Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21355 defa)

#180 - 27.01.2021 07:17
Ban yememek için eleştri yapanların eleştrileri

Spoiler: GösterGizle

kadın rolleri hk. adlı konuya biraz sert bir eleştri yapınca yorumum silindi.(( Daha da yumuşatılmış bir şekilde kısacık bir şey yazdım sonra.)) Küfür, hakaret, aşağılayıcı bir laf da kullanmadım. Bir kaç kere daha yorumum silindi. Eleştrilere okeyiz diyorsunuz ama sert bir eleştri yapılınca da siliyorsunuz. Küfür yok, hakaret yok, aşağılamak yok. Sunucuyu sevmesem, eğlenmesem inanın oynamam. Zaten işe başlıyorum yarın pasifliğim artacak fakat forumda aktif olacağım. Oyuna giremesem bile forumda olurum. İçimden bir şeyler yazmak geliyor ama ceza alırım, yorumum silinir diye yazmak istemiyorum.

Platformda sadece erkeklerin var olduğunu sanarak(hatta silinen mesajlar çoğunlukla lisede arkada 4'lüde erkek muhabbeti çeviren üslup-seviyede oluyor) olduğunu unutup incisözlük jargonuyla seksist, argo içeren, bel altı çok fazla söylem bulunduran ve bolca cinsel içerikli rollerden bahseden mesajların silinmesinden daha doğal bir şey yok.

Online bir platformda, toplulukta, sosyal medya ağında, bir grup tartışmasında (okul, topluluk, kulüp, dernek vb. fark etmez) nasıl muhabbet ediliyorsa forum üzerinde de seviye bundan daha düşük olmamalı. Özel discord gruplarınızda konuşacağınız üslubu buraya taşımamalısınız. Bunun dışında söylenen tüm eleştiriler/eksikliklere zaten ellenmiyor. Yani üslup konusunda onlarca hata yapıp saçma sapan şeyler yazdıktan sonra "eleştiri yüzünden mesajlar siliniyor!111" olayına girmeyin. Üslubunuz yüzünden silinir, başka bir şey değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#181 - 27.01.2021 14:50
Oynadığım sunucuda uzun bir süre geçirerek buraya geldim, on bir ay kadarda helper kadrosunda kalmıştım... Ancak, yöneticinin burada ki yönetici kadar rol yaptığını ya da role önem verdiğini iki buçuk sene sonunda görmedim. Bu açıdan önde, hatta her sunucudan önde diyebilirim.

Kolluk kuvveti sadece bir tane var, VPD. Bunun yerine FBI ve SADoC'u da açarak bunu üçe katlayıp insanlara ekstra rol seçeneği sunmalısınız.

Bildiğim kadarı ile payday sistemi herkes için aynı. Hastane çalışanlarının paydayleri arttırılmalı ki sunucu da legal rol farklılığı oluşsun. Biliyorum, yazdıklarım AR&GE gibi oldu ancak olması gerekenler değil eksik yanları benim gözümde bunlar. Diğer yanları kesinlikle  :o. Her sokak başında bir rol görmek çok ama çok hoşuma gidiyor. Rol görmeyi özlemiştim denebilir.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary, rllyrïch, oflu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#182 - 28.01.2021 03:21
Markat ürünü satın almaya yönelikmiş gibi bir hissiyat oluşturması dışında bir sorun yok, bazı olaylar efsanevi derecede zorlarken öte yandan kitlenin gerçekten güzel olması ve AFK olayının olmaması, gerçek oyuncularla yapılan rollere duyulan hasreti de katarsak efsane bir ortam oluyor. Üst yorumdaki kardeşime de selam olsun insan rol yapmayı özlemiş. :) @geowic
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#183 - 28.01.2021 17:24
daha sunucuya geleli 3-4 gün olsa  bile çok eğlendim, rol çeşitliliği olsun, kalitesi olsun on numara beş yıldız. Admin kadrosunun  egosunun olduğunu düşünmüyorum oldukça sıcak kanlılar supportlar içinde aynısı geçerli hepsi çok iyi insanlar. :) :o
« Son Düzenleme: 28.01.2021 20:56 İzlandalı »
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#184 - 01.02.2021 20:35
Telefondan Yazdım!!!     Bayadır sunucuda bulunuyorum bayadır dediğim 7-8 ay galiba.
Açık ve net konuşayim ilk başladığımda otomotiv şirketindeydim sonra pasifliğimden dolayı giremedim, birlik kapanmış vs
sonrasında troll olarak oynayayim dedim ama Jackals 13'e girdim, ASGH oldum, CK oldum, NC hakkı verenler oldu NC attım. Hayatımda yapmadığım roller yapmaya çalıştım.
Latin rolü denedim, PD oldum, ASGH oldum. 1.5-2 senelik samp hayatımda bundan önce bulunduğum yerde sadece troll bulunan insanlarla kendimi harcadığımı hissettim. Buraya gelince farklı rollerle geliştim, level atladıkça kendimi gerçek bir oyuncu yerine koyuyorum.
Sunucuda sevdiğim şeyler çok, PD'nin yazılı updateleri, OOC platformda konuşularak birlik yönetilmemesi vs. gerçek bir roleplay deneyimi sunuyor.
Sevmediğim yanları fazla yok. Başlıca sevmediğim yanı şu; Çok bağlıyor kendine sunucu, LGS'ye gireceğim salamıyorum. Buna göre oynayın. Bir birliğe ya da çevreye katılırsanız bırakamıyorsunuz.
Gördüğüm en iyi admin kadrosu mu? Bilemem, her adminin kendi alanı var fakat bu sunucuda adminlerin düzenli yayın açması ve oyuncularla iletişim halinde olması en iyi etkenlerden birisi. Açıkcası rol destek ekibide güzel düşünülmüş bir sey ama hard-rp bir sunucuda rol öğretmek ne kadar iyi veya mantıklı bilemem fakat bence bu rol destek ekibi gayet işe yarıyor.
Çoğu şeyin role dökülerek olması gayet güzel. Araç sınırı yeniden gelse ve otomotiv şirketleri tekrar ortaya çıksa daha iyi olur, şu an var mı bilmiyorum ama daha aktif olmalarını sağlayacaktır bu araç limiti. İkinci el ilanlar kısmıda çok iyi fakat 120 dolara falan ev koyuyorlar, önüne geçilmeli. Bir limit koyulmalı ya da CCU bunla ilgilenmeli, sadece reklamları öne çıksın diye yapıyorlar çünkü. PD ve medical birliklere gelirsek, PD düzene oturuyor, sert konuşacağım bence PD'ye laf edenler tamamen yakalandıkları için böyle kin besliyorlar ya da hatalı işlemden dolayı bunu OOC'ye döküyorlar "Çevrimiçi İşlemler" bölümü boşuna değil İçişleri(veya İç işleri) boşu boşuna PD'de yok, PD'de şu an kurallar gayet katı. Medikal birliklere gelirsek(gelirsem) bence daha aktif olmalılar. Serverda non-rp car driving çok ve bunu bazen role dökmemiz gerekebiliyor, medikaller veya CPH diyeyim çok gecikiyor ve olaya hızlı müdahale edemiyorlar olay âdeta ana baba gününe dönüyor, ya yeterli sayıda EMS gelmiyor ya da çok geliyor. Stajyer Doktor veya paramedikler ile bir sıkıntım yok medikal roller gerçekten zor ve bilgi birikimi gerektiriyor. Bilgisayara geçersem ekleme yapabilirim. :)
« Son Düzenleme: 01.02.2021 20:37 VictoryTR »
Hmmm
1
Like
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
fuckyourself,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#185 - 05.02.2021 22:56
Öncelikle sunucudaki ilk zamanlarımda Vice City haritası olmadığından hem sunucudan soğuyup, hem de biraz önyargılarım oluşmaya başlamıştı. Sunucuya önceki oynadığım bir diğer Roleplay sunucusunu bırakınca başlamıştım, ortam bana biraz sert geldi yani herkesin rolleri iyiydi ve kimsenin açık arama derdi yoktu. İlk 5 ay sunucuyu haftada 1 saat gibi bir süre kadar oynamaya başlamıştım ve daha sonrasında sunucunun atılımlarını ve yaptıklarını gördükçe sunucuda oynama hevesim arttı.

Vice Roleplay sunucusu, bana ilk defa bir sunucuyu önemsettirdi. Demek istediğim; ilk defa bir sunucu için endişelendim, gündemini takip ettim, yetkililerini takip ettim hatta tek oynadığım oyun SA:MP'tı ve SA:MP'ta tek girdiğim sunucu olmuştu Vice Roleplay. Hala da en çok Vice Roleplay'de oynuyorum. Yaklaşık 8 aydır da sık sık güncellemelerinize bakıp bu sunucuda hizmet vermeye çalışıyorum. SA:MP alemindeki nadir kaliteli sunuculardansınız, umarım aynı ölçüyü yakalamaya devam edersiniz. Sevildiğinizi unutmayın!  :) :o
« Son Düzenleme: 05.02.2021 22:59 Lancer »
100
1
Vice
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary,
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#186 - 06.02.2021 07:24
Ben baya beğendim, inşallah server açıldığında her şey daha güzel olur.
Her şey güzel oldu, çokta iyi oldu.
Mükemmel
2
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
Visionary, VictoryTR,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#187 - 13.02.2021 04:59
Yeni karakter başvurusu attım. Arkadaşlarımdan duyduklarım ve şuanlık gördüğüm kadarıyla sunucu iyi.
« Son Düzenleme: 13.02.2021 08:45 wiobbist »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#188 - 13.02.2021 18:48
Bundan 5 6 ay kadar önce sunucuyu bir süre oynayıp belli sebeplerden ötürü ban talebi atarak bırakmıştım. Uzun bir ara sonra tekrardan buradayım. Geçmiş dönemdeki tecrübelerimi değerlendirirsem; oynamaya başlamadan önce çevremdeki kötü yorumlardan dolayı sunucuya karşı biraz önyargılıydım fakat oynamaya başlayınca zamanla bu önyargıyı kırdım. Vice'ta oynarken uzun bir süre sonra ilk kez rol yaptığımı hissedebilmiştim. Sunucudaki aktiflik ve çeşitlilik çok fazlaydı. Tıpkı 2016 dönemindeki malum sunucunun kendini sistem açısından geliştirip oyuncu sayısını katlamış halinde gibiydim. Sunucunun aktifliği, karakterlerin sunucu içindeki gelişimine pek çok yönden katkı sağlıyor ve rol yelpazesini de açıyordu. Bu da herhangi bir OOC rol planlamasına ve beraber rol yapabileceğiniz arkadaşlara ihtiyaç duymaksızın, tamamen her şeyi akışına bırakarak karakterinizi geliştirebilmenize imkan veriyor. Kısaca rol yapmanın en doğru ve keyifli yanını tadabiliyorsunuz.

Bugün itibariyle Vice'ta tekrardan rol yapmaya başlayacağım. Bir süre daha rol yaptıktan sonra bu postu alıntılayıp geçmiş dönemdeki ve günümüzdeki olumlu/olumsuz farkları yazmayı düşünüyorum. Bu arada, üstte yazdığım görüşün 1.5-2 haftalık deneyim sonucunda yazıldığını ve o süreçte sunucunun daha pek çok yanını keşfedemediğimi de belirteyim. Herkese keyifli roller :) :o
« Son Düzenleme: 13.02.2021 18:50 Xelotes »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok