Konu: Araç Parçalama / Hurdalık Mevzusu  (Okunma sayısı 606 defa)

#0 - 07.02.2020 04:29

Öncelikle iyi geceler, aktif rol yapan neredeyse herkesin bildiği üzere sunucuda çalıntı araçların parçalanabileceği birlik kontrollü bir hurdalık bulunuyor. Birçok yönünden mantıksız ve yetersiz bulduğum bu hurdalıkla ilgili bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Hurdalığın aradığı araç listesi
Spoiler: GösterGizle

Bu liste tamamıyla kaldırılmalı. Çalıntı İnfernus götürdüğüm bir hurdalıkta yalnızca 10 adet aracın (Tampa, Sabre, Clover, Greenwood, Sunrise, Sentinel, Premier, Rancher, Huntley, Banshee) parçalanmak üzere kabul edilmesi (ki bu sıralamanın 10. hırsızlık seviyesine kadar tamamı sunulmuyor olmasıda var) ne kadar mantıklı? kara tahtada adı verilenler haricinde neden diğer araçların parçalanmasına müsade yok? merak etmekteyim. Sunucudaki her aracın parçalanmasına izin verilmeli. Parçalanacak araçlara ödenecek ücret aracın sistemsel satış fiyatı üzerinden bir yüzde olarak belirlenmeli. Ayrıca aracına kilit ve sigorta yükseltmesi yapmayan oyuncular için parçalanan araçların sahipleri tarafından tekrar kullanılabilmesi için belirli bir miktar para kesilmeli, araç her çalındığında ödenecek miktar arttırılmalı (aracın sistemsel fiyatına göre uygulanabilir)(sigorta sisteminin işleyişi ile ilgili fazla bilgiye sahip değilim eğer bahsettiğimle yakınsa son söylediğim kısmı söylemedim varsayın)

Hurdalığın çalıntı araçlar için ödediği para
Değiştirilmesinin taraftarıyım. 300$ Maymuncuk, 500$ Alet Çantası, 700$ Kapı açtırma ücreti (araba önceden parçalanmış/parçalanmamış farketmez parayı vermeden o kapıyı açtıramazsın) toplamda 1500$'a tekabül ediyor. Bunu göz önünde bulundurarak ücretlerin yeniden düzenlenmesini tavsiye ediyorum. 1500$'lık bütçe ile çalınan bir Premier'den (ilk 6 araç bu mantığa göre zararına çalınıyor) sadece 100$ kazanıyoruz. Kabul edilebilir miktarda ücret yalnızca 3 araçtan geliyor: Rancher (1900$) Huntley (2300$) Banshee (2600$)

Hurdalığın lokasyonu ve oluşum/birlik aracılığıyla tekelleştirilmesi
Bu öneri hurdalığın günümüz sahibi olan garaj ve birliğin üyeleri tarafından hoş karşılanmayacak veya desteklenmeyecektir farkındayım, ama yukarıda belirttiğim gibi listedeki ilk 6 aracın satışlarından gelen ücret arabayı çalmak için hazırlayacağımız sermayeye denk bile değil. Diyelim ki Maymuncuk kullanmadınız, 500$ Alet çantası 700$ kapı ücreti (tamirhanenin kapı açma yetkisi olan aktif bir çalışanını bulabilirsen) 1200$'a denk geliyor, bu da listedeki ilk 4 araç olan Tampa, Sabre, Clover ve Greenwood'tan herhangi para kazanamıyor olacağımız anlamına gelir. Kontağı açık bulunmuş araçlar gibi istisnai durumları saymıyorum, ki o durumlarlada her araba hırsızlığı yaptığımızda kolay kolay karşılaşmıyoruz. Hurdalık bir birliğe ait olmamalı ve her oyuncunun ulaşabileceği şehrin dışında bir alana taşınmalı.

Ek olarak
Hurdalığın Birliklerin ellerinden alınması mümkün değilse bile aldıkları komisyon miktarı azaltılmalı. En fazla 2600$ para kazandıran (Sunucuda bulunan 1-2 tane Banshee'yi çalabilirsen) hurdalıkta özellikle çalması mümkün olan ve kar getiren 3-4 model için bu denli yüksek bir komisyon kesilmesi doğru değil, arabaları keyfe keder veya hırsızlık yeteneğine +1 puan getirmesi için çalmıyoruz. Bu oyuncuların para kazanması için oluşturulmuş sistemlerden biri lakin oyunculardan çok o hurdalığın gate'ine sahip birlik ve tamirhane çalışanları işin kaymağını yiyiyor.

İyi kötü yorumlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum. Sağlıcakla kalın.

« Son Düzenleme: 02.03.2020 14:37 Preggesive »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 07.02.2020 04:43
destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 07.02.2020 10:49
Destek
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 07.02.2020 12:14
İlla birlik eli altında olacaksa kapı sistemle bağlantılı olsun, gişe mantığında para verip geçelim. Gün boyu orada beklediğimi hatırlıyorum, birlik üyeleri afk kalıyor ve bu can sıkıcı bir hal oluyor. İşlerimizi rolle hallediyoruz roller yarıda kalıyor, araç hurdalayamadığımız için satmadan başka zaman dilimlerinde araba çalıyoruz ve onları da satamıyor; zarar ediyoruz. Roller de tamamlanmıyor.

Konu DESTEK
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 07.02.2020 13:03
Tekelleştirilmeye hayır diyoruz!

Oyuncu veya yetkilinin yönettiği tamirhane v.s değil, bir hurdalığa sistem yapılır rol yapmak isteyen guest rp yapar karşısında biri var gibi ve ya captain vice gibi bot koyulur diyalog olur Y basarsın herif oto konuşur yani. Sen yine rolunu yaparsın, parçalatır gidersin. Şu an tek bir tamirhane'de ve aktif olmaması iyi değil. Onun yerine herkesin kullanabileceği hurdalık olabilir. Yine tamirhanelere kendini kanıtlayanlara parçalatma verilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 07.02.2020 14:39
DESTEKLİYORUM
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 09.02.2020 03:19
Tekelleştirilmeye hayır diyoruz!

Oyuncu veya yetkilinin yönettiği tamirhane v.s değil, bir hurdalığa sistem yapılır rol yapmak isteyen guest rp yapar karşısında biri var gibi ve ya captain vice gibi bot koyulur diyalog olur Y basarsın herif oto konuşur yani. Sen yine rolunu yaparsın, parçalatır gidersin. Şu an tek bir tamirhane'de ve aktif olmaması iyi değil. Onun yerine herkesin kullanabileceği hurdalık olabilir. Yine tamirhanelere kendini kanıtlayanlara parçalatma verilebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok