Konu: [22:25 - 01.01.2020] Esteban Favella, James Montoya DM, Birlik Kural İhlali  (Okunma sayısı 481 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 01.01.2020 22:49
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Esteban Favella, James Montoya @krazykiller @Zxlorche
Olaya dahil olan şahit karakter adı: Brian Holland
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 01.01.2020 - 22.32

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Deathmatch: GösterGizle
6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Powergaming: GösterGizle
3-) POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

Sawn Off bele sığacak kadar küçük fakat donuna sığamayacak kadar büyük bir silahtır. Belinde bile sırıtacak derece gözükür. Bu nedenle senin o silahı donundan çekmen imkansız, donundan o silahı çok hızlı çıkartman da yaptığın ayrı bir ihlal. Artı olarak kişilerin Agresif Roleplay yaptığı ortada.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişilerin mekanına Brian Holland( @Crutchfield ) ile anlaşmak için gittik. İlk başta işimiz var diyip gittiler, bunun üzerine bizde aynı şekilde gidip 5 dakika sonra tekrar anlaşmaya gittik. Kişiye ne istediğimi anlattım, agresif bir şekilde (Eee? vs.) bölerekte olsa dinledi. Daha sonra "Bak ne diyeceğim?" dedi ve silahını çekip sıktı. Saçmalık yaptıkları. Birlik kural ihlali nerde diye sorarsanız, hood onayı almadan bölge sahiplenme rolü yapılamaz.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Kanıt: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişilerin alınabilecek en ağır cezayı almasını istiyorum.

« Son Düzenleme: 02.01.2020 17:06 Eren »

#1 - 01.01.2020 23:05
PG yaptıklarına dair silahların görüntüleri.
Sawn-Off'un resmi(Esteban Favella bu büyüklükte bir silahı donundan çıkardı.) :

4+1 Shotgunlar (James Montoya bunu şortundan çıkardı.)

#2 - 01.01.2020 23:09
Selam,

Şahitliğimi onaylıyorum. Şikayette adı geçen karşı taraf, ben araçtayken bana da sebepsizce sıkıp yere düşürdü. Bunun sebebini kendilerine sorduğumda ise, "aktif çatışma bölgesindesin" gibi saçma bir cevap aldım kendilerinden. Ben şikayetçiyim.

#3 - 02.01.2020 17:28
İlk olarak hemen arkadaş DM attığımızı sanıyor onun kanıtını paylaşıcam bir zamanlar arkadaşların Maravilla setleri vardı ve 13 seti olarak onlar ile düşmandık arada agresif roller döndü onlar silah çekti vurdular biz çektik vurduk bu böyle kısa bir süre gitti daha sonra arkadaşlar oluşumlarını kapattılar ama kapatmaları bir şeyi değiştirmiyor o isimde ve aynı yüzle karşıma çıktığı için Saul_Gonzalez'i tanıyorum bana silah çekip beni kaçırdıkları için aramızda IC kin vardı zaten bunun en büyük şahidide @Oggy admindir bir birlerimize IC düşmandık daha sonra setlerinin lideri NC attı ve oluşumlarını kapattılar ama Saul_Gonzalez NC atmadı ve aynı yüzle karşıma çıkınca bizde ateş ettik.Şimdi arkadaş agresif rol yaptılar diyor orada seni oyaladık ve daha sonra ateş açtık şunu'da söyliyeyim arkadaş Hood onayı olmadan bölgeyi sahiplenmeye çalışıyorlar demiş dostum orası benim mahallem ve bir Maravilla çete üyesi 13'ün bölgesine giriyor arada'da zaten IC kin var.

Kanıt:

#4 - 02.01.2020 17:37
PG konusuna gelirsek Sawed-Off zaten kısa namlulu dipçiksiz bir pompalı türüdür resmini'de atıcam açıklamamı yaptığım zaman şimdi diyecek o zaman donundan nasıl çekiyorsun o pompalıyı dostum zaten kısa bir pompalı türü Boxer'in bacaklarını geçirme kısmına namlusunu sokup pompalının namlusu baldırına kadar sarkar direk donuna yatay şekilde zaten koyamazsın diklemesine doğru yani tetik kısmı beline doğru namlu kısmı Boxer'in bacaklarının geçirme kısmına doğru sarkık bir şekilde durması bu arada. Sawn-Off değil Sawed-Off

Sawed-Off:

#5 - 02.01.2020 19:11
Maravilla birliğindeyken kullandığın o karakterle bizimle role girdiğin bizi düşürdüğün için seni vurduk, keşke bir nc atıp birlik değiştirseydin.Birliğin değiştiğinde eski rollerde gitmiyor. Ve kimseyede aktif çatışma bölgesindesin diye bir savunma yapmadık.

4+1 denilen silah burada;
Spoiler: GösterGizle

NC atmadım çünkü Maravilla oluşumu kapatılmadı, silindi. Yani anlayacağın, birlik ve yapılan roller iptal edildi. Boşu boşuna paramın gitmesini istemedim. Ha yine devam edelim diyorsanız sıkıntı değil.  ;)

Şimdi arkadaş agresif rol yaptılar diyor orada seni oyaladık ve daha sonra ateş açtık şunu'da söyliyeyim arkadaş Hood onayı olmadan bölgeyi sahiplenmeye çalışıyorlar demiş dostum orası benim mahallem ve bir Maravilla çete üyesi 13'ün bölgesine giriyor arada'da zaten IC kin var.
Şimdi Esteban, senin savunmanı buradan alalım. "Agresif rol yaptılar, oyaladık" demişsin. Orada ben sıkacağını biliyordum ve bile bile üstüne gittim, kendi isteğimle sıkmanıza izin verdim. DM yapacağınızın farkındaydım. Oyalama gibi bir durum yok, artı olarak 13'ün bölgesi diyorsun. Kendin söylüyorsun sahiplendiğini işte? Bir karar verin. Maravilla çete üyesi değil karakter şu anda, bunu kıyafetlerinden rahatça anlayabilirsin, varoştan yükseklere.

« Son Düzenleme: 02.01.2020 19:23 Eren »

#6 - 02.01.2020 19:26
Maravilla birliğindeyken kullandığın o karakterle bizimle role girdiğin bizi düşürdüğün için seni vurduk, keşke bir nc atıp birlik değiştirseydin.Birliğin değiştiğinde eski rollerde gitmiyor. Ve kimseyede aktif çatışma bölgesindesin diye bir savunma yapmadık.

4+1 denilen silah burada;
Spoiler: GösterGizle

NC atmadım çünkü Maravilla oluşumu kapatılmadı, silindi. Yani anlayacağın, birlik ve yapılan roller iptal edildi. Boşu boşuna paramın gitmesini istemedim. Ha yine devam edelim diyorsanız sıkıntı değil, Maravilla'daki gibi sizi yerden kaldırmayabiliriz  ;)

Şimdi arkadaş agresif rol yaptılar diyor orada seni oyaladık ve daha sonra ateş açtık şunu'da söyliyeyim arkadaş Hood onayı olmadan bölgeyi sahiplenmeye çalışıyorlar demiş dostum orası benim mahallem ve bir Maravilla çete üyesi 13'ün bölgesine giriyor arada'da zaten IC kin var.
Şimdi Esteban, senin savunmanı buradan alalım. "Agresif rol yaptılar, oyaladık" demişsin. Orada ben sıkacağını biliyordum ve bile bile üstüne gittim, kendi isteğimle sıkmanıza izin verdim. DM yapacağınızın farkındaydım. Oyalama gibi bir durum yok, artı olarak 13'ün bölgesi diyorsun. Kendin söylüyorsun sahiplendiğini işte? Bir karar verin. Maravilla çete üyesi değil karakter şu anda, bunu kıyafetlerinden rahatça anlayabilirsin, varoştan yükseklere.
Roller sıfırlandı diye bir şey yok öyle bir şey kesinlikle olamaz zaten senin adın ve yüzün değişmedi dostum ama NC atsaydın durum değişir ve rollerin sıfırlanırdı yok işte biz Maravilla'yı sildik felan o işler olmuyor işte karakterin üstünü değiştirse dahi olamaz.Bak birde sana kısa bir olay anlatıyım bir 13 seti taksi çağırıyorlar ve bindiklerinde taksi şofürü eskiden 18. sokak çetesi olduğunu açıklıyor ama üstü Legal bir aile babası gibi daha sonra 13 seti tarafından öldürülüyor ha sen sıkmassan bu benim umrumda değil birde bilgisizce DM yapıcağınız biliyorum demişsin cidden yazarken gülüyorum ayrıca konuşmalarına dikkat et yok istersem seni yerden kaldırmam felan? bana DM'ci diyorsun şu dediği lafa bak ciddi anlamda şurada bu tartışmayı bile seninle yapmak bile istemiyorum.Savunmam bu şekilde devamını yazmayacağım ve benimle asla polemiğe girme.

#7 - 02.01.2020 19:48
Roller sıfırlandı diye bir şey yok öyle bir şey kesinlikle olamaz zaten senin adın ve yüzün değişmedi dostum ama NC atsaydın durum değişir ve rollerin sıfırlanırdı yok işte biz Maravilla'yı sildik felan o işler olmuyor işte karakterin üstünü değiştirse dahi olamaz.Bak birde sana kısa bir olay anlatıyım bir 13 seti taksi çağırıyorlar ve bindiklerinde taksi şofürü eskiden 18. sokak çetesi olduğunu açıklıyor ama üstü Legal bir aile babası gibi daha sonra 13 seti tarafından öldürülüyor ha sen sıkmassan bu benim umrumda değil birde bilgisizce DM yapıcağınız biliyorum demişsin cidden yazarken gülüyorum ayrıca konuşmalarına dikkat et yok istersem seni yerden kaldırmam felan? bana DM'ci diyorsun şu dediği lafa bak ciddi anlamda şurada bu tartışmayı bile seninle yapmak bile istemiyorum.Savunmam bu şekilde devamını yazmayacağım ve benimle asla polemiğe girme.

Pekala, roller sıfırlanmamış olsun. Değişen pek bir şey olmayacak, bir suç örgütünü düşman edinmiş olacaksınız.
Anlattığın masal gerçekten saçma, il-legal maalesef anlattığınız ve SAMP'ta yansıtılan şekilde işlenmiyor. Yurt dışında bir suç işlersen seni uzun süre ciddi anlamda harcarlar. Yazarken güldürdüysem ne mutlu bana, kimseye DM'ci dediğim yok sadece DM yaptığınızı ve adam vurmak için yer aradığınızı dile getirdim. Mantık olarak birliğiniz hood onaylı bir birlik değil ve orayı sahiplenemezsiniz. O silahları donunuza sokamazsınız, iyi günler dilerim.

Ha bir de, Sawn Off ve Sawed Off aynı şeyler, bilginiz olsun. Mantık olarak o silahlar dona sığmayacak şekilde. Sen donundan çeker diyorsun, emotende detay belirtmiyorsun bu da karşı tarafa hatalı yansıtma oluyor. İyi günler, admin kararı.

#8 - 04.01.2020 19:00
Kişileri uyarıyorum, yaptığınız rollere dikkat edin donunuzdan sawed-off shotgun falan çıkarmayın. Forum ve oyun kurallarını inceleyin, anladığınızdan emin olduktan sonra oyuna giriş yapın.