sunucuda büyük güç eksikliği var bence. akp belediyelerinin yönettiği şehirlere dönmüş. valachinin eski etkinliği ve rol yaratma güdüsü yok, pdnin etkinliği artmış ama yine de bir eğlencesi olduğunu düşünmüyorum. yani senaryolar, projeler birçok şey yazılıp, çizildi ama sürekli hale gelmedi veya etkin olamadı. 1.5 yıl sonra foruma ve oyuna girdiğimde genel itibariyle bir boşluk hissettim. yönetim kadrosu da aynı şekilde. admin kadrosu(senaryoda üst kesimde olanlar, pd-valachi) bile artık sağda solda açılacak bar arıyor. sanırım herkesin gta 5 projesine odaklanmasından kaynaklı. bence bir eksik var ama kimse adını koyamamış. yeterince boş vaktim olursa belediye başkanı olmaya çalışan bir karakterle deneyebilirim. bu önceki gibi soft şekilde değil daha çok pd-mafya-legal üçgeninde denge, magazin, rüşvet, etkinlikler vs vs olursa birçok şey katabilir.
onun dışında vice gerçekten vendetta rpg'den sonra istikrar ve marka değeri bakımından samp tr role playda en iyisi olmayı başardı bence. mesela kimsede ulan bu kadar emek verdim, acaba bir şey olur mu? telaşı yok. herkes vip, partnere rahatça para harcayıp, oyun içinde emek verip, foruma üşenmeden ss editleyebiliyor.
yani vice, vrpg gibi herkesin gelip bir kez çabaladığı, rol yaptığı, ss editlediği, keyif aldığı bir sunucuya dönüştü. bu süreçte en az 10 rp sunucusunu da yemiştir. istikrar ve marka değeri dediğim bu.