Merhabalar ben
Elvi$, çok çok çok önceden habercilik rollerini yapmıştım bir sunucuda çok eğlendiğim bir roldü tabi bu rolü yaparken çok fazla haberci arkadaşım vardı IC olarak ve onlarla güzel rollerim geçiyordu neyse rehberime geçiyorum..
Haber bulmak kolay bir iştir VCPD'nin sireni açık şekilde gittiği yerde bir olay vardır kesin.Mesela bu akşamki Ocean Bar'ın orada olan VCPD'nin çatışma rolünü örneklendirerek anlatacağım.
Polis karakterler olay/vaka sırasında agresif olabilirler çünkü orada stres altındalar rütbeliler yanlarında hata yapmak istemiyorlar bu yüzden olaydan çok uzak olmayacak şekilde uzak durarak kamerayla fotoğraf çekmek eğer isteyen var ise bana söyleyebilir "
çizgisiz kamera modu" ile kamerayla yakınlaştırıp F8 tuşuna basarak daha kaliteli çekebilirsiniz fotoğraf makinesiyle olanlar biraz kalitesiz çıkıyor doğrusu.
Fotoğraflarınızı çektiniz olay bitti herkes dağıldı ASGH rolleri vesaire de tamamlandı devriyelerine döndü VCPD de bulanan kişiler.Hemen olan fotoğraflarınızdan bir haber oluşturmaya çalışmayın kafanızdan sallarsınız haber içeriğini biraz sakin olun
habercilik sabır ve sakinlik işidir.
Kendiniz polis departmanına gidip lobiye memur çağırıp "
Halkla İlişkiler Yetkilisi"ni isteyebilirsiniz olaydan daha iyi verim alıp gerçeği haberinize yansıtmak için.Halkla İlişkilerde olan kişiyide buldunuz tamamdır diğer adıma atlayın o zaman.
Ropörtaj yapacağınız için Halkla İlişkilerle konuştuğunuz kişiye "
Bunları ses kaydına alacağım izin veriyorsunuz değil mi?" diye sorun çünkü ses kaydını gizli alamazsınız özel hayat gizliliği suçuna girer.Kişi olumlu yanıt verdi kişiyle olayla alakalı ropörtaj alacaksınız bunu da video ile chat'i ya da ss ile tutacaksınız.Halkla İlişkilerde olan kişi sizin sorularınıza kesinlikle cevap verecektir o yüzden olay hakkında
soru sormaktan çekinmeyin.Ropörtajı da tamamladığınıza göre son şey hayalinizdeki cümleleri satırlara doldurmak.Eğer
haber şablonunuz yok ise hiç girişmeyin bir fotoğraf atıp altına yazı yazmayın güzel bir şablon oluşturun ve ona yazılarınızı dökmeye başlayın.
Olayla alakalı çektiğiniz fotoğrafları güzel editlemeye bakın haberin içeriği kötü de olsa haberinizin göze güzel gelmesi lazım.Satırlarınızı da dolu dolu yazın bir paragraf yetmeyecektir uzatın da uzatın diyeceksiniz ki "adam bunu okumaya üşenir." üşenebilir gerçek haberler de böyle değil mi kaçımız tamamını okuyoruz.Uzatın da uzatın dediğim
boş kelimelerle değil olayla alakalı dolu dolu uzatın.Haberinizi güzel bir şekilde bitirdiniz ve paylaşmak kaldı.Kendinize bir sponsor belirleyin sponsor dediğim 250x300lük bir alana misal "Kanvers Distribütorship" reklam versin onun yanına da kısa kısa reklam aldığınız şirketle publa barla alakalı yazı yazın.Şey gibi "Üç kullanıcıdan 2si burayı tercih ediyor birisi de boş boş araba sürüyor" gibi saçma cümleler de kullanabilirisiniz.Tabi bu reklamları parayla yapacaksınız ki cebinize o kadar uğraştınız para girsin.
Lakin bir reklamın parasını 5.000$ dolar yapmayın.Ne kadarlık bir alana fotoğrafını koyacaksanız veya onunla ilgili bir şey yazacaksanız ona göre yapın bence
2.000$ dolar sınırınız olabilir maksimum.En az ise 500$ gibi ama bu fotoğrafı büyültmenizi çok şey yazmanızı vesaire isterse ya da bu VC'nin yaptığı büyük bir etkinlik ise büyük rakamlara ulaşabilir.
Nasıl haber toplayacağınız ile ilgili ne yapacağınız ile ilgili tavsiyeler verdim şimdi ise ne gibi haberler yapabilirsiniz diye örnekler vereceğim.
Her zaman "
SON DAKİKA" haberi yapmanıza gerek yok biraz sokağa çıkın ropörtaj yapın mesela ropörtajın konusu şu olsun "Bundan 20 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz" komik yanıtları bile koyun ropörtaj dolu dolu olsun.
Ya da ropörtajı şöyle yapabilirsiniz Ocean Bar ile anlaştınız ve sallıyorum Kanvers Bar ile anlaştınız sokağa çıkın ve insanlara Ocean Bar mı Kanvers Bar mı? diye sorun bunu değiştirip Ocean Bar'ın ve Kanvers Bar'ın eksikliklerini bize söyler misiniz? Gibi de değiştire değiştire ropörtaj yapmanız gerek.
VCPD'nin sirenle yaklaştığı olayların hepsi haber niteliği taşımayabilir.
Her gördüğünüzü haber yapmadan sakince ilerleyerek haber oluşturun.Vereceğim örnekler tavsiyeler bu kadardı ekleyeceğiniz şeyler olursa paylaşmaktan çekinmeyin yorum kısmına yazabilirsiniz iyi forumlar..
Elvi$