Herhangi bir şeyden bile bulaşabilir, daha geçen gün GTA'yı modlarken GTA'ya ayrılan RAM alanını her 30 saniyede bir gereksiz verilerden temizlediğini iddia eden bir ASI uzantılı mod indirmiştim, kendisi oradan doğru .exe'nin içine işleyip bazı diğer .exe'lere yayılmış ve onları çalışmaz hale getirmiş. Virüs programı indirip temizlemek ve hasar görmüş .exe dosyalarını orijinalleri ile değiştirmek zor olmadı, genelde bu tarz şeylerde uyanık olurum ancak yüklediğim modu virustotal'e taratmadan direkt oyuna atınca böyle ufak bir aksaklık yaşadım. Anlatmaya çalıştığım şey ise virüs herhangi bir yerden yayılabilir, hatta öyle ki Flash Player'ın güvenlik açıkları sayesinde bilgisayarına dosya indirmemiş olsan bile virüs bulaştırılabiliyor. Bu sebepten dolayı birçok web sitesi ve hatta Flash Player'ın sahibi olan şirket Adobe, Flash Player'dan elini çekti veya çekiyor. Yukarıda da söylendiği gibi Windows 10'un virüs programı yeterince güvenlik sağlıyor ancak Windows 10 kullanmıyorsan Windoes 7 için önerebileceğim tek virüs programı Kaspersky Rescue Disk, USB'ye imaj dosyası şeklinde yazdırılıp Boot ediliyor ve kendisine has işletim sistemi üzerinden virüs programı görevi görüyor, internetine bağlanıyorsun veritabanını indiriyor ve sistemde algıladığı işletim sistemini tarıyor. USB'den çalıştığı için sürekli kullanılabilecek bir program değil ancak sorununu çözer.