Konu: [18.02.2020] Brian Cosworth Şikayet.  (Okunma sayısı 314 defa)

#0 - 18.02.2020 21:01
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Brian Cosworth @Preggesive
Olaya dahil olan şahit karakter adı: @Alberto35 @SafaWithHRP
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 18.02.2020 19.28

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: 3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Sokağımızda olan bir kaç rolden ötürü kişiler sokağımızı bastılar ve 2 kişi onlardan yaralandı. Bizde yaralandık ve yerde yatarken Brian Cosworth adlı oyuncu yanındaki arkadaşına beni direksiyona oturt diyerek arkadaşına araca bindirmesini söyledi. Kişiler rolünü yaptılarmı bilmiyorum ama yapmadıklarını hatırlıyorum yapsalardı SS'lere yansırdı kişi direk aracının yanında çömelerek bi süre bekledi ardından araca bindi ve gaza yüklenip olay yerinden uzaklaştı aracında tek başındaydı yaralı haldeyken.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Ek açıklamalar(varsa): Gereken cezanın verilmesini istiyorum kişinin yaptığını doğru bulmuyorum yeni vurulup direk aracın direksiyonuna geçmeye çabalaması ve direk gaza basıp ortamdan ayrılmaları doğru değil bana kalırsa kişinin Powergaming'den ceza alacağını düşünüyorum. SS'lerde gizlediğim şeyler özelim olduğundan ve PM olduğundan blurladım eğer yönetim isterse özelden atabilirim.

#1 - 18.02.2020 21:07
Şahitliğimi onaylıyorum. AFK durumundaydım, oyuna döndüğüm gibi ateş altındaydım, AFK'yken de sıktı mı tam olarak bilmiyorum fakat geri kalanı benim de chatime yansımadı.

#2 - 18.02.2020 21:50
Ekran görüntülerinde görünmekte ve rolde yer aldığım için buraya birkaç şey yazmaktan sorun olacağını düşünmüyorum, ekstradan kafadaki soru işaretlerinin şekillenmesinde yardımcı olabilir.

Brian Cosworth karakterine karakterim Eduardo tarafından yardım edildiğini net olarak hatırlamaktayım, ekran görüntülerine keşke sahip olsaydım fakat olay anında dört bir yandan kurşun yemekte olduğumuzdan dolayı olayın heyecanıyla hiçbir görüntü alamamışım. Brian karakteri rol sırasında omzundan vurulduğunu belirterek yardımcı olmamı istedi, o sırada kafama sarılı olan bandanayı rolsel olarak omzundan geçirip sardım bir nebze kanamayı durdurması için. Olayların yaşandığı yer bir açıdan sizin yoğunlukta olduğunuz bir bölge olduğundan dolayı hızlıca terk etmek için Brian karakteri kendisini aracına bindirmem için yardımcı olmasını söyledi, o sırada bölgede bulunan sivile uzaklaşmasını söyleyip geri dönüp kişinin koluna girip destek olduğumu hatırlamaktayım, bunları yaptığımın teminatını verebilirim, kişi yalanlamayacaktır. Gerekirse log kontrolüde yapılabilir, fakat dediğim gibi rolün geçmekte olduğu bölge ve imkanlardan ötürü kişinin aracını bir nebze olsa geçici tampon ile sürebileceğini varsayıyorum. Yine de yönetim kesin kararı verecektir.

(İkinci ekran görüntüsünde Brian'ın yazmış olduğu "Beni direksiyona oturt." yazısını görebilirsiniz.)
« Son Düzenleme: 18.02.2020 23:00 homohominilupus »

#3 - 18.02.2020 22:03
Ekran görüntülerinde görünmekte ve rolde yer aldığım için buraya birkaç şey yazmaktan sorun olacağını düşünmüyorum, ekstradan kafadaki soru işaretlerinin şekillenmesinde yardımcı olabilir.

Brian Cosworth karakterine karakterim Eduardo tarafından yardım edildiğini net olarak hatırlamaktayım, ekran görüntülerine keşke sahip olsaydım fakat olay anında dört bir yandan kurşun yemekte olduğumuzdan dolayı olayın heyecanıyla hiçbir görüntü alamamışım. Brian karakteri rol sırasında omzundan vurulduğunu belirterek yardımcı olmamı istedi, o sırada kafama sarılı olan bandanayı rolsel olarak omzundan geçirip sardım bir nebze kanamayı durdurması için. Olayların yaşandığı yer bir açıdan sizin yoğunlukta olduğunuz bir bölge olduğundan dolayı hızlıca terk etmek için Brian karakteri kendisini aracına bindirmem için yardımcı olmasını söyledi, kişinin koluna girip destek olduğumu hatırlamaktayım, bunları yaptığımın teminatını verebilirim, kişi yalanlamayacaktır. Gerekirse log kontrolüde yapılabilir, fakat dediğim gibi rolün geçmekte olduğu bölge ve imkanlardan ötürü kişinin aracını bir nebze olsa geçici tampon ile sürebileceğini varsayıyorum. Yine de yönetim kesin kararı verecektir.
Bir nebze haklı olabilirsin fakat bir kaç mermi yemişken tek mermi yemiş gibi davranması veya hepsi aynı yere gelmiş gibi davranması mantıklı değil diye düşünüyorum. Bir kişinin gövdesindeki en az zarar alacağı yerlere pompalıyla(saçmalı mermi) vurulduğunu düşündüğümüz zaman araba kullanmayı bırak ayağa bile kalkamıyor olması gerek. En kötü ihtimalle vücudunda oluşacak mermi yarasının sayısını tahmin edebiliyorsunuzdur. Bu bir yana, sadece tek bir kurşun(?) bile sol omzunda olsa acıdan kıvranması gerekir. Eğer hulk değilse tabi.

#4 - 18.02.2020 22:14

Brian Cosworth karakterine karakterim Eduardo tarafından yardım edildiğini net olarak hatırlamaktayım, ekran görüntülerine keşke sahip olsaydım fakat olay anında dört bir yandan kurşun yemekte olduğumuzdan dolayı olayın heyecanıyla hiçbir görüntü alamamışım. Brian karakteri rol sırasında omzundan vurulduğunu belirterek yardımcı olmamı istedi, o sırada kafama sarılı olan bandanayı rolsel olarak omzundan geçirip sardım bir nebze kanamayı durdurması için. Olayların yaşandığı yer bir açıdan sizin yoğunlukta olduğunuz bir bölge olduğundan dolayı hızlıca terk etmek için Brian karakteri kendisini aracına bindirmem için yardımcı olmasını söyledi, o sırada bölgede bulunan sivile uzaklaşmasını söyleyip geri dönüp kişinin koluna girip destek olduğumu hatırlamaktayım, bunları yaptığımın teminatını verebilirim, kişi yalanlamayacaktır. Gerekirse log kontrolüde yapılabilir, fakat dediğim gibi rolün geçmekte olduğu bölge ve imkanlardan ötürü kişinin aracını bir nebze olsa geçici tampon ile sürebileceğini varsayıyorum. Yine de yönetim kesin kararı verecektir.

(İkinci ekran görüntüsünde Brian'ın yazmış olduğu "Beni direksiyona oturt." yazısını görebilirsiniz.)
Şunu anlayamadım rol içinde ben kendim kolumdan vurularak rol yaptığımda sen bana karnımdan vurulduğumu belirttin tamam ona bir şey yok fakat bu kişi kendisi neresinden vurulduğunu belirtip direk araca biniyor ve gidiyor. Ermano size pompalıyla sıkıyor ve mantıken 2-3 el ateş ediyor pompalının bir fişeğinde rahat 30 saçma bulunduğunu düşünürsek o kişinin orada bacağı-kolu-gövdesi herhangi bir yerine geldiği için yakın mesafe halinde bu kişi halen ısrarla aracına binip sürüyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Beni vurdunuz ben yaralı rolü yaparak apartmanıma gittim ilerde kan kusma rolümü gerçekleştirdim. Sırf yaralı rolümden dolayı 1-.1.5 saat araç sürmedim fakat siz yerden kalktığınız gibi direk aracınıza koştunuz. Sizi yalanlayacak değilim ben SS'lerimde ne gözüküyorsa ona göre konuşurum sizin yaptığınız roller SS'ime yansımamış maalesef üzgünüm kanıtınız varsa atın.

#5 - 18.02.2020 22:18

Şunu anlayamadım rol içinde ben kendim kolumdan vurularak rol yaptığımda sen bana karnımdan vurulduğumu belirttin tamam ona bir şey yok fakat bu kişi kendisi neresinden vurulduğunu belirtip direk araca biniyor ve gidiyor. Ermano size pompalıyla sıkıyor ve mantıken 2-3 el ateş ediyor pompalının bir fişeğinde rahat 30 saçma bulunduğunu düşünürsek o kişinin orada bacağı-kolu-gövdesi herhangi bir yerine geldiği için yakın mesafe halinde bu kişi halen ısrarla aracına binip sürüyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Beni vurdunuz ben yaralı rolü yaparak apartmanıma gittim ilerde kan kusma rolümü gerçekleştirdim. Sırf yaralı rolümden dolayı 1-.1.5 saat araç sürmedim fakat siz yerden kalktığınız gibi direk aracınıza koştunuz. Sizi yalanlayacak değilim ben SS'lerimde ne gözüküyorsa ona göre konuşurum sizin yaptığınız roller SS'ime yansımamış maalesef üzgünüm kanıtınız varsa atın.

Elimden geldiğince o esnada yaptıklarımı bilgim dahilinde sizinle paylaştım, yöneticiler zaten gereğini yapacaktır. Kişileri vuran Ermano karakteri de benim belirttiğim gibi nerelerinden vurulduğunu yazabilirdi, bunu yapsaydı emin olun roller ona göre şekillenirdi. Evet, söyledikleriniz gayet mantıklı şeyler pompalıyla vurulup araç sürmesi çok abestir vesaire fakat içinde bulunulan durum ve yapılan tampon göz önüne alınırsa, çok ufak dahi olsa araçla şehir turu atmaktansa, araçla çok kısa mesafede bölgeden kaçıp bir yere sığınmasının mümkün olduğunu düşünüyorum. Shinichi karakteri bacağından vurulduğunu belirttiği için araç sürmesinin mantıksız olduğunu düşünerek o karakteri yan koltuğa doğru geçirip sürücü koltuğuna ben geçtim, fakat Brian karakteri omzundan vurulduğu için aracı küçük bir mesafede yerli-yerinde götürebileceğini düşündüm. Yine de sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum, daha fazla ekleme yapmayayım, arkadaş kendi savunmasını da eklesin, yöneticiler son kararı zaten vereceklerdir.

Buna ek olarak kişileri vuran Ermano Puccinelli karakteri legal bir karakter, sistemsel olarak bir birliğe dahil değil ve de eski karakteri sanırsam Deshawn_Crooklyn karakteri iletilerine bakılırsa eski 1369 block üyesi, bunu da belirtmekte fayda var.
« Son Düzenleme: 18.02.2020 23:05 homohominilupus »

#6 - 18.02.2020 22:25

Evet ben de bu detayı kaçırmışım. Yaralı durumdayken biri bana sol omzumdan vurulduğumu belirtti, Brian mıydı hatırlamıyorum ancak onun da en azından pm veya do ile bunu öğrenmesi gerekirdi. Herkesin de bildiğine göre büyük etkisi olacaksa eğer vuran kişinin bunu bildirmesi gerekir.

#7 - 18.02.2020 23:09
Arkadaşın birkaç rolden ötürü sokağımızı bastılar dediği şeyi açıklıyorum, uzun zamandır o mahellede yaşadığımız için ordaki arakdaşların yanına gidip yakın mahallelerde yaşadığımız için bir konuşma yapmak istedim, üstüne benim karakterime onun karakteri hakaret etti, üstüne ben de ettim ve sadece hakaret etmiş olmama rağmen beni orada silah çekip vurdular ki kurallarda bildiğim kadarıyla bu sebepler birini silah çekip vurmak için yeterli değil yani arkadaşlarım bu olaydan sonra mahalleyi bastılar lütfen bunları es geçmeyelim beni vuran karakterin adı da Quentill mi ne öyle bir şeydi şu an tam hatırlamıyorum, bu konuşmalardan hemen sonra crash yediğim için elimde ss leri bulunmuyor arkadaş da ona güvenerek öyle bir davranış yaptı sanırım....

#8 - 18.02.2020 23:15
Sözlerime başlamadan önce sizlere hak verdiğimi söylemek istiyorum, bu tür bir davranışı neden sergilediğimi soracak olursanız eğer; Çatışmanın gerçekleştiği mavi blokların birliğinizin aktif rollerini gerçekleştirdiği (onaylı/onaysız bilgim yok) hood'u olduğunu biliyordum. Siz orda sayıca bizden fazlaydınız, doğrusu Eduardo'nun ayakta kalabileceğini düşünmemiştim. Çatışmanın bitişinden sonra Shinichi_Okazaki ve Eduardo'nun tek bir arabayla dönecek olduklarını gördüm, sayıca bizden üstün olduğunuzu ve aktif birlik bölgesinde arabama binmeden öylece yaralı rolü yapmaya devam etmenin, işi aranızda yaralanmayan birilerinin bana tekrar saldırmasına hatta CK'ya kadar götürebileceğini düşünüp yaralı rolü ile çatışma bölgesini terk etmek istedim. Burada uzun mu uzun savunmalar yapıp birbirimizden nefret edercesine OOC tartışma yaratmanın bir anlamı yok. Admin tarafından verilecek karar kabulümdür.
« Son Düzenleme: 19.02.2020 02:27 Preggesive »

#9 - 18.02.2020 23:25

Evet ben de bu detayı kaçırmışım. Yaralı durumdayken biri bana sol omzumdan vurulduğumu belirtti, Brian mıydı hatırlamıyorum ancak onun da en azından pm veya do ile bunu öğrenmesi gerekirdi. Herkesin de bildiğine göre büyük etkisi olacaksa eğer vuran kişinin bunu bildirmesi gerekir.
Maalesef olayın heyecanından dolayı o an ortamda bulunan herkese teker teker bunu belirtmeyi düşünemedim. Eduardo karakterine /do üzerinden omzumdan vurulduğumu belirtmenin yeterli olacağını düşünmüştüm. Görüşünüze saygı duyuyorum.
« Son Düzenleme: 18.02.2020 23:34 Preggesive »