Konu: Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 21348 defa)

#170 - 02.01.2021 22:18
Çok güzel sunucu.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#171 - 02.01.2021 22:54
Cezalar konusunda çok inisiyatif verildiğini düşünüyorum. Sunucunun konsepti rol öğretmekten ziyade rol yapanları destekleyici olması gerekiyor. Bundan trolling gibi şeylerin cezası jail değil kalıcı yasaklanma olmalı. Açıkçası başlangıç için rol seviyelerinin düzgün ölçülmediğini düşünüyorum. İmla kuralına uymayan, her kelimeyi büyük harfle yazan insan sayısı çok balıkçı da rahatsız edici durum. Başvuru sürecini nasıl geçtiğinden şüpheliyim bu insanların. Sunucunun kalabalık olması bir şey ifade etmiyor, 750 yerine rol bilgisi sağlam 400 kişi görmeyi isterim açıkçası. Biraz daha süreçlerin zorlaştırılmasından yanayım. Sistemler falan güzel, roller sistemler sayesinde destekleniyor böylece insanları daha çok role teşvik ediyor.

Şu yorum biraz beni rahatsız etti;

Öncelikle sunucuda böyle bir oyuncu varsa bu trollemiş olmuyor, herkes role başlayınca böyle küçük çaplı hatalar yapabilir ve bunlara yardımcı olmak bizim görevimiz. Sende onlara yardım ederek örnek birisi olabilirsin ve bu 400 sağlam rol bilen kişiyi 401 kişiye çıkartabilirsin.

Vice Roleplay Hakkındaki Düşünceleriniz:
Diyecek bir şey yok, burda başladık ve burda gidiyor. Mükemmel.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#172 - 04.01.2021 09:29
admin ekibi ve manifesto yapabileceğinin en iyisini hatta üstünü yapıyor, çok iyi ilerliyoruz fakat rol kitlesinde özgünlük sıkıntısı var ya, herkes robotik roller yapıyor. adminlerin bence farklı roller yapılmasını teşvik etmesi lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#173 - 04.01.2021 12:21
Spoiler: GösterGizle

Cezalar konusunda çok inisiyatif verildiğini düşünüyorum. Sunucunun konsepti rol öğretmekten ziyade rol yapanları destekleyici olması gerekiyor. Bundan trolling gibi şeylerin cezası jail değil kalıcı yasaklanma olmalı. Açıkçası başlangıç için rol seviyelerinin düzgün ölçülmediğini düşünüyorum. İmla kuralına uymayan, her kelimeyi büyük harfle yazan insan sayısı çok balıkçı da rahatsız edici durum. Başvuru sürecini nasıl geçtiğinden şüpheliyim bu insanların. Sunucunun kalabalık olması bir şey ifade etmiyor, 750 yerine rol bilgisi sağlam 400 kişi görmeyi isterim açıkçası. Biraz daha süreçlerin zorlaştırılmasından yanayım. Sistemler falan güzel, roller sistemler sayesinde destekleniyor böylece insanları daha çok role teşvik ediyor.

Öncelikle sunucuda böyle bir oyuncu varsa bu trollemiş olmuyor, herkes role başlayınca böyle küçük çaplı hatalar yapabilir ve bunlara yardımcı olmak bizim görevimiz. Sende onlara yardım ederek örnek birisi olabilirsin ve bu 400 sağlam rol bilen kişiyi 401 kişiye çıkartabilirsin.

Benim şahsi görüşüm hala o yönde, yaklaşık bir aydır bu sunucuda aktif rol yapıyorum gözlemlerimde değişme olmadı, sadece o yorumu yaptığımda sunucunun rol öğretme amacı olduğunu bilmiyordum. Hiçbir oyuncuya hatasından dolayı şikayet açmadım, ne de benim hatamdan dolayı bana şikayet açılmadı.(Bu sunucu için geçerli) Ceza verilmesini seven, öneren bir insan değilim. Yıkıcı yerine yapıcı olmayı tercih eden bir insanım. Ancak benim bir rolden zevk almam için size göre tuhaf tefek hataların olmaması gerekiyor. İmla kural hataları, büyük harfle yazmalar her kelimeyi size küçük hatalar gelebilir ama bana göre DM yapan oyuncudan daha büyük hatalar. Sebebine gelirsek DM bir RP kuralıdır, sunucuya yeni başlamıştır yeni öğreniyordur bunu tam anlamıyla bilmeyebilir, kimseden bu beklenmez. (Sunucu rol öğretmeye çalışıyor ondan bu yorumu yapıyorum, bana göre böyle insanlar da rol öğrenmeden sunucuda aktif olarak takılmaması gerekiyor ama dediğim gibi sunucu kararını hakkında şikayette etmem.) Bu insana yaptığının yanlış olduğunu söyler PM'den uyarırsın, yaptım bunu da. Kişinin DM atması yada RP kural ihlali yapması benim rol zevkimi elimden almaz, kişi kuralları bilmeyebilir tam hakim olmayabilir. Uyarırsın düzeltir. Ancak size göre ufak tefek yapılan imla kuralları gibi hatalar neredeyse hiç düzelmiyor. Kişilere PM atıyorum, ben böyle alışmışım diyor devam ediyor. En az altı kişiyi uyarmışımdır, sadece teki dikkat edeceğim dedi düzeltti mi bilmiyorum. Diğerleri düzeltmeye yeltenmedi bile. Ben elimden geldikçe yardım etmeye çalıştım ancak o size göre ufak tefek hatalar dediğiniz hatalar maalesef platform bağımsız hatalar. RP kurallarını bilmekle bilmemekle ilgisi yok. Türkçe problemi o sorun. Kişi zaten gerçekten düzgün rol yapmak istese bu tarz hatalara düşmez.

Ek bilgi: Kimseden mükemmel Türkçe yazıp konuşmasını beklemiyorum. Bende belki mükemmel yazıp konuşamam. Ancak basit düzeyde hata yapmaması beklenir, cümle sonunda cümle bitirici noktalama işaretleri kullanmasını beklerim. Her kelimeye büyük harfle başlamasını beklemem. Noktadan sonra büyük harfle başlamasını beklerim. Gidip virgülü yanlış yerde kullanmış, "bir şey" yerine "birşey" yazmış olabilir, bunlar normal şeyler herkes yapabilir. Ancak üstte belirtiğim şeyleri kimse yapmamalı ve bunu düzeltmek için bile uğraşılmaması gereken bir detay.

Özetle bir aydır aktif olarak gözlemliyorum, hala aynı devam ediyor. Süreçlerin zorlaştırılmasını isterim açıkcası.
« Son Düzenleme: 04.01.2021 12:24 darkangel07 »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#174 - 06.01.2021 21:34
Her şey gayet güzel ama sürücülerimiz Fahreneit 451'deki yasaları dinliyor, yavaş gideni göremedim henüz.  :D

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#175 - 09.01.2021 20:37
Sunucuya başlama sebeplerimden bir taneside vice prison ve dönen rollerdi çok beğenmiştim ama sunucuya başladığımda bu sistemin kaldırıldığını gördüm sistem geri getirilirse süper olur
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#176 - 10.01.2021 08:20
Sunucunun çoğunluğuna karşı bir önyargım var. Sunucunun genelinin yüklediği skinlere bile baktığımızda kafa yapılarını anlayabiliyoruz. Şehirde şişko, çirkin rolü yapan adam yok resmen. Vice social'a girdiğimizde bir bakıyoruz her yer manken. Herkes ya çok güzel, yada çok yakışıklı. Bir de homoseksüel rolü yapıp farklılık getirdiğini sananlar var.

Elbette kimseye şu rolü yapın şöyle rol yapın diyecek değilim. Ama bu kadar takıntı halini getirmeyin, kimse veyahut hiçbir karakter dört dörtlük değildir. Sunucudaki herkes maşallah eksiksiz ya her şeyi var. Gangstalığa gelsen hepsi serseri mayın çeker vurur. Yeri geliyor hepsi kültürlü hepsi harika. /me kaslı vücüdu vardır. yeter abi, oluşturduğunuz karakterlerde bir eksiklik olması sizi sadece gözüne girmeye çalıştığınız üç beş low adamların gözünde yükseltir. Gerçekten hakkıyla rol yapan insanlar için zaten karakter için verdiğiniz tavizler sizi insanların gözünde OOC olarak bu adam farklı dedirtir. IC olarak ise gene aynı sonuca varırsınız.

Bu tarz insanların oluşmasındaki sebebin OOC arkadaşlıklar olduğunu düşünüyorum. RP'ye başlayan bir insan sürekli aynı ortam ile rp kariyerine devam ederse zaten hiçbir zaman yeni bir şeyler öğrenemez ve aynı haraketlerine devam eder. Ne zamanki farklı ortamları geçiş yaparsa o zaman neyin ne olduğunu anlar ve kendini geliştirmiş olur. Bir insan OOC arkadaşınız diye onunla aynı rolü yapmak zorunda değilsiniz. Tek bir role bağlı kalmayın, farklı konseptler deneyin. Bırakın hatalarınız olsun, bırakın rolü kötü yansıtın. Zaten eğer yapacağınız konsept ile yeterli bilgi alırsanız kötü rol yapacağınızı da sanmıyorum ayrıca yanında durduğunuz adamlar doğru kişiler ise elinizden tutacaklardır zaten.

Elegycilere, siyahi rolü yapanlara karşı olan önyargım bundandır, kendilerini hiç rp açısından geliştirmiyorlar ve aynı rolü yıllarca yapıp duruyorlar. Aynı konsept, aynı roller en fazla yaptıkları şey ise, polisleri peşine takmak. Aynen dostum polisler peşinde çok iyisin kral rp. Siyahi rolüne gelirsek zamanında ben de çok fazla siyahi rolü yapmıştım ama benim yaptığım zamanda ve yaptığım sunucuda gerçekten siyahi çeteci rolleri aktif olarak devam ediyordu. Gerçek çeteci rolünden bahsediyorum. Vice RP'ye başlayan bir insanın siyahi rolü bakış açısı aynen şu olur. "Mari var mı? +aynen ne kadar lazım? -H'ey A'da'm Mı'ım Na'Bıyosun M'alle'mizde" Siyahi rolü değil resmen işsiz güçsüz kuştepe çingenesi rolü yapıyorlar. Sunucuda siyahi rolünü düzgün yapan çok az sayıda kişi var. Bunun dışında benim fark edemediğim, kendini geliştirmeye çalışan, uyuşturucu satışlarında fark yaratabilen herkesi tebrik ediyor ve buradan selam yolluyorum.

PD ile hakkında konuşmak bile istemiyorum, sunucu PD açısından çok fazla eksikleri var. Eğer bir şeylerin değiştireceğine gerçekten inansaydım buraya PD hakkında da bir şeyler yazardım ama yazmayacağım.

İnsanların kafa yapılarının değiştirmesini istemek saçma, galiba sunucunun kemik kitlesi bahsettiğim insanlardan oluşuyor. Dürüst olmak gerekirse sunucunun rol kalitesi iyi değil. Umarım kaliteli rol yapan bir kitleye erişebiliriz.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Shardblade,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#177 - 10.01.2021 18:44
 :D
« Son Düzenleme: 25.01.2021 02:24 BLood »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#178 - 14.01.2021 19:46

kedireiz profil > ileriler > aşağıya in-in-in-in > Rol nasıl yaparım? konusunu bul ve tıkla.

Düşüncem : MÜKEMMEL SERVER EMEK SERVEEER
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#179 - 26.01.2021 19:18
Ban yememek için eleştri yapanların eleştrileri

Spoiler: GösterGizle

kadın rolleri hk. adlı konuya biraz sert bir eleştri yapınca yorumum silindi.(( Daha da yumuşatılmış bir şekilde kısacık bir şey yazdım sonra.)) Küfür, hakaret, aşağılayıcı bir laf da kullanmadım. Bir kaç kere daha yorumum silindi. Eleştrilere okeyiz diyorsunuz ama sert bir eleştri yapılınca da siliyorsunuz. Küfür yok, hakaret yok, aşağılamak yok. Sunucuyu sevmesem, eğlenmesem inanın oynamam. Zaten işe başlıyorum yarın pasifliğim artacak fakat forumda aktif olacağım. Oyuna giremesem bile forumda olurum. İçimden bir şeyler yazmak geliyor ama ceza alırım, yorumum silinir diye yazmak istemiyorum.

Hmmm
2
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
fuckyourself, Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok