Görüşleriniz için teşekkürler öncelikle. Normalde sadece okumayı severim bu tür konuları ancak hemen araya girmenin doğru olduğunu düşündüm,
Bahsettiğiniz ortamlardaki rol kalitesi veya düzeyi biraz yönetim ve ortamı sürükleyen oyuncuların elinde olan durumlar. Örneğin 5 yıldan beri aynı ortamda hem öncü olan Roleplayarlar, hem de yönetim herhangi bir ilerleme kaydetmek istemiyor, diğer oyuncuları olduğu gibi bırakıyor veya olayı "ticarethane" olarak görüyorsa bir miktar evet, dediğiniz doğru. Ancak SAMP'ta aktif olarak 700-800'den fazla oyuncu varsa elbette 600'üne sırtımızı dönmek pek mantıklı olmaz ki bir süre sonra kendi içinde kalan küçük bir kitle de rol yapmamaya başlıyor. Yani en iyisi biziz, en süper biziz, süper olmayan herkesi atalım > 60 oyuncu rol yaparız diye düşünmek hata bir yerden sonra.
Ki bildiğimiz gibi hiç kimse harika rolcü olarak doğmuyor, önemli olan iyi niyetli ve "eğlenme" amaçlı platformda bulunan insanlar ki biz buna inanıyoruz. Eğlenmek, iyi rol yapmak, platformda takılırken keyif almak isteyen herkese kapımız açık. İyi rolcü olan ve uzun süredir yaptığı kültürün hakkını veren arkadaşlardan da öncü olmasını ve bahsettiğiniz ortamlardan gelen arkadaşlara, eğer ihtiyaçları varsa "doğruyu" göstermesini bekliyoruz. Yönetim olarak tüm uygulamalarımız ve kurallarımız buna dönük. Yanlış bir şey görürsek elbette uyaracağız.
Ancak birisi sırf şablonunu bozuk yaptı diye onu dışlamıyoruz, amacımız herkesin kurallarımıza ve konseptimize uyum sağlamasına yardımcı olmak. Yönetim olarak da kaliteli rollerin dönmesi için hem kural hem de bireysel çaba olarak elimizden geleni yapacağımıza emin olabilirsiniz.