Konu: Temel İhtiyaçlar - Yeni  (Okunma sayısı 136 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 12.01.2020 20:47
Oyunda bildiğiniz üzere pekte realist olmayan bir kirlilik sistemi bulunmakta, önceden de böyle bir AR-GE açtım ancak kafama takılan bir soru var. Açlık-susuzluk gibi rollere katkı sağlayacak sistemler eklenmiyorken, niye realist olmayan deodorant kullanıp giderdiğimiz saçma bir kirlilik sistemi ekleniyor? Bugün sizlere temel ihtiyaçlar hakkında biraz öneride bulunacağım. Madem gerçek hayatın rolünü yapıyoruz, bu gibi temel sistemler bence oyunda bulunmalı. Çünkü tıpkı Sims oyunları gibi oluşturduğumuz karakterin ihtiyaçlarını karşılayıp, hayatına şekil vermeliyiz.

-Açlık

Oyuna açlık barı eklenmeli ve tamamen realist bir şekilde bu bar düşmeli, eğer açlık barımız %0 olursa can barımızdan 5 dakikada bir -10HP gitmeli. Bu ihtiyaç sayesinde insanlar daha çok tezgahtarlardan yemek yemeye, yiyecek alışverişi yapmaya yönelecek. Ek olarak diğer Ev Mutfağı AR-GE'mde önerdiğim ev mutfağında geçerli olacak /mutfak komutu eklenirse, insanlar yemek pişirip karakterinin ihtiyaçlarını karşılayabilir.

-Susuzluk

Oyuna tıpkı açlık gibi susuzluk barı eklenmeli ve tamamen realist bir şekilde bu bar düşmeli, eğer susuzluk barımız %0 olursa can barımızdan 5 dakikada bir -10HP gitmeli. Eğer çok koşarsak bu bar daha hızlı düşmeli ve karakterimiz susamalı. Karakterlerimiz şehrin her tarafına dağılmış olan otomatlardan içecek temin edip ihtiyacını karşılayabilir.

-Yorgunluk

Karakterimizin bir yorgunluk barı olmalı, bu barın düşme süresi epey yavaş olmalı çünkü oyuncuları fazla sıkmamak gerek. Bu bar %30'a düştüğünde karakterimiz hızlı koşamaz, %0'a düştüğünde ise asla koşamaz ve zıplayamaz. Eğer karakterimizin tekrar enerji kazanmasını istiyorsak /uyu komutunu kullanmalıyız. Ancak /uyu'yu kullanmanın iki farklı yolu olacak. Eğer bir ev satın alıp-kiralayıp o evin içerisinde uyursak karakterimizin yorgunluğu direkt %100 dolacak, eğer dışarıda uyursak karakterimizin yorgunluğu %50 kadar dolacak. Bu sistem sayesinde insanlar ev kiralamaya veya satın almaya yönelecek ve realist bir ortam oluşacak. Çünkü gerçek hayatta neredeyse herkes bir evin çatısı altında barınmakta.

-Kirlilik

Kirlilik aslında dışarıdan baktığımızda kaliteli ve realist bir sistem gibi duruyor ancak sunucuda gel görelim ki bu durum böyle değil, oyunda bence bir kirlilik barı olmalı ve kirlilik barı %50'nin altına düştüğünde kötü kokmaya başlamalıyız. Kirliliği gidermek için iki farklı yolumuz olacak, ya evimizde duş alacağız ya da deodorant kullanacağız. Eğer evimizin banyosunda /yikan komutu ile duş alırsak bar %100 dolacak ancak eğer deodorant kullanır isek barın yalnızca %10'u dolacak. Bence sistemin böyle olması daha realist ve hoş olacaktır.

Aklıma şimdilik bu kadar geldi. Önerdiklerim sunucuya eklenirse cidden sunucu için yararlı olacaktır. Teşekkürler.

« Son Düzenleme: 16.01.2020 14:00 Emrorem »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 16.01.2020 14:00
AR-GE düzenlenmiştir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 16.01.2020 15:21
Fikirler gerçekten realistliği arttırmak açısından çok güzel ama uzun vadede bunlarla uğraşmanın oyuncuyu sıkacağını düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz şeyler rolünü isteyenin çok güzel bir şekilde yapabileceği şeyler. Düzelmesi gereken birçok şey varken sıfırdan bunlar için sistem yazılmasını gerekli görmüyorum, en azından şimdilik.
Desteklemiyorum :(
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 16.01.2020 15:49
Fikirler gerçekten realistliği arttırmak açısından çok güzel ama uzun vadede bunlarla uğraşmanın oyuncuyu sıkacağını düşünüyorum. Ayrıca bahsettiğiniz şeyler rolünü isteyenin çok güzel bir şekilde yapabileceği şeyler. Düzelmesi gereken birçok şey varken sıfırdan bunlar için sistem yazılmasını gerekli görmüyorum, en azından şimdilik.
Desteklemiyorum :(

Yorgunluk kısmı mantıklı olsa da diğerlerini desteklemiyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok