Vice RPG
Sunucuya yeni başladım, ne yapabilirim?
Herkese selamlar. Bu rehberimde "sunucuya yeni başladım ne, neler yapabilirim?" Konusunu ele alacağım. Bir önce ki rehberimiz de karakterimizin
planlamasını yaptık. Her şeyini tamamladık, karakter tanıtımını açtık. Karakterimizi oluşturduk ve sunucuya giriş yaptık. O rehberin devamı olarak düşünebilirsiniz. Burada yazdığım
her kelime bir öneridir. İlla
bunu yap diye bir şey yok. Sizlerin yapabileceği şeylerdir. Uzatmadan konuya geçeyim.
İçindekiler1.1) İhtiyacınız kadar para kazanın.
1.2) Bir adet telefona sahip olun.
1.3) Araç kullanabileceğiniz ehliyete sahip olun.
1.4) Kendinizi kurtarabilecek miktarda para kazanın.
1.5) Mesleklerden daha çok roleplay'a yönelin.
1.6) Legal birlik girişimi
1.7) İllegal birlik girişimi
1.1) İhtiyacınız kadar para kazanın. Bu kavramda sizlere
deli gibi para kasın anlamını katmıyorum. Sunucuya ilk girdiğiniz zaman az miktarda paranız olacaktır diye tahmin ediyorum. Sunucu açılmadığı için herhangi bir bilgiye sahip değilim. İlk olarak tabii balıkçılık mesleği varsa her şeyden önce iskeleye gidip bir miktar para kazanmaya çalışın. Yani bir miktar derken telefon paranızı, ehliyet paranızı çıkartabilecek bir miktarda. İsterseniz o meslekte devam da edebilirsiniz fakat ben daha çok
roleplay yapmaya önem verdiğim için ihtiyacım kadar para kazanmayı ele alıyorum. Balıkçılık mesleğinde ehliyet ve telefon parasını tamamlayana kadar para kazanın. Bunun üstüne araç kiralama parası da koyabilirsiniz.
1.2) Bir adet telefona sahip olun. Balıkçılıktan kendinize yeterli şekilde
para kazandınız. Sıra geldi önemli işlerden birisi olan telefon almaya. Telefon ne işe yarayacak? Telefon, sunucu içinde verilen
reklamlar, iş başvuruları, araç, ev ilanları gibi bir çok noktada sizin için önemli bir alet olacaktır. Aynı şekilde aracınız yoksa
taksi çağırmak, 911 hattına ihbar vermek, tamirci aramak ve daha bir çok şey. İskeleden bir elektronik mağazasına ister taksi çağırarak ister otostop çekerek isterseniz de koşarak gidiniz. Kendinize telefon ve sim kartı alınız.
1.3) Araç kullanabileceğiniz ehliyete sahip olun. İhtiyacımız olan parayı
tamamlamıştık. Elimizde kaldı az bir miktar para. Bu para da ehliyet masraflarına gidecek. Ehliyet almazsak ne olur? Bu konuya açıklık getireyim. İlk olarak büyük
ihtimal, tahminime göre ehliyetiniz olmadığı sürece
meslek yapamayacaksınız. Aynı şekilde araç bile
kiralayamazsınız. Hadi kiraladınız diyelim Los Santos Polis Departmanı üyeleri tarafından bir yerde yakalanırsınız. Bu da sizin ceza yemenize yol açar. Karakteriniz ile ehliyet testine girin ve karakterinize ait bir ehliyet alın.
1.4) Kendinizi kurtarabilecek miktarda para kazanın. Bu kavram çoğu arkadaş tarafından tartışma konusu
olacaktır. Ben ilk konuda da belirttiğim gibi
roleplay yapmaya yönelik oynuyorum. Para kazanmayı o kadar hedeflemiyorum fakat başka bir oyuncu aynı zevki
alamıyor olabilir. İlk başta da dediğim gibi bu
bir öneridir, zorla yapın diye bir durum yok ortada. Sunucuda bulunan meslekler ile yavaş yavaş para kazanmaya başlayın. İsterseniz deli gibi yedi yirmi dört para kasarsınız isterseniz de hiç kasmazsınız. Bu size bağlı bir şey. Bir araç alacak kadar hiç olmadı para kasmanızı tavsiye ediyorum.
1.5) Mesleklerden daha çok roleplay'a yönelin. Yukarıda ki tüm konuları yaptınız diyelim. Bir üstte ki konuda
en az araç alacak kadar para kasmanızı tavsiye ediyorum demiştim. Siz ev, işyeri için de para kasmış olabilirsiniz. Artık kendinizi kurtardınız diyebilirim. İhtiyacınız kadar para kastınız ve bir arabanız, eviniz oldu. Artık sıra geldi
roleplay'a yönelmeye. Ben de
roleplay yapmaya daha çok yatkın olduğum için bu konuyu sizlere üstüne basa basa öneriyorum. Meslekleri artık bir kenara atın ve
roleplay zevkini yaşayın. Nede olsa bir
roleplay sunucusunda oynuyorsunuz
1.6) Legal birlik girişimi Evet, roleplay'a daha çok yönelmeye başladınız. Bundan önce ki rehberimde
karakter planında karakterini ne olarak belirledin? İl-legal mi yoksa
legal mi? Ben
legal olarak belirlemiştim hatırlıyorsanız, incelediyseniz. Sivil hayatta artık
roleplay yapmak istemiyorum diyelim.
Los Santos Polis Akademisine giriş yapmak istiyorum. Forum adresinde bulunan birlik alımları her gün takip etmeniz gerekiyor. En az ayda bir kere alımlar açılacaktır diye tahmin ediyorum.
1.7) İllegal birlik girişimi Bu konuda yukarıda belirttiğim konunun tam tersi. Eğer ki karakterinizi
il-legal planladıysanız ve sivil roller yapmak artık istemiyorsanız
il-legal roleplay yapan birliklere, mekanlara geçiş yapın.
İl-legal bir birliğe katılmak istiyorsan da forum konularını takip et. Belki OOC bir alım açarlar. Açmasalar bile IC olarak onların mekanında roleplay yap. Onlar anlayıp zaten sana şans vereceklerdir.