bunun hakkında düşünmeyi, ilgilenmeyi ve problemin derinine inmeyi seviyorum, bu konuda pratik yapıyorum, dedektif büroda çalışmak istememin sebebi bu.
    S2: Olaylar üstünde düşünüp fikir yürütebilen, sahada ise bir o kadar aktif, sükunet ve olabildiğince soğukkanlılık ile olaylara el atabilen  bir büro çalışanı olabilirim. Göreve bağlılığımı ve şehrimize olan borcumu böylece ödeyebilir ve gösterebilirim.
    S3: Büroya hizmet verirken büronun mevcut işleyiş ve prosüdürleri dahilinde görevimi sürdürürken, suç dosyaları hakkında düzenli değerlendirmeler yapıp bu değerlendirmeleri briefinglere yararlı olması için benden sorumlu olan kişiye iletip briefinglerde ve çeşitli toplantılarda bu suçlarla ilgilenecek olan kişilere ya da devriye ekibine daha çeşitli bilgiler verip suçun daha hızlı engellenmesini sağlamaya yardımcı olabilir ve büronun bu alandaki çeşitliliğini arttırmaya yardımcı olabilirim. Yanısıra sahada ise aktif olarak çalışmak ve müdahalelerde başarılı olarak kendimi gösterebilir ve ülkeme bu yolla daha çok hizmet verebilirim.
    S4: Normal şartlar altında polis olma aşamasında dedektif olmak gibi bir hayalim yoktu, daha öncesinde orduda 75. Korucu Alayında görev yaptım, ordudan sonra yaşadığım boşluk aşamasında başka işlere adım atıp bu işlerde sıkıldığımı ve hayatın eski hareketli akışını özlediğimi fark edip polis departmanına başvuruda bulunmuştum, eski hareketli iş hayatını özlediğim için bu başvuruyu yapmıştım, fakat Commerce Merkez Bürosunda görev yaptığım süre boyunca devriye ekibinde bir çok olayla karşılaştım ve bu olayların derinine inip olayın arkasındaki asıl suçu kanıtlamanın peşine düşen farklı ekiplerin olduğunu ve bu ekiplerde benimde yer almak istediğimi fark ettim. Devriye ekibinde bulunduğum süre boyunca kanıtlanamayan ya da çete bağlantısı olan olayları dedektif büro ve aynı zamanda devriye ekibiyle ilgilenen teğmenimiz George Kennedy'e bir kaç soruşturma dosyası hazırlayıp ilettim, teğmen Kennedy'n bu dosyalarla artık büronun ilgileneceğini ve bu çalışmayı beğendiğini söylediğini görünce bu işi çok daha iyi şekilde yapabileceğimi fark ettim, büroda çalışmak istemem konusundaki içimde bulunan kıvılcımı bu durum alevledi.

• 3.4.1 - Göreviniz gereği 6 ay boyunca başka bir ülkede yaşamanız gerekiyor, tepkiniz ne olur? Göreviniz gereği 2 ay boyunca bir çetenin içine sızıp onlardan birisi gibi davranmalısınız ve yüksek riskli bir iş. Tepkiniz ne olur? (İki soruyu da açıklayın)
    S1: Görev altında koşul, yer ve zaman değişimine alışkın birisiyim, herhangi bir aile bağlantım ve hayatımı bağladığım bir insan olmadığı için stabil bir yerde görev yapmak zorunda değilim, görev değişimlerine koşul ve şart değişimlerine 75. Korucu Alayında yaşadıklarımdan alışkın ve hazırlıklıyım. Bu süre altı ay ya da bir yıl da olabilir, bundan daha uzun süre de olabilir, başka bir kültüre çabuk alışabilir, bu kültürü görev gereği benimseyebilir ve oyunu buna göre oynayabilirim. Diğer görevler benim için nasıl "görev" ise, bu görevde aynı niteliği taşır ve benim için "görev" klasmanından dışarı çıkmaz, görev görevdir ve buna tepki verilmez, emir yerine getirilir, hayatımın geçmiş dönemlerinde edindiğim tecrübelerden bunu öğrendim ve bu felsefe ile hayatımı sürdürüyorum.
    S2: Bu görevde gizli polis olarak çalışmanın verdiği bir sorumluluk ve olağanüstü bir hassasiyet ile hareket etmek gerektiğinin bilincindeyim. Gerçek duygularımızı belli etmemek için poker suratı takınarak, beden dili ve mimiklerimize dikkat ederek bu görevi idame ettirmeliyiz. Onlardan biri gibi davranmak ise sağlam bir beden ve buna bağlı çalışan sağlam bir psikoloji gerekiyor, onlardan biri gibi davranmamız için iyi rol kesebilmeli, kendimizi ve dilimizi tutmalı, hatta en iyi rolü kesebilmek için duygularımızı belirli süre için gerçek tutmamız dahi gerekebilir. Bu görev büyük bir hassasiyet ve sorumluluk gerektirir ve aynı zamanda beni heyecanlandırabilecek bir durum olabilir.

• 3.5.1 - Uyuşturucular hakkındaki bilgilerinizi yazın. Daha önce aldığınız uyuşturucu eğitimleri ve seminerleri varsa belirtin. Maddelerin türleri ve nasıl yapıldığıyla ilgili net bilgi sahibiyseniz belirtin.
    Bir kaç kez uyuşturucuya karşı bilinç projelerinde yer aldım ve Çete ve Narkotik biriminin verdiği seminerlere katılıp uyuşturucu hakkında resmi bilgi aldım. Hangi uyuşturucunun nasıl içildiğini, beyine olan etkisini ve hangi hormonları salgılattığını biliyorum. Amerika sınırlarında da yasal sınırlar dışarısında da hangi uyuşturucuların tüketildiğini ve internet üzerinden okuduğum bilgilerle en çok hangisinin ticaretinin yapıldığını biliyorum.

Esrar: Cannabis,Marijuana,Kendir,Yabani Ot,Haşhaş

Hint keneviri adlı bitkinin tomurcuklu olan bölgelerinden, yaprak kısmından ve sap kısmından katı veya sıvı olarak oluşturulabilir. İndica ve sativa olarak iki temel tür altında ele almak gerekirse, sativa, uzun ve ince biçimiyle gündüz kullanımı için indicaya oranla daha uygundur, etkileri içinde yaratıcılığı, aktifliği arttırıcı, 'up' hormonları vücutta salgılar. İndica, daha kısa ve geniş yapraklarıyla sativadan ayrılır, daha uyku haline sokacağı ve rahatlatıcı etkenleri sebebiyle gece kullanımı için sativaya oranla daha uygundur, sativaya oranla badtrip durumuna yol açması daha muhtemeldir.

Heroin: kriko, çöp, at, drake

En çok bağımlılığa yol açabilecek potansiyele sahip uyuşturucu türü, haşhaşın kurutulmuş özünden kimyasal maddelerle oluşturulur. Suda hızlı çözünebildiği için (aynı zamanda kanda) damardan şırınga ile enjekte yöntemi daha çok tercih ediliyor. Burundan da çekilebilir, sigara şeklinde de içilebilir. Eroini bir çok maddeyle karıştırdığında yüksek risk oluşturabilecek problemlere yol açabilir, overdose ihtimalini yüzde yüz derecesinde arttırabilir. Genellikle un, kafein, tebeşir.

Kokain: kar/beyaz/tokyo/un/darbe/cola(coca cola'dan)/pul/crack

Koka ağacı yaprağından elde edilen sistemimizde en hızlı yayılan uyuşturucu türü. İnsanlar bu maddeyi daha fazla uyanık kalmak, daha yüksek performans göstermek için kullanabilir ve etkisinden sonra tekrar ayn performansı ve hazzı arayacakları için tekrar kullanarak bağımlı duruma düşerler, bağımlığından kurtulunması en zor maddelerden biridir. Yan etkileri saymakla bitmemekle birlikte(sara nöbetleri, epilepsi, bağımlılık, zihinsel bozuklukları tetiklemesi vb.) piyasa değeri yüksek ve saflık oranı arttıkça fiyatı da aynı oranda yükselmektedir.

• 3.6.1 - Silahların yapımı, birleştirimi ve silah imalatı hakkında bilgi sahibiyseniz belirtin. Hangi yollarla nasıl silah sokulabildiğini ve satıldığını anlatın.
    S1: İllegal silahların yapım ve birleşimi genellikle bir kaç merkezden olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerine bir nevi pompalanıyor ve silahların yapımı genellikle usta-çırak ilişkisiyle ilerliyor. Silah imalatı ufak belirli resmi tabancaların çizimlerine ayak uydurularak, o çizimleri kopyalayarak ya da örnek alarak taslağının hazırlanmasından sonra materyaller üç boyutlu yazıcılarda(bazen ise el yapımı) çıkartılıp , kabza, tetik, yay, üst çekiş vb. teker teker birleştirilip, gez ve arpacık uyumu ayarlanılıyor ve sonunda silah oluşturuluyor.
    S2: Bir ülkeye silah sokmak ve bu silahın dağıtımı, politik, askeri ve ekonomik yozlaşmanın derecesine bağlı olarak değişiyor. Bir ülkeye silah sokmanın binlerce çeşitli yolu olmasıyla birlikte genellikle tercih edilen, Meksika sınırı(Amerika için), havayolu şirketlerinin anlaşmaları, aranmayan, gözardı edilen kişisel uçakların ülkeye girişi, kaşesi basılmış aranmış olarak gösterilen ve gemi yoluyla gelen konteynırlar olabilir. Satışlar ise silahı ülkeye sokan insanların ülkede halihazırda yaşamakta olan adamları ve o adamların bağlantıları ya da organize suç örgütlerinin birbirleri ile olan anlaşmaları aşamasında yüklü miktarda alım satım yapılabilir veyahut sokaktaki tekel satıcılara ulaştırılabilir, genellikle referans ve yer altındaki tanınırlıkla yürüyen satış yöntemleri tekel satış yöntemleri de mevcut.

• 3.7.1 - Tüm dünyada hakim olan çete ve mafya kültürleriyle ilgili tüm bilgilerinizi yazın. Cosa Nostra, Omerta, Mara Salvatrucha 13, Crips, Bloods, Norteno, Sureno, Yakuza, Triad, On Emir gibi terimleri ve kavramları bilginiz dahilinde açıklayın.
    Cosa Nostra: Cosa Nostra, yüz yıl öncesinden beri ortaya çıkmış olan "mafya" kelimesinin bir süre tam karşılığı oldu. Genellikle "Sicilya Mafyası" olarak da bilinen bu yapılanma dünya üzerinde uzun süre boyunca "suç" kavramının tam karşılığı olarak devam etti. Dünyanın en ünlü, en zengin, en çok politik güce sahip olan gangsterlerinin ise Cosa Nostra prensibini ve Omerta kanunlarını benimsemiş olması ise, bu organın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor(Vito Cascio Ferro, Al Capone, Lucky Luciano, Vito Genovese). Kesin ve çok sert emirlere yönetilen bu organizasyon hedeflerine ve yeraltı dünyasının en büyük köşesine imzasını attı.

Omerta: Bernardo Provenzano gibi büyük bir organize suç babasının içinden çıktığı kanun, bütün bu büyük mafyaların bağlı olduğu Omerta onların hayatlarını bu yönde sürdürmelerini ve bu kanunlara bağlı olarak güçlenmelerini esas alıyor. Omertanın ikinci kez yenilenmesiyle birlikte adaptasyon süreci birleşti ve Omerta yok olmanın eşiğinden kurtulup küllerinden yeniden doğdu, bunun yanısıra emirleri de elbette güncellendi.
    Güncel Omerta Kanunları:
    1-Aileyle tanışmak için referans gereklidir, hiç kimse kendini aileyle direkt olarak tanıştıramaz.
    2-Dostlarının eşlerinden uzak dur.
    3-Polisleri politik güç olarak gör ve onları satın al.
    4-Bar ve klüp ve eğlence mekanlarını satın al.(Bar ve klüplerin artık boş yerler değil para kazandıran kapılar olduğunun kabul edilmesinin ardından değişen kanun.)
    5-Cosa Nostra için yaşamıyorsan, Cosa Nostra adına vakit harcamıyorsan, değersizsin.
    6-Toplu buluşmalara çağırılıyorsan bu bir testtir, toplu buluşmalara katılma.(toplu buluşmalarda basılıp tutuklanan onlarca Cosa Nostra üyesinden sonra güncellenen kanun)
    7-Eşlerin gözünden uzak dur.
    8-Yalan söylersen ölürsün.
    9-Onayın varsa her yerden para kazanabilirsin.
    10-Ailende veya çevrende polis varsa Cosa Nostra'ya çalışır.

Bu on emir Cosa Nostra'yı ayakta tutan güncel Omerta kanunlarıdır, çok sert ve keskin bir dille yazılmış, herhangi bir zaaf göstermeyen bu kanunlar mafyanın ayakta kalmasına en büyük etki barındıran etkendir.

MS13: Mara Salvatrucha 13, diğer adıyla MS-13, Birleşik Devletlerdeki en büyük hispanik çete problemlerinin başında gelir, o kadar büyük bir etki bıraktı ki günümüz başkanı Donald Trump MS-13 hakkında bir çok konuşma yaptı. MS-13 binlerce adam öldürme, gasp, hırsızlık, kaçırılma ve neredeyse bütün federal suçlara imza atmış olan bir örgüt. Bütün bu vahşetin içinde yaşayan MS-13 üyeleri içeriye kan görmeden "out" olamayacaklarının bilincindeler ve her şey bir düzen ile ilerliyor. 13-14 çatışmalarında ise büyük rol oynayan diğer bir oyuncu.

Crips: Her ne kadar tarih ilerlese de hala mavi ve beyaz kıyafetlerle takılan afro-amerikan kökenli suç örgütü, bütün diğer çeteler gibi federal yasaları alaşağı eden ve kendilerine ait bölgelerde hüküm süren, uyuşturucu ve silah ticareti sayesinde paraya para demeyen suç örgütü. Günümüzde Crips sadece bir sokak çetesi olmaktan öte, politikaya da el uzatabilen ve bir çok yozlaşmış polisi avuçlarının içine almış olan bir organizasyon. Stanley Williams ve Raymond Washington'n 1969-1971 arasında bu iki adam ittifak haline gelerek Los Angeles'de Crips'i kurdu.

Bloods: Afro-amerikan suç örgütü, kırmızı renk kıyafetleriyle, açık görüşlü, özgürlükçü davranışları ve Crips ile yıllardır süregelen rekabeti ile bilinir. Oldukça tehlike barındıran bu suç örgütü federal kanunları tanımıyor ve yüzlerce canın alınmasına sebep olmuştur. Uyuşturucu, adam yaralma, adam kaçırma, hırsızlık, gasp ve silah ticaretinin diğer bir oyuncusu. "We don't bleed nigga, we make niggas bleed blood".

Norteno: Norteños, Kuzey Kaliforniya'da takılan diğer bir hispanik kökenli çete organizasyonu, sürekli diğer yakaları kötülemeleri ve kabul görmemeleri ile bilinmelerinin yanı sıra kuzeyi Norte' olarak adlandırırlar ve sahiplenirler, en büyük rakipleri Sureno

Sureno: Sur 13 veya Sureños X3, Sureno güney yakasında faaliyetini sürdüren hispanik kökenli suç organizasyonu, sürekli birbirleri içerisinde savaş halindeler ve bu iç savaşın yanında Norteno ile de savaşları hiç durmuyor, sadece büyük baskınlar ve cezaevi süreçlerinde birbirleriyle savaşmayı kesip kısa süreli ateşkes durumundalar.

Yakuza: Yakuza, Japonya hükümetinin adlandırdığı ismiyle "şiddet grubu", Asya kökenli suç örgütü, bir çok parçaya bölünmüş, şehirleri paylaşmış olan suç örgütünün en büyük düşmanı Triad, yani Çin mafyası. Amerika'ya olan büyük göçler sırasında bir çok Yakuza üyesi hayatlarının devamını Amerika'da getirerek Yakuza'yı ülkemizde kurup icraatlarına yıllar önce başladılar. Bu bölünmüş suç örgütü Yakuza parça parça olmak üzere çok sayıda kuruluş ve isimin altında şiddet grubu olarak devam ediyorlar, sadece bir bölünmüş Yakuza'nın 20-30 bin civarında, en büyüklerinin ise 60-65bin civarında adama sahip olduğu tahminler arasında. "you don't fuck with Yakuza" [youtube=500]https://www.youtube.com/watch?v=rulaP5_mpmU[/youtube]

Triad: Kuruluşunda tam anlamıyla ütopik bir yaklaşım olan "suç özgürlüğü"nü esas alarak faaliyetlerine uzun süre devam ettiler ve günümüzde ise aktif olarak faaliyetini sürdüren Çin Mafyası Triad, yani "üçlü" Tayland/Bangkok'da Yakuza ile yıllardır savaşları devam ediyor.

Vory v Zakone: Rus hapishanelerinde örgütleşmeye başlayan ve ortaya çıkan suç örgütü, komünist rejimin feshedilmesinden önce hapishanelerde kurulan ve dövmeleriyle birbirini tanıyan bu insanlar kendilerine "Vor" yani "hırsız" ismini taktılar, tıpkı Omerta kanunları gibi, Vory v Zakone de kanunlarla yürütülüyor. Bir çok dövme ve bu dövmelerin bir çok anlamı bulunuyor.( Örn: Omuzlarda yıldız, kişinin kaptan olduğunu belirtir./Dizlerde ki yıldızlar, kimseye diz çökmediğini belirtir./ Ağına tırmanan örümcek, suç dünyasında yükselmeye başladığı, ağından aşağı doğru inen örümcek, gözden düştüğü veya kişinin başka bir hayat aradığını belirtir./ bunlar en bilindik dövmelerden bir kaçı.)
    Vory V Zakone Kuralları
    - Gerçek bir "Vor" olduğunda tüm aile ve yakınlarını reddetmelidir
    - Asla kendisine bir aile kurmamalıdır. Fakat bu madde, vor’un bir sevgiliye sahip olmasını engellemez.
    - Asla, hangi şartta olursa olsun, beraberinde hangi zorlukları getirirse getirsin çalışmamalı;
    suç yoluyla edindikleri ile hayatta kalmalıdır.
    - Diğer vor’lara maddi manevi destek verip yardım ederek vor komunitesine faydalı olmalıdır.
    - Diğer yoldaşların yaşadıkları, toplandıkları, saklandıkları yerleri bir sır olarak tutmalıdır.
    - Kaçınılmaz durumlarda, örneğin soruşturma altındayken, başka bir vor’un suçunu üzerine almalı; böylece diğer vor’a zaman kazandırmalıdır.
    - Kendisiyle başka bir vor arasında, yada diğer vor'lar arasında yaşanan anlaşmazlıkların çözülmesi için soruşturma meclisi talep edebilmeli; gerekli görüldüğünde bu tarz soruşturmalara şahsen katılmalıdır.
    - Meclise karşı koyan vor’un cezasını infaz etmeli, meclisce suçlu bulunan vor’un infaz edilmesi kararına karşı koymamalıdır.
    - Vor jargonu fenya’ya hakim olmalıdır.
    - Kayıplarını kapatamayacağı durumlarda asla kumar oynamamalıdır.
    - Yeni başlayan gençlere zanaati öğretmelidir.
    - Mümkünse farklı rütbe ve kesimlerden muhbirlere sahip olmalıdır.
    - Alkol alırken asla mantıklı düşünme becerisini kaybetmemelidir.
    - Kamu otoritelerine bulaşmamalı, kamusal aktivitelere yada herhangi bir organizasyona katılmamalıdır.
    - Kamu otoritesinin elinden silah almamalı, orduya hizmet etmemelidir.
    - Diğer vor’lara verdiği sözleri mutlaka yerine getirmelidir.

[/font]
  • 3.8.1 - Yukarıdaki soruda bahsedilen kültürlerin/örgütlerin Vice Şehrinde yaşayan bağlantıları varsa, saptamalarınızı ve Vice'daki grupları yazın.
    3.8.1.1 - YANIT Çin sokağında araçlarını saptadığım ve daha öncesinde raporunu tutup teğmen George Kennedy'e yolladığım dosyadan ötürü Triad olduklarını düşündüğüm(Çinli oldukları için) bir yapılanma söz konusuydu. Harici olarak Little Italy'de bulunan ve daha önce bir kaç suça imza atmış olan (adam yaralama) gibi Charles Attardi adında bir organize suç lideri hakkında konuşmalar departmanda ve sokaklarda çok dönüyor. Valachi Ailesini ise zaten sokaklarda herkes biliyor, bu kişiler italoa-american, benim gibi, İtalyanların nasıl olduklarını günlük alışkanlık ve hareketlerini göz önüne almam gerekirse bu insanların Omerta kanunları ile yaşıyor olabileceği ve güncel Cosa Nostra'ya bağlı olduklarını düşünebilirim, bununla alakasız da olabilir, sadece benim saptamam ve düşüncem buna göre.
  • 3.9.1 - Cosa Nostra geleneğiyle yönetilen bir aileye sızmamız gerekiyor ve İtalyan Amerikan Derneğine üye olmakla birlikte geleneklerini 2019'da olabildiğince yaşatıyorlar. Büronun bu görevi size vereceğini düşünürsek, hangi yöntemleri uygulamamız gerekir? Bu gelenekteki bir örgüte sızmaya çalışırken neleri dikkate almalıyız?
    Öncelikle zeka burada en büyük ölçü birimi, fakat bu zekayı karşı tarafa belli etmemek de en önemli husus. Cosa Nostra geleneği ile yönetilen bir aileye girmek için gidip başvuru formu doldurmuyoruz elbette, ne kadar aptal görünürsem bu o kadar artı olacaktır benim için, sahte bir hayat hikayesi hazırlamak ise en önemli hususlardan biri, nerede doğduğum ne yaptığım, orduya hizmet ettim mi? daha önce hiç evlendim mi? eşimin adı ney? nasıl bir hayat yaşıyorum? daha önce nasıl işlerde çalıştım? Sürekli olarak kendi kendime bu yeni hayatımı ve yeni rolümü aşılayıp kendi kendime sabah akşam içimden ve dışımdan bunu evde, arabada ve yalnız olduğum her zaman tekrarlayarak kendime bu yeni hayatı aşılamak hazırlık sürecim olur. Aynı zamanda İtalyan kökenli bir Amerikalı olduğum içinde bana güvenmeleri daha basit olacaktır. Daha sonrasında ise Omerta kanunlarından bihaber olarak rol kesmek önceliğim olacaktır, bunun için büronun önceden saptamış olduğu zayıf halkaların takıldıkları yerleri ve hobilerini ezberleyip onların takıldığı mekanlarda onlarla sıradan bir insan gibi tanışıp, hafif geri zekalı izlenimi bırakarak onların yanında takılmaya başlayabilirim, bu aşama aileyle tanışma aşaması, ilk kural "kimse aileyle kendini tanıştıramaz" bir referans gerekli, referans ise önceden saptadığım ve hayatını ezberlediğim ailenin zayıf halka üyesi. Büronun direktiflerinin yanı sıra bu sızma işi tamami ile rol kesme ve undercover karakterime alışma süreci benim sorumluluğumda olur, bunun farkındayım. Zayıf halkanın saptanması, kendime yeni bir sahte hayat hazırlamam, bu hayata kendimi alıştırmam ve zayıf halka ile tanışmamın ardından aileyle tanışma aşamasına gelene kadar ona çeşitli yalakalıklar, göze girme gibi çabalarımın ardından aileyle tanıştıysam, artık büronun bir sonraki direktiflerini yerine getirmeye hazır olacağım, buradan sonraki süreç büronun içerideki adamları olan benden ne istediği yönünde ilerler ve adımlarımı buna göre atarım.
  • 4.10.1 - Motor Kulübü(MC) özelliği taşıyan tüm gruplar(Dünyadaki en ünlüleri Hells Angels vb. gibi) işleyişlerini nasıl sürdürürler? Kulüp Üyeliklerinin kabulü, karar alma, "Masa" kültürü nedir? Açıklayınız.
    S1:Motor Kulüpleri suç organizasyonları arasında ilgilenmeyi en sevdiğim favori organizasyonlarından biri diyebilirim. Bu motosiklet kulüpleri tam anlamıyla bir "brotherhood" mentalitesiyle birbirlerini korur ve kollarlar bu ise onların zaafları. İşleyişlerini açık rütbelendirme sistemleri üzerine kurmuş bir halde ilerliyorlar, buna patch diyorlar, yani yeleklerindeki yamalar onların kim olduklarını ve neler yapabileceklerini belirleyen en büyük etiket.
    S2: Kulüp Üyeliklerinin kabulü yavaş bir süreç, kulübe girmek isteyen ve onlarla takılmak isteyen üyeler öncelikle support-hang-around tarzı takılıyorlar, kulübün tişörtlerini giyip kulübün basit işlerine koşmaya başlarlar, elbette bu süreçte "original" patchi taşıyan herkes bu "prospect" olarak adlandırılan çaylakları bir çok rencide edici ve kulüpten soğutucu hareketlerle irdeleyip onları bir çeşit test aşamasından geçirirler. Kimse onları kabul görmez ve kimse onlara saygı duymaz, prospectlerin tek motivasyon deposu ileride kardeşliğe katılıp onlarla bira içip onların arasında patchli bir yelek giyip oturmaktır ve gerçekten kabul görmektir. Kulübe alımlar bu şekilde ilerler ve yılmadan, bıkmadan, alınmadan, gücenmeden kulübün işlerine ve bütün o kötü muammelelere göğüs geren elemanlar olan prospect veya daha kötüsü hang-around takılan kişiler "church"de verilen kararlar sonucu yeleklerine patchlerini alırlar.
    S3: Masa diğer adıyla church president yamasına sahip kişinin düzenlediği ve original yamasına sahip olan üyelerin presidentin etrafında oturduğu, kulübün gelir-giderleri başında olan sorunları, bu sorunları kimin çözeceği, kısa ve öz şekilde konuşularak gereken durumlarda, hatta hemen hemen bir çok konuda oylamaya sunularak yapılan toplantı, son kararı president açıklar ve toplantıya son verir. 

4.1 SENARYO SORULAR
  • 4.1.1 - Dedektif Büro olarak bir olayın üzerinde çalışıyorsunuz ve Dedektif Amiriniz tarafından size bir mekanı/grubu izleme görevi verildi. Bu izleme sırasında kendinizi belli etmiyorsunuz ve içerden bir muhbir ile çalışıyorsunuz. Bu esnada, yerel polisler(Departman memurları) mekana geldi ve tüm takibinizi bozdu. Nasıl bir yol izlersiniz?
    Bu durum her ne kadar negatif bir durum olarak gözükse de izlediğim kişilere kendimi aklamam için bir fırsat olarak kullanabilirim. Bu durumda stress yapmak, polis ekiplerine zıt çıkıp onlara bağırmak ya da takibi bozduklarını, işime engel olduklarını söylemek, sinirlerine hakim olamayan ve bu işe layık olmayan bir insanın yapacağı şeylerdir. Asıl bunları yaparsam bütün işi kendi kendime mahfetmiş olacağım. Bu durumlarının en başında elbette amirimin içeride ben olduğumu, muhbirimin(eğer açıkladıysam) kim olduğunu devriye ekiplerine çoktan bildirmiş olması gerekir, ancak eğer bildirilmediyse de bu durumu içeride kendimi ifşa etmemek için ve kendimi aklamak için izleyeceğim yöntemler bellidir, polisler işlemleri gerçekleştirirken onlardan uzak durmak, belki de çekindiğimi belli etmek, onlarla aynı karede bulunmamak, izlediğim kişilerin verdiği tepkilerle benzer tepkiler vermek ve izlediğim o kişilerin beden dillerini aynalama yöntemiyle taklit ederek onların yanında kamufle olmak. Bu sayede belki de önceki izleme yöntemimdense bu yolla daha çok bilgi edinebilirim.
  • 4.2.1 - Valachi Ailesiyle ilgili önemli bir istihbarat aldınız ve şu anda amirlerinize ulaşamıyorsunuz. İstihbarat doğrultusunda bu örgüt şehre yüklü miktarda uyuşturucu getirecek. Nasıl bir yol izlersiniz?
    Amirlere ya da diğer rütbelilere ulaşamadığım durumda tüm sorumluluk benim üzerimde kalıyor, hızlı bir şekilde bu istihbaratı eğer doğruladıysam önemli noktaları not alıp departmanda güvendiğim diğer ekip arkadaşlarıma bildirir ve onlarında bilginin dahilinde olmalarını sağlarım, bunu yapmaktaki amacım onlarında bu görevde benimle birlikte çalışarak birlikten kuvvet doğurmak ve onlarında edindiği diğer istihbaratları paylaşabileceklerini sağlamak. İstihbaratı hep birlikte doğrulamak, yaşanacak uyuşturucu sevkiyatının yerini ve zamanını araştırmak ve bilgisini elde etmek için güvenilir muhbirleri, gizli polisleri işin içine sokmak ilk aşama olacaktır. Sevkiyatın yer, zaman ve ne şekilde olacağını öğrendikten sonra yakın birimlerden ve kendi dedektif büromuzdan teknoloji yardımı almak, bölgeyi ve o bölgeye giden yolları, Valachi ailesindeki hangi üyelerin bu sevkiyata dahil olabileceğini, kimlerin orada olacağı adı altında ekip arkadaşlarımla birlikte çalışıp varsayımlar üzerinden en mantıklı olan yöntemi kendimizi taslak olarak almanın ardından, baskını ne zaman, ne şekilde, hangi diğer birimlerin desteği ile birlikte yapacağımızı tartışırız, yani konu üzerinde plan kurarız. Uyuşturucu sevkiyatlarının hemen ardından mal bir yerde depolanıp bekletilmez, bir çok kola ayrılır ve izi sürülemeyecek şekilde şehrin dört bir yanına dağıtılır, bütün bu dağıtım ve kollara ayrılma olayları yaşanırsa işimiz yüze yüz oranla zorlaşacaktır, bu yüzden sevkiyat 1.elden 2.ele geçme aşamasında basılmalı ve bütün olaylar kaydedilip bütün deliller sıcak tutularak suç üstü yapmak en mantıklı yol olacaktır. Bu aşamada delillerin ve olayın raporunun çok hızlı bir şekilde tutulması önemli, şüphesiz 24-48 ve 72 saat delillerin en sıcak ve en taze olduğu, hafızaların olayı en net şekilde hatırlayabildiği süre zarfları olduğu için, delil raporları, olay yeri incelemesi, kişilerin incelemeleri ve kişiler üstünde yapılacak olan işlemler hızlıca halledilmelidir.
  • 4.3.1 - Temple'da bulunan siyahi çete ve El Corona'daki Motor çeteleri arasında önemli bir suç istihbaratına ulaştınız. İki grupla ilgili de elinizde önemli cinayet delilleri var. Dosyayla ilgilenme görevi size verildi ve tam yetkilisiniz. Ne yaparsınız?
    Tam yetki bana aitse ilk yapmam gereken bir soruşturma dosyası oluşturarak bütün bilgileri oraya dökmek olur, ikincisi ise soruşturma dosyasıyla uğraşacak bir ekip oluşturmak, departman içerisinde güvendiğim mesai arkadaşlarımdan ufak bir ekip oluşturup görev dağılımlarını yaparak olayı her yönden inceletip en hızlı ve en doğru yöntemle çözmemizi, anlamamızı sağlayacak bu ekibi yürürlülüğe geçiririm. Temple'da bulunan siyahi çete organizasyonu ve El Corona'daki Motor çetelerine bağlı olarak bildiğimiz neler var? Bu gruplar ya da bu gruplara bağlı olan kişiler hakkında daha önce hangi kayıtları tutmuşuz? Bunların hepsi için bir liste hazırlayıp arşivden bu dosyaları çıkartıp ekibimle teker teker bildiklerimizi paylaşarak bildiğimiz her şeyi ufak notlar halinde yazdığımız bir duvar ayırarak kişilerin teker teker fotoğraflarını ve onları tanımlayan basit özelliklerini, bu organizasyonlar içerisinde hangi konumlarda bulunduklarını bu duvara yazıp bir "chart" oluştururuz. Bu durumda elimizde olan en ufak bilgi bile bizi büyük bir yere götürebilir ve bunların hepsinin bir bütünün parçaları olduğunu unutmamamız ve buna göre hareket etmemiz gerekir. Öncelikli iş elimizde bulunan bu cinayet delillerini yönetmek ve kullanmak amacıyla bütün bu delillerin gösterdiği okların peşine düşmek olur. Teker teker SWAT biriminin de yardımıyla ev, işyeri ve mekan baskınları yapılarak bu kişiler toparlanıp gözaltına alınır ve savcılıktan izinleri çıkartılır. Eğer cinayeti işleyen kişilere ulaşamıyorsak oluşturduğumuz chartı ve eski bilgilerimizi kullanarak onların bağlantılı olduğu kişileri yakalayıp bilgilerinden faydalanmak güzel bir yöntemdir. Sonuçlar bizi örgütün köküne kadar götürebilir.
  • 5.4.1 - Şehri kontrol eden suç örgütleri sizin peşinize düştü çünkü onları çok fazla rahatsız ettiniz. Ne yaparsınız?
    Eğer bu örgütler bir dedektifin peşine düşüyorsa en büyük hatalarından biri bu olur, çünkü hedeflerine odaklanmış bu kadar kinlenmiş ve odaklanmış haldeyken kırıntıları kaçırabilirler. Bu noktada üstlerime bu durumu bildirip bu olayın incelenmesi için gerekli olan soruşturma dosyaları açılıp gerekli evrak işleri halledildikten sonra bu durumun potansiyel yozlaşmış polislerden uzak tutulmasını arz etmek durumundayım. Çünkü şehri kontrol eden bu örgütlerin polis departmanında da üyeleri olabileceği bir gerçek. Bu dosya için ufak bir ekip bilgilendirilmeli ve bir tuzak operasyonu hazırlanmalı. Tuzak kurmak bu işin farklı bir boyutu ve bunun için derinlemesine bir plan yapılmalı, bu tuzak bizi tabiikide direkt olarak en başa götürmeyecektir çünkü dedektiflerin peşine takılması emredilen kişiler genellikle oluşum hakkında çok büyük bilgilere sahip olmayan tetikçilerdir. Elbette bu durum olayın akışına göre yapılabilecek planlarla ilerleyen bir durum olacaktır. Genel olarak izleyeceğim yol bu şekilde olur.
  • 4.5.1 - Valachi Suç Ailesiyle ilgilenme görevi tamamen size verildi. Tek tek izleyeceğiniz yolları ve yöntemlerinizi belirtin.
    Valachi Suç Ailesi şehirde oldukça yoğun politik güce sahip olan bir suç ailesi, bu yüzden bu olay için maksimum titizlik izlemem gerekir. Departmanda görev yapan ne kadar az kişi bu görevin bana verildiğini bilirse şansım o kadar yükselir, bu olay açıkta konuşulacak, bir çok insanın fikirinin alınacağı bir durum değildir çünkü ne kadar fazla insan bu sorumluluğun üstümde olduğunu bilirse yayılması ve departman dışına çıkması o kadar kolay olur, bu tamamiyle bir önlem meselesi.
    İlk olarak görevi kabul etmenin ardından bu olay için ne kadar bütçe gerekeceği, hangi teknolojilerin kullanılacağı, kimin göreve dahil edileceğini hazırlar ve bu görevi bana veren ilgili makama bu açıklamaları yapar ve belirlenen bütçe, teknoloji, ilgili personel alımı için ilk taslağı veririm.
    İkinci olarak aldığım ekipman, bütçe ve kurduğum ekip ile birlikte aşama aşama arşivlerden Valachi adına taşınan bütün bilgileri toplayıp masaya yatırır ve bu bilgilerin tamamen somutlaştırılıp bilgi sahibi olduğumuz her bir kişi adına rapor çıkartılması için bir manifesto yayınlarım.
    Üçüncü olarak ekipte bulunan herkesin görevini anladığını teyit eder ve ekipman ve bütçe yönlendirmesini en mantıklı yola göre yönlendiririm.
    Dördüncü olarak başlangıcı verip, ikinci maddede kararını verdiğimiz izleyeceğimiz yöntemleri tek tek hayata geçirmeye başlarız.
    Beşinci olarak bu denemelerde yaptığımız dönütleri hazırlaması için görevlendirdiğim kişiler hangi yönteme başvurduğumuzda hangi dönütü aldığımızı tamamen gerçekçi bir şekilde hazırlar ve bu raporu okuyup denemelerde aldığımız sonuçları ele alarak planın devamını kurarız.
    Altıncı olarak bulunduğumuz girişimlerde aldığımız dönütler üzerine kurulan plana sadık kalıp başarıya ulaşırız.

Bahsettiğim girişim ve denemeler alacağımız istihbaratlar dolayısı ile değişken durumlardır. Valachi ailesi adına çalışmak için göndereceğimiz bir kaç undercover polisten elde edeceğimiz bilgiler, Valachi ailesinin üyelerinin takıldığı mekanların izlenmesi için görevlendirdiğimiz diğer polisler, mekanlarda sıkça takıldıkları ve oturdukları masalara veya bulabileceğimiz en gizli yere yerleştireceğimiz böcekler sayesinde alacağımız ses kayıtları, bu ses kayıtlarının sonucunda edindiğimiz bilgiler, bütün bu yöntemler ve bu yöntemlerden edindiğimiz sonuçlar, bizi kuracağımız plana hazırlayacak olan sonuçlardır, yukarıdaki altı adım ise bu sonuçlara göre yapılacak planları gösterir. Bu altı adım alınan dönütlere göre artış gösterir.

5.1 ONAY BÖLÜMÜ
5.2.1 - DETECTIVE SUPPORT AND VICE DIVISION Sınavı dahilinde yazdığım bilgilerin tamamen bana ait olduğunu ve bilgim dahilinde hiç bir bilgiyi saklamadığımı kabul ederim. Bu formu imzalayarak, formdaki bilgiler hakkında ve işe alım sürecimle ilgili, hakkımda yürütülecek her türlü araştırma ve soruşturmayı kabul ediyorum. Araştırmalar sonucunda vermiş olduğum yanıltıcı bilgilerden dolayı hukuki sorumluluğum doğabileceğini bilerek ve öngörerek bu formu onaylıyorum. İşe alınmam durumunda vermiş olduğum bilgilerde sonradan ortaya çıkabilecek bir eksik veya yanıltıcı bilgi nedeniyle, herhangi bir açıklama gerekmeden işten çıkartılabileceğimin bilincindeyim. Bu formu doldurarak işimin gerektirdiği her türlü sorumluluğu özen göstererek yapacağımı kabul eder ve üstlerimin kararlarına hukuk içerisinde oldukları sürece sadık kalacağımın sözünü veririm.
5.2.1 - Tam isim(ikinci isim dahil): Leonardo Felix Brooks
5.3.1 - Tarih: 29/12/2019 00:00
5.4.1 - İmza:

SINAV BİTMİŞTİR, İLETİ OLARAK GÖNDERİN. //BU FORMA YANITLA YAPMAYIN, MANİFESTO'YA YENİ PM OLARAK GÖNDERİN.//

Not: Bilgiler pek çok film, polisiye kitaplar, psikolojik kitaplar, gerçek sokak hayatı, oyunlar, internet araştırmalarım ve benzeri alanlardan geliyor, yazılan her bilginin bir arka planı var, kullanmak isteyen arkadaşlar için bir kısıtlama yok, iyi forumlar.
« Son Düzenleme: 03.06.2020 15:40 Thorin »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok