Konu: Temel İhtiyaçlar  (Okunma sayısı 182 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 06.01.2020 19:31
Selam dostlar, bugün sizlere bir fikrimi sunacağım.
Bence oyuna açlık, sussuzluk, tuvalet ve uyku gibi temel ihtiyaçlar eklenebilir.
Biliyorum bir çoğunuz zaten bunu rollerle yapabiliriz diyeceksiniz ancak sistemsel olarak gerçekleştirdiğimiz şeyler bana nedense daha çok zevk veriyor. Örneğin rol yaparken açlık barımızın düştüğünü ve karakterimizin acıktığını görürüz ve rolün gidişatını değiştirerek hep birlikte yemek yemeye gidebiliriz. Biliyorsunuz bir gerçek hayat sunucusundayız ve bence böyle temel sistemler oyunda kesinlikle bulunmalı. Her şeye rolle yapılabilir gözüyle bakarsak zaten oyunda hiçbir sisteme gerek kalmaz bile.

Bence bu gibi basit ama zevkli sistemler getirilebilir.
« Son Düzenleme: 06.01.2020 20:54 Emrorem »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 06.01.2020 19:59
Biliyorum bir çoğunuz zaten bunu rollerle yapabiliriz diyeceksiniz
Gerçekten öyle ama. Mesela en ufak örnek olarak 3-4 dakikalığına AFK kalacağım zamanlar "tuvalete gidiyorum, yemek yiyip geleceğim" şeklinde roller yapıp karakterin o tür ihtiyaçlarını karşılatabiliyorum. Bir çok oyuncu da kanımca böyle yapıyor. Sisteme gerek olduğunu düşünmüyorum. Aşırı derece sistem gerektirmeyen şeyler için zaten roller gereken randımanı sağlıyor benim fikrime göre.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 06.01.2020 20:50
Sizlere hak vermekteyim ancak bence böyle basit ve hoş sistemlerin hiçbir zararı dokunmaz. Daha çok oyun zevkini arttırır. Yine de sizin fikriniz saygı duyarım ancak eklenebilir bir şey iken neden eklenmesin ki? AFK bıraktığımızda karakterin ihtiyaçlarını karşılıyormuş gibi varsaymak yerine mis gibi sistemsel olarak ihtiyaçlarımızı karşılamak benim gözüme daha hoş gözüktü açıkçası.

Ayrıca tezgahtarlar için çok güzel olur bu sistem, insanlar acıktığında gidip tezgahtarlardan yemek satın alabilirler veya marketten birçok yemek alıp (Makarna, pirinç pilavı, dondurulmuş balık, dondurulmuş gıdalar...) evin mutfağında yemeklerini pişirebilirler. Ek olarak tuvalet, uyku sistemi gibi sistemler ise oyuna ayrı bir zevk katacaktır. İnsanlar uyku ihtiyacını karşılamak için bir evde barınmak zorunda kalacaklar. Yani gerçekçilikte bir nebze artacak. Çünkü günümüzde her insan bir evin çatısı altında barınmakta. Bu sistem sayesinde insanlar ev kiralamaya teşvik edilebilir.

Ha ek olarak uyku gibi kirlilikte eklenebilir, sadece deodorant yerine evinde duş alabilir oyuncular.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 06.01.2020 22:31
2008 aradı, ihtiyaç sistemini geri istiyor. Oyuncular istediği vakit yapabilecekleri bir şey olduğu için düşünmüyoruz, teşekkürler.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok