Öncelikle herkese iyi günler. Şimdi bugün burada Photoscape CS6 ile kolay yoldan nasıl SS editlenir onları size göstereceğim, takıldığınız ve yapamadığınız bir yer olursa forumdan "PM" atarsanız elimden geldiğince yardımcı olurum.ADIM - 1 : İlk önce normal bir "PHOTOSCAPE" indirmeniz gerekiyor. Oyunda alacağınız ekran görüntüsünü /gözkapat yaparak almalısınız. Göz kapat ile alacağınız ekran görüntüsü chatlogu alacağınız ekran görüntüsü olacağı için /gozkapat yapıyorsunuz. Normal "F7" basarak yazıları devre dışı bırakıyorsunuz ve "F8'E" basarak ss alıyorsunuz. Her iki chatloglu ve chatlogsuz SS'i aldıktan sonra "PHOTOSCAPE'İ" açarak SS'leri aynı boyutta kırpıyorsunuz. Photoscape ile kırpmayı göstermeyeceğim aşırı basit olduğu için.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ADIM - 2 : CS6 açıyorsun ve Sol yukarıda "FİLE" var ona tıklıyorsun Open'e basıyorsun Oradan chatlogsuz ve chatloglu SS'leri bulup açıyorsun.
3 - ADIM : SS'i yakınlaştırmak için View'e tıklıyorsunuz en yukarıdan ve Zoom In'e basıyorsunuz yakınlaştırabildiğiniz kadar yakınlaştırıyorsunuz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4 - ADIM: /ssmod ile çektiğiniz ekran görüntüsüne geliyorsunuz ve sol tarafta olan çizgi halinde ki KARE işaretine tıklıyorsunuz ardından ise Chatlogu aldığım gibi düzenli bir şekilde alıyorsunuz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
5 - ADIM : CTRL+C yaparak chatlogu kopyalıyorsunuz koyacağınız chatlogsuz olan görüntüye geliyorsunuz ve CTRL+V yaparak yapıştırıyorsunuz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6 - ADIM : Çıktığınız gbi sağ tarafta oluşan Layers 1'in üzerine farenin sol tıkı ile iki defa tıklayarak aşşağıda gösterdiğim gibi This Layer çubugunu sol çubuğunu kırmızı ile gösterdiğim yeri geçmeyecek şekilde çekiyorsunuz.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 - ADIM : 6 ADIM'da dediğim gibi çektikten sonra ok diyip çıkıyorsunuz ve Layers 1'in üzerine gelip sağ tık yapıyorsunuz ve Duplicete Layer ardından ise Merge Down yapıyorsunuz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8 - ADIM: Ondan sonra Layers 1'in üzerine gelerek stroke kısmına giriyorsunuz karşınıza şöyle bir yer gelecek oradan Size olan yeri 1 yapıyorsunuz.
9 - ADIM: Ve chatlogun son hali aşşağıda ki bıraktıkğım SS'de diyeceksiniz ki biz bu SS'i masaüstüne nasıl kaydedeceğiz?
10 - ADIM: En yukarıda Open yazan yere tıklıyorsunuz ve en aşşağıda "SAVE" var oraya tıklıyorsunuz PNG olarak ayarladıktan sonra TAMAM diyip kaydediyorsunuz. SS başarılı bir şekilde editlenmiş oluyor.
SS'in son hali bu arkadaşlar.
NOT:
Basit bir SS editleme şekli, crediler EmpireTheLord'a gidiyor.2. Yöntem
Video rezsanem(lurchv)e aittir